Şeriat kötü bir şey mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Elhamdülillah Müslümanım ama ateist olsaydım da çoğunluk Müslüman olan bir ülkedeki insanların rahatını bozup milleti inançsız yapacağıma ateistlerin çoğunlukta olduğu bir yere giderdim.
Ben insanları dinsiz mi yapıyorum? Yapacağım tek şey insanlara sorgulamayı öğretmek olur. Ondan sonra neye tapacağını kendisi seçecektir.
Suudi Arabistan kültürü ve hukuku ile, Türk kültürü ve hukuku... Aynı mı?
Aynı diyen olmadı. Fakat kağıt üzerinde "şeriat" ile yönetiliyor.
Seni bir kan pıhtısından yaratan Rabb'inin kanunlarına nasıl kötü diyebiliyorsun ? Şu evrendeki düzene bakıp bile anlaman gerekir bunu.
Aynen aynen. Düzen, kan pıhtısı falan. Evet.

Teorik olarak bir kişi müslüman ise Kur'an şeriatını inkâr edemez. İnkâr ederse müslüman olmaz. Ama pratikte söylediğiniz gibi.
Günümüz dünyası için geri kalmış ve baskıcı bir yönetim şekli.
Geri kalmış değil, farklı bir yönetim şekli. Kapitalizm olmadan önce başka yönetimler uygulanıyordu. Yönetim şekilleri değişir ama önemli olan mükemmel yönetim şeklini uygulamak.

Ayrıca laikliğe karşı ve özgürlüğümüzü kısıtlıyor.
Laikliğe karşı olduğu doğru ama hangi özgürlük? Kapitalizm'in sana sunduğu sınırlâr mı? Yoksa Komünizm'in sana sunduğu sınırlâr mı?

İyi sallamışsın. Ellerin dert görmesin.

O zaman kağıt üzerinde yönetilen Şeriat'ı değil, hukuk üzerinde gerçek yönetilen Şeriat'ı konuşalım?

Lütfen baylar, Arabistan'a bakıp, Şeriat şöyle böyle demeyin lütfen.

Ben inanırım sen inanırsın başkası inanmaz. Onu zorlayacak mısın? Kurana bağlı isen zaten bu günah.

Suudi Arabistan'ın gerçek şeriatı uyguladığı nerede görülmüş bunu başındaki adamlara bakarakta anlayabilirsin. Millet aç iken zevk içinde yaşıyorlar. Onlara bir kere gerçek Müslüman diyemezsin. Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.

Modern hukuk, kanunlar ve kurallar var ve gayet de düzgün işliyor. Uygulayan kişileri düzgün seçebilme sorumluluğu da size kalıyor. Seçme ve seçilme hakkını kaybetmek istiyorsanız bilemem. Çok eski, geçerliliğini yitirmiş bir şeye insanların uymasını sağlayamazsınız.

Ayrıca çoğunluk, istediği inanca sahip olabilir. Arkadaşınız farklı bir şeye inanıyor diye onunla arkadaş olmayı falan da mı bırakıyorsunuz? Çoğunluğun farklı inançta olduğu yeri bırakmak istiyorsanız demek ki bunu da yaparsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…