Server Kurma

Greywolf

Hectopat
Katılım
14 Ağustos 2015
Mesajlar
32
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Şu an staj görüyorum ve staj gördüğüm yerde bir sürü server boşta durmakta. Bu serverları istediğim gibi kullanabilme imkanım olduğundan sizden servera kurabileceğim projeler istiyorum. Yardımcı olur musunuz ? (Büyük projeler olmasın lütfen, staj yeride hp yetkili servisi ona göre yardımcı olursanız.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sunucu kurmak kolay bir iş değil. Yazılımı var, lisansı var, interneti var. Bunlar çok masraflı işler.
Hangi kategoride proje yapacağın da önemli.
 
Sistem destekte çalışıyorum zaten lisanslama ve yazılım sorun değil. Locale'de çalıştıracağım serveri, internet lazim değil. Sadece küçük projeler arıyorum başlangıç için deneme amaçlı. Fikir istiyorum sizlerden yardımcı olabilir misiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sunucu dediğin normal bilgisayar sonuçta, ki lokal kullanıcam diyorsun, iş sana kalmış sanallaştırabilir üzerine bir çok işletim sistemi kurabilirsin. CS server olarak kullanabilirsin, iş sana kalmış yani.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sunucu dediğin normal bilgisayar sonuçta ki lokal kullanıcam diyorsun, iş sana kalmış sanallaştırabilir üzerine bir çok işletim sistemi kurabilirsin. Cs server olarak kullanabilirsin, iş sana kalmış yani

İletişim sistemi derken ne gibi şeyler daha açıklayıcı yazarsan sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kendine lab ortamı kurabilirsin. VMware ESXi incelemeni öneririm. Localde sanal sunucular oluşturup, ayrı sunucudaki servisleri, örneğin web server(apache, nginx)leri veya mysql servislerini load balancerde toplayabilirsin. Bu tarz çalışmalar yapıp kendini geliştirebilmen söz konusu olabilir.
 
Kendine lab ortamı kurabilirsin. VMware ESXi incelemeni öneririm. Localde sanal sunucular oluşturup, ayrı sunucudaki servisleri, örneğin web server(apache, nginx)leri veya mysql servislerini load balancerde toplayabilirsin. Bu tarz çalışmalar yapıp kendini geliştirebilmen söz konusu olabilir.

Aradan 2 yıl geçti ve şuan 3par üzerinde çalışmaya başladım bile yinede teşekkür ederim öneriniz için.
 
E moderatör adamın şevkini kırarsa tabii ki aradan 2 yıl geçer. Moderatör gerçekten yardımcı olmak istese gelip burda anlatır. Hatta bilir. Test amaçlı server için ne lisansa, ne yazılıma, ne de internete gerek var. Bunlar ne masraf gerektirir ne de uğraş. Moderatör arkadaş kaç kere server kurmuş, hayatında home lab diye tabir ettiğimiz test ortamı görmüş. Bu forumda gerçekten sorulan sorulara verilen cevaplar o kadar alakasız oluyor ki bazen. Haksızlık abi böyle yanlış bilgi verilmesi. Alt tarafı ISO dosyası indrip kuruyorsun sana ücretsiz lisans süresi veriyor ya. Standart Edition sanki gidip de Datacenter Edition kuracağım demiş. ESXi ftw bu arada. Üzgünüm ki sana daha erken görüp yardımcı olabilseydim. Sistemci olmak kadar güzeli yok bu arada :D
 
Aynen öyle haklısın valla bende birşeyler öğrendikten sonra daha iyi anladım forumdaki yorumların fikri olmayan kişilerin yazdığını :) demo sunucuları denedım en başta snapdeploy ile toplu imaj basmak için bi sistem kurmuştum başlangıç olarak :LOL:ESXi lütuf resmen hem persormans hem yönetim olarak kolaylık . Sistemci olmak güzelde nöbetler sıkıntı oluyor müşterinin sistem down olursa gece yarısı kalk 4 saat içinde müdahale et falan yoruyor biraz :matrix:
 
Son düzenleme:
Aynen öyle haklısın valla bende birşeyler öğrendikten sonra daha iyi anladım forumdaki yorumların fikri olmayan kişilerin yazdığını :) ESXi lütuf resmen hem persormans hem yönetim olarak kolaylık . Sistemci olmak güzelde nöbetler sıkıntı oluyor müşterinin sistem down olursa gece yarısı kalk 4 saat içinde müdahale et falan yoruyor biraz :matrix:
Sen hiç SSD'de ESXi duydun mu? Bi ESXi kurdum FX 8300 ile var ya canavar canavar. Hayatında böyle hızlı ve stabil ESXi görmemişsindir :D ESXi çok eğlenceli gerçekten çok gelişmiş aklına gelen her şey var ve trial süresini uzun tutuyor :D Sistemci dediğin öyle bir sistem yapmalı ki down olmasın gece beni uykudan uyandırmasın. Sürekli üste ekleyerek daha sağlam bir sistem yapmak her zaman ilk önceliğimiz olmalı. :technopat:
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı