Şeriat kötü bir şey mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam, çok şeriat istiyorsan uçak bileti alıp gidebilirsin. İnsanlara zorla dini dayatamazsiniz. Bu ülkede her dinden insan var. Çoğunluk Müslüman diye şeriat gelecek saniyorsan senin daha çok yolun var. Arabistan'a.
 
En basiti: Referanduma hayır verenin terorist ilan edildiği ülkede şeriat geldiğinde kafasına göre idamı kullanmayacağını bana garanti edebilen var mı?
 
Bunlar bilmiyor ki, Kuran'da Allah İslam devleti kurun diye bir şey demiyor.

Yeryüzünde böbürlenerek yürüme! Sen, ne yeri yarabilirsin ne de boyca dağlara ulaşabilirsin. İsra/37

Onlar ki, sözü işitirler de onun en güzeline uyarlar. İşte onlar, Allah'ın kendilerini doğru yola ilettiği kimselerdir. İşte onlar akıl sahipleridir. Zumer/18
 
İfadeler: eth
Kaynak belirtirseniz seve seve yardımcı olurum. Orta Çağ meselesiyse eğer o konulara hiç girmek istemem, elbette yanlışlar yapıldı.
 
Gerçek şeriat uygulanan bir ülke olsa giderim ancak öyle bir ülke yok!
 
Bakın hocam ne desem yine bildiğinizi okuyacaksınız ama deneyeceğim. Bu ülkede sadece Müslümanlar yok ateist, deist vs. vs. İslam hoşgörü dinidir, zorla insanları Müslüman yapmak Allah'ın sevmediği şeylerden birisidir. Bu zaten yazıyor Kuran'da. İnsanları zorla İslam'a itmek İslam'a aykırıdır ve İslam'ı yaşayamamaktır. Dinimizde herkes Müslüman olmak zorunda zorla işkence ile herkesi Müslüman edin diye bir şey bulunmuyor. Şerait gelmesi herkesin Müslüman olmaya zorlamağa giriyor ve İslam'da böyle bir şeye müsaade yok.
 
Allah'ın indirdiği kitapta çok eşlilik ve recm cezası var. Bu attığım genel olarak şeriat ülkelerinde uygulananlar. Neymiş bakalım Allah'ın indirdiği şeriat, anlat da görelim.

Maalesef. Ben Şeriat'ı diğer devletlerin uyguladığı ile referans almıyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…