Server ana sistem tavsiyesi

• Konuyu başlatan onkie147
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 5.741
Bay YAMYAM yine elektrik isteyen adama Nükleer Santral önerisi yapmış :) Abi biraz çözüm odaklı ol :)

Buyrun:

TOPLAM :​
1.340,47 TL​
KDV (%18) :​
241,28​
NAKİT / HAVALE (TL) : 1.581,75 TL

Recep abi. Server'den bahsediyoruz. Boru değil. 4 adet bilgisayar da bağlansa hepsi birden data yüklemesi ve yazması yapmaya başladığı zaman ethernet kifayet etmeyecektir. Böyle bir durumda bir veya birkaç kullanıcı işini bitirmek için sıraya girmek zorunda kalacaktır. Kaldı ki ana depolama ünitesinin de hızlı veri transferi yapması beklenecektir. Sen bütün bütçeyi bir intel i7 ye ve SSD ye ayırmışsın.

- - - Güncellendi - - -

snc.gif
İşlemci Tipi :
İşlemci Yuvası :
Bellek Tipi :
Bellek Yuvası :
Disk Tipi :
Disk Yuvası :
Ürün sayfasıFoto Galeri
intelxeon.jpg
AK820SNC181.jpg
İşlemci Seçenekleri
zcpu.jpg
1 Adet :: INTEL XEON E3-1220 3.10GHz 1333MHz 8MB 4C/4T :: INTEL XEON E3-1230 3.20GHz 1333MHz 8MB 4C/8T
Bellek Seçenekleri
zram.jpg
1234 Adet :: SNC 2 GB DDR3 1333 MHz CL9 ECC UDIMM :: SNC 4 GB DDR3 1333 MHz CL9 ECC UDIMM
Sabit Disk Seçenekleri
zdisk.jpg
1234 Adet :: SNC 1 TB 7200 NCQ SATA3 32MB :: SNC 2 TB 5900 NCQ SATA3 64MB :: SNC 500 GB 7200 NCQ SATA3 16MB
zdisk.jpg
RAID Seçenekleri
zkart.jpg
İşletim Sistemi Seçenekleri
zos.jpg
Ağ Bağlantı Seçenekleri
znic.jpg
:: SNC CX4 10Gb ETHERNET :: SNC DUAL PORT GIGABIT ETH. KARTI :: SNC QUAD PORT GIGABIT ETH. KARTI
Diğer Seçenekler
Rack-Mount Kit
Hot-Swap Modül
Yedek Güç Ünitesi
Remote Management Ünitesi
Pil Ünitesi
Ara Toplam
K.D.V.%18
Genel Toplam
USD1338$
Detaylı teklif
Tüm sunucularda DVD okuyucu, klavye ve mouse fiyatlara dahildir.

E-posta : info@snc.com.tr
En uygun seçenek bu gibi görünmektedir. TOPLAM=1338$

Son düzenleyen: Moderatör:
Abi sanıyor musun ki server deyip de 1500 TL bütçe ayıran bir kurum böyle bir şeyden bahsediyor. Özellikle SSD koydum ki bir sorun olmasın sistemde...
SSD'yi ben de önermiştim. Zaten bir server'da ya SSD kullanılacak ya da günümüzün SAS disklerinden kullanılacak.
SAS disklerin fiyatı ise oldukça pahalıdır. Tek seçim SSD kalmaktadır.
Ancak bir server sisteminde en önemli unsur bilgi akışı olduğu için en az çift portlu LAN desteği olan anakartlardan seçilmelidir. Günümüz işlemcilerinden en ideal seçim İ5 olacaktır. Günümüz çoğu işlemcileri yeterli veri işlemesi özelliklerine sahiptir.
Ancak kaba bir hesap yaparsak bile;
Takribi 400 TL dual LAN destekli anakart
Takribi 500 TL işlemci
Takribi 400 TL SSD
İşte bütçe neredeyse aşıldı bile. Daha, kasa, RAM ve diğerlerinden bahsetmedim bile.
Sonuç olarak bir ev bilgisayarı da toplanılsa, ya yeterli olmuyor ya da bütçeyi aşıyor. Bu durumda benim önermiş olduğum SNC firmasının uygun fiyatlı server'ı gayet ideal seçim olmaktadır. En azından bir server olup, bazı özellikleri sistem gereksinimini karşılamaktadır.
Prensipte ana sağlayıcı yerine herhangi bir bilgisayar da konulsa, bu bilgisayar da server yerine kullanılabilir. Hatta uygun bir dizüstü bile server vazifesi görebilir. Ancak bilgi akış hızını asla destekleyemeyecektir.

Bütçe 2000 TL. Bu kadar sorun çıkacağını zannetmiyordum. Bu bilgisayarlarda sadece internete girip, Lks adlı programı çalıştırması yeter. Sadece 3 sistem için bu kadar masrafa değermi ?

Bütçe 2000 TL. Bu kadar sorun çıkacağını zannetmiyordum. Bu bilgisayarlarda sadece internete girip, Lks adlı programı çalıştırması yeter. Sadece 3 sistem için bu kadar masrafa değermi ?
Bahsi geçen LKS adlı programın özellikleri ve ne tür bilgi akışı yapılacağı konusunu bilirsek daha fazla yardımcı olabiliriz.
Örnek: Bu bir müzik programı olabilir. STORAGE sisteminden müzikleri alıp işleyerek bilgisayarlara dağıtabilir.
Bir video sunucusu olabilir ve diğer bilgisayarlara film gönderebilir.
Bir muhasebe programı olabilir. Diğer bilgisayarlara hesap cetvelleri gibi dökümanları gönderip alabilir.
Her durumda işlemler önemli olduğu için daha detaylı bilmekte yarar vardır.

Bahsi geçen LKS adlı programın özellikleri ve ne tür bilgi akışı yapılacağı konusunu bilirsek daha fazla yardımcı olabiliriz.
Örnek: Bu bir müzik programı olabilir. STORAGE sisteminden müzikleri alıp işleyerek bilgisayarlara dağıtabilir.
Bir video sunucusu olabilir ve diğer bilgisayarlara film gönderebilir.
Bir muhasebe programı olabilir. Diğer bilgisayarlara hesap cetvelleri gibi dökümanları gönderip alabilir.
Her durumda işlemler önemli olduğu için daha detaylı bilmekte yarar vardır.

Google a lks yazınca çıkar diye düşünüyordum. Ayrıca sistem tavsiyesi isterken belirtmiştim.

http://www.logo.com.tr/tr/go-plus

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı