Server bilgisayarı normal bilgisayar gibi kullanılır mı?

Arkadaşlar selam. Kücüklüğümden beri hayalim olan şey gerçekleşiyor. 2 tane eski sistem buldum. İkisi de elimde. Birisi server diğeri Intel Pentium+4 GB RAM'e sahip bir bilgisayar.

Ben bu server bilgisayarını normal bir bilgisayar gibi kullanabilir miyim? İçine Windows atmak falan ondan bahsediyorum.

Not: Gürültüsü önemli değil.

Ben de öyle şeyler istiyorum da merak ettim nereden buldun acaba o sistemleri?
Annemden bana kalmış. Ayrıca eski bir bilgisayar daha var. O bilgisayar bozuk, yukarıda bahsettiğim pentium + 4gb olan. Sök tak yaparak belki çalışır o yüzden onu tamir etmeye çalışacağım. Tamir olursa HDD'yi söküp sadece biosunu kullanacağım. Belki içine refurbished 200 gb bir hdd atarım.

Server bilgisayarına da Windows xp veya 7 yüklemeyi düşünüyorum.

Arkadaşlar çok uzun zaman sonra bir güncelleme :

Sistemi sökmeyi başardım. Kimsenin yardımını almadan deneme yanılma ile soktüm cok mutlu oldum. DDR2 4GB (2x2 dual channel) RAM var e7500 islemci var GV-R4350C-512I var ekran karti olarak.

Anakart gigabyte GA-P43-ES3G
Windows xp kuruluymus icinde. Sistem acilirsa sizce hala kullanilir mi?

Evet kullanılabilir. Çok da iyi olur. Üstün işlem gücü ve yüksek RAM ile çok çekirdek gerektiren işlerde sizi tatmin eder (eğer çok eski değilse). Ama oyunlarda aynı performansı alamazsınız.

Ben anlamadım server bilgisayarının ne demek olduğunu bilmiyorum ve sistem özelliklerini yazmadan nasıl anladın açıklar mısın?

Ben anlamadım server bilgisayarının ne demek olduğunu bilmiyorum ve sistem özelliklerini yazmadan nasıl anladın açıklar mısın?
Konuyu hortlatmışsın.

Ben sadece genelleme yaptım. Server sistemleri genellikle 7/24 açık olan, dosya ve veri depolayıp bunları ağ yoluyla diğer bilgisayarlara sunan, içinde bolca işlemci çekirdeği ve RAM bulunduran sistemlerdir. Her server sisteminin özellikleri aynı olacak diye bir şart yok. Mesela bu konudaki eski bir server o yüzden özellikleri de geri kalmış. Ama genel olarak günümüz server sistemleri çoklu çekirdek gerektiren işlemlerde (render, edit vb.) üstün performanslar sergileyebilirken oyunlarda yetersiz kalır.

Konuyu hortlatmışsın.

Ben sadece genelleme yaptım. Server sistemleri genellikle 7/24 açık olan, dosya ve veri depolayıp bunları ağ yoluyla diğer bilgisayarlara sunan, içinde bolca işlemci çekirdeği ve RAM bulunduran sistemlerdir. Her server sisteminin özellikleri aynı olacak diye bir şart yok. Mesela bu konudaki eski bir server o yüzden özellikleri de geri kalmış. Ama genel olarak günümüz server sistemleri çoklu çekirdek gerektiren işlemlerde (render, edit vb.) Üstün performanslar sergileyebilirken oyunlarda yetersiz kalır.

Konunun tarihine bakmadım. Teşekkür ederim!

Technopat Haberler

Geri
Yukarı