Series X vs PlayStation 5

StayWarm

Femtopat
Daha fazla  
Selamunaleyküm. Halihazırda ortalama güçte bir bilgisayara sahibim PlayStation oyunlarını gelince bilgisayarda oynarım diye düşünüyorum. Bir de konsolu Almanya'dan alacağım Series X 10k PlayStation ise 11-12'den satılıyor sizce hangisini almalıyım?

Bilgisayara sahipseniz Series X'in size ek sunabileceği tek şey aynı oyunları oyun koluyla TV'de oynamak, veya 3-4 sene sonra bilgisayar yenilemek zorunda kalmamak. Series X'te olup da PC'de olmayan hiçbir oyun yok, ileride de olmayacak.

Eğer bilgisayarınızı TV'ye bağlama şansınız varsa PS alın, PS kolunu bilgisayara takar TV'de de oynarsınız bilgisayarı, sahip olabileceğiniz en iyi sisteme sahip olmuş olursunuz.

Gerek özel oyunlar gerek tasarım vs. açılarından ben kesinlikle bu durumda PS5 tercih ederdim. Sizde bence öyle yapmalısınız. Özel oyunlar PC'ye öyle birkaç aya gelmez hocam, uzun sürelerde gelir çok yüksek ihtimalle. PS Plus'ta da bayağı oyun var. Bence bu duurmda Series X almak mantıksız. Game Pass de adamakıllı oyun yok zaten birkaçını çıkardık mı (bunu da 6-7 ay Game Pass kullanmış birisi olarak söylüyorum)

Series X diyorum, Game Pass müthiş bir platform, Series X performans açısından bir tık PS5'ten daha üstün, fark edilebilecek derecede değil ancak üstün.

Bakman gereken nokta PS5 özel oyunlarını oynayıp oynamamak istemen, sırf özel oyunlar için alınabilir mi, alınabilir, ayrıca PS5'in de Game Pass benzeri bir sistemi var.

Ben iki konsol arasında seçim yaptım ve gidip Series X aldım.

Hicam.

Series X diyorum, Game Pass müthiş bir platform, Series X performans açısından bir tık PS5'ten daha üstün, fark edilebilecek derecede değil ancak üstün.

Bakman gereken nokta PS5 özel oyunlarını oynayıp oynamamak istemen, sırf özel oyunlar için alınabilir mi, alınabilir, ayrıca PS5'in de Game Pass benzeri bir sistemi var.

Ben iki konsol arasında seçim yaptım ve gidip Series X aldım.

Hocam. Özel oyun takıntım yok 1 sene sonra gelse gene oynarım ayrıca güç ve geriye uyumluluk benim için çok önemli yorumunuz için teşekkürler.

GamePass PC'de de var. PS'te PS Plus'ın da ciddi bir kütüphanesi var. PC'si olan biri için GamePass, Series X adına bir avantaj değil pek.

Performans açısından iş oyunların optimizasyonuna bakıyor, sonuç olarak iki konsol da aynı performansı veriyor oyunlarda, henüz Series X'te daha çok FPS veren veya daha iyi grafiği olan bir oyun yok. Series X'in teoride biraz daha güçlü olmasının hiçbir anlamı yok yani.

Şimdiye kadar yapılmış en iyi grafiklere sahip oyun The Last of Us 2, ve bu oyun düz PS4'te bile stabil çalışıyor.

Olay tamamen PC'de oynayabileceğim oyunları TV'de oynamak istiyor muyum, ve PC'yi yenileme derdiyle uğraşmak istiyor muyuma bakıyor. PS'in oyunları da hiçbir zaman Series X'e gelmeyecek, onları oynamak için PC bulundurmak hatta birkaç sene sonra illa ki yenilemek zorundasınız. Yoksa oynayamazsınız keyifli bir şekilde.

Bu durumda sadece TV'de oynayıp oynamamak kalıyor. PC'yi de bir şekilde TV'ye bağlayabiliyorsanız, ki zor değil bunu yapmak, Series X koca bir 0. Yıllardır insanlara bunu anlatmaya çalışıyorum ama pek dinleyen olmuyor. Series X yerine 20.000 TL'yi yeni bir TV alıp PC odanıza koymaya harcayın. 10-15 bin TL'ye gayet iyi televizyonlar var. Bağlarsınız bilgisayarı, oynarsınız. İyi 4K TV'lerde 1080p görüntüler otomatik olarak upscale'lanıp 4K'ya çıkarılıyor, orijinal 4K kadar düzgün görünmez ama fark edemeyeceğiniz kadar düzgün görünür yeterli mesafeden. PC gerçek 4K oynatmak zorunda değil yani, zaten konsollar da gerçek 4K oynatmıyor.

Son düzenleme:
Game Pass PC'de de var. PS'te PS Plus'ın da ciddi bir kütüphanesi var. PC'si olan biri için Game Pass, Series X adına bir avantaj değil pek.

Performans açısından iş oyunların optimizasyonuna bakıyor, sonuç olarak iki konsol da aynı performansı veriyor oyunlarda, henüz Series X'te daha çok FPS veren veya daha iyi grafiği olan bir oyun yok. Series X'in teoride biraz daha güçlü olmasının hiçbir anlamı yok yani.

Şimdiye kadar yapılmış en iyi grafiklere sahip oyun The Last of Us 2, ve bu oyun düz PS4'te bile stabil çalışıyor.

Olay tamamen PC'de oynayabileceğim oyunları TV'de oynamak istiyor muyum, ve PC'yi yenileme derdiyle uğraşmak istiyor muyuma bakıyor. PS'in oyunları da hiçbir zaman Series X'e gelmeyecek, onları oynamak için PC bulundurmak hatta birkaç sene sonra illaki yenilemek zorundasınız. Yoksa oynayamazsınız keyifli bir şekilde.

Bu durumda sadece TV'de oynayıp oynamamak kalıyor. PC'yi de bir şekilde TV'ye bağlayabiliyorsanız, ki zor değil bunu yapmak, Series X koca bir 0. yıllardır insanlara bunu anlatmaya çalışıyorum ama pek dinleyen olmuyor. Series X yerine 20.000 TL'yi yeni bir TV alıp PC odanıza koymaya harcayın. 10-15 bin TL'ye gayet iyi televizyonlar var. Bağlarsınız bilgisayarı, oynarsınız. İyi 4K TV'lerde 1080p görüntüler otomatik olarak upscale'lanıp 4K'ya çıkarılıyor, orijinal 4K kadar düzgün görünmez ama fark edemeyeceğiniz kadar düzgün görünür yeterli mesafeden. PC gerçek 4K oynatmak zorunda değil yani, zaten konsollar da gerçek 4K oynatmıyor.

İyi de zaten belirtmişim fark edilebilecek bir derece değil diye, konsol fanboyluğu yapıp saçmalamaya ne gerek var, adam konsol üzerinden oyun oynamak istiyor, aynı paraya aynı oyunları oynayabilecek bir bilgisayar da alabilir fakat adamın canı konsol almak istemiş.

Üstelik 20.000 liraya neden PS5 alsın madem X yerine televizyon almak varken? Bu nasıl bir saçmalıktır cidden konsol tavsiyesine gelip televizyon al demek. 🤣

Benim iki adet bilgisayarım var, biri render ve için aldığım RX 6700XT ekran kartlı sistemim, diğeri de iş yerime götürdüğüm ASUS ROG'um, ben bile sırf konsol deneyimi yaşamak için gidip X aldım gayet memnunum, bu tamamen zevk meselesi, iki konsoldan birini kötülemek istesem açık açık zaten söylerim, iki konsol da alınabilir ama bana göre Series X daha iyi, Game Pass'in geleceği daha parlak.

Üstelik konsol alman demek illa televizyon almak demek değil ki, 4K 244Hz bir monitörün olursa ona da bağlayabiliyorsun, özgürsün yani.

Neden yıllardır insanlara bu kadar basit bir mevzuyu anlatmak gibi bir işsizliğe kalkışıyorsun bilmiyorum ama biraz çık ve hava al, hayat yıllardır insanlara "gidin PS5 alın yauvvv" diye yıllarını eskitmekten daha değerli.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı