Server üzerindeki Port'a Python dosyası atma ve çalıştırma

helehele35

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, belirli parametreler ile çalışan bir Python dosyam var bu dosyamız derlenip çalıştıktan sonra, postman üzerinde local Host'da bu Python dosyamıza gönderdiğim parametreler ile güzel güzel çalışıyor, istenilen çıktıyı, verileri sonuçları veriyor.
Şimdi bu dosyayı Windows bir sunucuya atıp örnek veriyorum 999 nolu Port'da çalışması gerekiyor.
Ben daha önce hiçbir dosyayı sunucuda çalıştırmamış, sunucu & server mantığına pek hakim olmayan bir arkadaşınız olarak.
Bu Python dosyasını bir sunucunu bilmem kaç nolu Port'una atıp nasıl çalıştırabilirim?
Yönlendirmelerinizi ve önerilerinizi en kısa sürede beklemekteyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

İlk olarak Python dosyanızda portun belirtilmesi gerekmektedir. Örn: app.run(debug=True, port= 8080) burada 8080 portuna Python cevap vermektedir.

2. olarak serverın bağlı olduğu routerda port forwardingin 8080 (sizin örneğinizde 999) portunun yönlendirmesinin yapılması gerekir. Bu sayede o serverın ipsi ve portu belirtilerek postman ya da browser ile sorgu yapabilirsiniz. Örn: Server IP'si 227.0.0.5 olsun, siz requestinizi 227.0.0.5:8080 olarak yönlendirdiğinizde size cevap gelecektir.

Not: Herhangi bir portun expose olması güvenlik açıkları doğurmaktadır. Eğer bu konuda yeterli deneyiminiz yoksa ve yerel ağ içerisinde port expose edilmeyecekse en azından 1000'in üzerinde kullanılmayan bir portu expose etmenizi öneririm. Bilgisayar korsanları her gün milyonlarca IP'nın portlarını nmap ile sorgulamaktadır, nmap ile yaptıkları sorgular genellikle ilk 1000 port olur.

Merhaba,

İlk olarak Python dosyanızda portun belirtilmesi gerekmektedir. Örneğin: App. Run(Debug = True, port= 8080) burada 8080 portuna Python cevap vermektedir.

2. olarak serverın bağlı olduğu routerda port forwardingin 8080 (sizin örneğinizde 999) portunun yönlendirmesinin yapılması gerekir. Bu sayede o serverın IPS'i ve portu belirtilerek postman ya da browser ile sorgu yapabilirsiniz. Örneğin: Server IP'si 227.0.0.5 olsun, siz requestinizi 227.0.0.5:8080 olarak yönlendirdiğinizde size cevap gelecektir.

Not: Herhangi bir portun expose olması güvenlik açıkları doğurmaktadır. Eğer bu konuda yeterli deneyiminiz yoksa ve yerel ağ içerisinde port expose edilmeyecekse en azından 1000'in üzerinde kullanılmayan bir portu expose etmenizi öneririm. Bilgisayar korsanları her gün milyonlarca IP'nın portlarını nmap ile sorgulamaktadır, nmap ile yaptıkları sorgular genellikle ilk 1000 port olur.

Öncelikle teşekkür ederim,
İlk dediğiniz yapılı ve ikinci dediğiniz serverde yer hazır. Benim sorunum ben şimdi bu dosyayı Server'a nasıl atacağım ve bu Port'a gelen istekleri karşılaması için nasıl ayar yapacağım veya kuracağım Python dosyamı?

Öncelikle teşekkür ederim,
İlk dediğiniz yapılı ve ikinci dediğiniz serverde yer hazır. Benim sorunum ben şimdi bu dosyayı Server'a nasıl atacağım ve bu Port'a gelen istekleri karşılaması için nasıl ayar yapacağım veya kuracağım Python dosyamı?
Merhaba,

Servera SSH veya RDC ile bağlanıp doğrudan dosyanın aktarımını yapabilirsiniz. Port ayarlarını ise, yine server üzerinden bağlı olduğu routera bağlanarak yapabilirsiniz. Routerda port forwarding seçeneği bulunması gerekir, bu alandan sizin Python'da expose ettiğiniz portun bilgisini yazmanız yeterli olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı