seri no ve IP numarasından adres tespiti

Şurada hatanız var.

Siz o laptopun IP adresini verseniz bile laptopu götüren kişi başka bir ağa bağladığında değişecek.

Ayrıca MAC adres internete çıkmaz evet fakat yanlış bilmiyorsam bunun görülebilmesi lazım servis sağlayıcı loglarında. Yine de yanlış biliyor da olabilirim.

Bir şekilde yasal sınırı aşmadan cihazın nerede olduğunu öğrenmelisin. Şüphelendiğin kişileri bildir emniyete.

Ek olarak büyük ihtimalle bilgisayarında Microsoft hesabın açıktı değil mi? Oradan bir şeyler çıkabilir :) Bilgisayarı alan şahıs internete bağladığında Microsoft tarafından giriş yapan adresler zaten tutuluyor. İlgili mail adresiyle tekrar emniyete başvurun ve son bağlananları takip etsinler.

Yetişkin biri mi? Yani eğer ufaksa ailesi ile yaşıyorsa ailesiyle iletişime geçin derim.
ben sana ne diyeyim şimdş
Şurada hatanız var.

Siz o laptopun IP adresini verseniz bile laptopu götüren kişi başka bir ağa bağladığında değişecek.

Ayrıca MAC adres internete çıkmaz evet fakat yanlış bilmiyorsam bunun görülebilmesi lazım servis sağlayıcı loglarında. Yine de yanlış biliyor da olabilirim.

Bir şekilde yasal sınırı aşmadan cihazın nerede olduğunu öğrenmelisin. Şüphelendiğin kişileri bildir emniyete.

Ek olarak büyük ihtimalle bilgisayarında Microsoft hesabın açıktı değil mi? Oradan bir şeyler çıkabilir :) Bilgisayarı alan şahıs internete bağladığında Microsoft tarafından giriş yapan adresler zaten tutuluyor. İlgili mail adresiyle tekrar emniyete başvurun ve son bağlananları takip etsinler.
ürünü windows 10 pro ürün anahtarı alarak etkinleştirmiştim. microsoft açık mıydı hatırlamıyorum. kişi belli abi. inkar etti aldığını. biz de tarih aralığı vererek bağlantı kurduğu adresin tespitini istedik. evlerinde turk telekom adsl var. turk telekomun modemi laptobun mac adresini göremez mi?

Türk Telekom'un modemi laptopun Mac adresini göremez mi?
Ağa bağlı cihazlar normalde modemden gözükür. Yani görebilir, görür.

Ürün anahtarını hatırlıyorsan o da işe yarayabilir. Sanırım bulunduğunuz bölgedeki adli bilişim veya siber suçlar birimi çok tecrübeli değil gibi davranıyor. Anladığım kadarıyla olayın üzerine çok düşmüyorlar herhalde.

Büyük illerdeki örneğin İstanbul, Ankara gibi yerlerdeki siber suçlarda işlem yaparsanız daha mantıklı gibi.

Bilgisayarın seri numarası, MAC adresi, kime verdiğin, Microsoft hesabın, ürün anahtarın ve son bağlanan kişiler. Bu bilgiler işine muhakkak yarayacaktır. Alan kişiden net eminsen bunları kendisine sezdirme, bilgisayarı temizlemesin.

İşlem yapılabilmesi için kanıt lazım. Kanıt olabilecek ve alan kişiye ele verebilecek şeyleri düşünün.

Ağa bağlı cihazlar normalde modemden gözükür. Yani görebilir, görür.

Ürün anahtarını hatırlıyorsan o da işe yarayabilir. Sanırım bulunduğunuz bölgedeki adli bilişim veya siber suçlar birimi çok tecrübeli değil gibi davranıyor. Anladığım kadarıyla olayın üzerine çok düşmüyorlar herhalde.

Büyük illerdeki örneğin İstanbul, Ankara gibi yerlerdeki siber suçlarda işlem yaparsanız daha mantıklı gibi.

Bilgisayarın seri numarası, MAC adresi, kime verdiğin, Microsoft hesabın, ürün anahtarın ve son bağlanan kişiler. Bu bilgiler işine muhakkak yarayacaktır. Alan kişiden net eminsen bunları kendisine sezdirme, bilgisayarı temizlemesin.

İşlem yapılabilmesi için kanıt lazım. Kanıt olabilecek ve alan kişiye ele verebilecek şeyleri düşünün.
bilgisayar çok yeniydi. o zamanlar google chrome dan internete bağlanmıştık, verirken açık mıydı bilmiyorum. alan kişiden eminim. ancak şikayet ettikten sonra satmış olabilir. BTK'dan geldi yazı abi Ankara'dan.

Kişinin sosyal medya hesabı, adı ve soyadını söylerseniz biraz şantaj ile her şey halledilebilir.

Elbette var ama böyle bir şeye girmek istemiyorum. Karşı taraf kadın. Şantaj yapıyorlar diye şikayet ederse o da ayrı bir dava olur. BTK bu işi nasıl yapabilir onu anlamak istiyoruz ona göre yazıya cevap vereceğiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne de? Şaka gibi cevap cidden, hakaret ettik sanki. Ailesi ile yaşıyorsa üst taraf olayı çözer dedim. Efsanesin 🤣. Hayır konu açarak öneri ve bilgi isteyen sen değil misin şimdi? Neyse iyi forumlar.
abi hakikaten haklısın. dediğin gibi normal insanlar bu şekilde çözer. sorun şu ki ailesinin umrunda değil. yetişkin zaten kendisi. o kadar çok anlatılacak şey var ki onun için dedim "ben sana ne diyeyim şimdi" diye yani o kadar karaktersizler ki hangisini söyleyeyim anlamında. "ihtiyacım var" desin şu anda bile "tamam geri verme sen de kalsın" derim. ama yalan söylemelerini ve haksızlığa uğramayı kaldıramıyorum

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı