Ses Kartı Önerisi

İnternet sıkıntıları da ses iletiminde bazı parazitlere sebebiyet verebilir.
Özellikle upload unsurunda aşırı düşüklük veya JİTTER varsa sesin parazitli olması normaldir.

Hayır sanmam çünkü normal ses kayıt programı ile test ettiğimde kendi sesimi dinliyorum ve arkadan gürültü ile birlikte sesim hiç hoş gelmiyor. Kulaklığı telefona takıp, telefonda ses kaydı yaptığım zaman ise 10 numara ses alıyorum.

Ben USB ses kartı kullanıyorum memnunum. UGreen markası. AliExpress'ten aldım. Tavsiye ederim.

Dostum onlardan da düşündüm ama USB ses kartlarının çok işe yaradığı kanısında değilim. Neden USB ses kartı kullanıyorsunuz ve de anakartın kendi ses kartı ile arasındaki farklar neler?

Seviye kontrolünü yapıyormusun ?
Mikrofon ve ağız uzaklığı ne alemde?
Mikrofonunun alış diyagramı nedir? Kardioid veya omnidirectional.
Aşırı yükseltme, limitleme veya kompress var mı ?
Headroom seviyesini kontrol edebiliyormusun?
Çıkış seviyen ne alemde?
Daha sayılabilecek çok etken var da, bahsedersem döversin beni :D

UNUTTUM:
Hiç konuşmazken kayıt yaptığında veya ses aralarında nasıl bir gürültü var?

Hocam kızmayın ama ben dediklerinizin çoğunun ne olduğunu bilmiyorum :D

Mikrofon ağzıma çok yakın da değil, çok uzakta değil. Normal.
Mikrofonumun alış diyagramını bilmiyorum, nasıl öğrenebilirim?
Diğerlerini de anlamadım :confused:

En iyisi şöyle yapalım hocam; ben internet problemimi çözdüğüm zaman ses kaydı da atarım, böylece rahatlıkla anlayabiliriz.

Hah işte bu.
Bilmemek ayıp değildir, sorup öğrenmemek ayıptır. Üstelik ceza sebebidir. Bu ceza da genellikle cüzdanlara yazılır :D

HAA NOT:
İnternet düzelmeden önce şu önerileri yap.
Mikrofonu önce en az 30cm mesafeye yerleştir.
Ses kartı mixer ayarlarında mic boost seçeneği var ve işaretli ise bunu kaldır.
Kayıt parametrelerine bak. Aşırı sıkıştırılmış bir formatta olmasın. Bir format ses kartının girişinden çıkışına kadar ayar gerektirmektedir.
İDEAL KONFİGÜRASYONLAR.
Ses kartı giriş örnekleme: 44.1KHz 16 bit
Ses kartı çıkış örnekleme: 44.1KHz 16 bit
Uygun ses formatı. (Kayıt için) En ideali 44.1KHz16 birt PCM yani WAV.
Fazla yer kaplıyor dersen, 320Kb/sn MP3

Son düzenleme:
Bu arada arkadaşın dediği ugreen USB ses kartına baktım. Çok fazla yorumlar ve geneli çok iyi olduğu yönünde. 13 dolar gibi bir fiyatı var, tercih edilir mi? Bir de, hoparlörün ses seviyesi kendisine mi, yoksa ses kartına mı bağlıdır?

Bu arada arkadaşın dediği ugreen USB ses kartına baktım. Çok fazla yorumlar ve geneli çok iyi olduğu yönünde. 13 dolar gibi bir fiyatı var, tercih edilir mi? Bir de, hoparlörün ses seviyesi kendisine mi, yoksa ses kartına mı bağlıdır?
Bir USB ses kartı, hele hele ucuz bir ürün ise ben o ürüne bakmam bile.
Ses kartını pahalı yapan ilk unsur, kayıt girişi için seçilen ADC ve filtrelemelerdir.
Sonraki unsur ise DSP (Digital Sound Prosessor) digital ses işlemcisidir ki 1TL den, 1000 lerce dolara varan fiyatları bulunmaktadır.
13 dolarlık bir ürün benim anlayışıma göre onboard ses kartlarından farklı değildir olmayacaktır. Ancak bazı ayarları default olarak optimize edilmişse, zaten onboard ses kartını doğru ayarladığın ses kalitesi demektir.
Yani çok fazla birşey beklememek lazımdır.
ASUS DGX serisi kartların DSP işlemcileri oldukça iyidir. İyi optimize edilmiştir. Bazı ufak tefek hataları olsa da oyuncular için sıkıntısız kullanılabilecek bir ses kartıdır. Elbette daha pahalıdır. Öyle pahalı ses kartları vardır ki çoğu PC'lerden bile pahalıdır.
Apogee Modüller sahibinden.com'da - 479819648

Bu da benim hayran olduğum ses kartlarından birisi.
RME1.jpg

Son düzenleme:
İnanılmaz bir fiyata sahip gerçekten... Asus DGX adlı ses kartının çok iyi olduğunun kanısına vardım lakin sorun şu ki, çok çok iyi bir sisteme sahip değilim yani ses kartından önce almam gereken daha önemli şeyler var. Onboard ile farkı olmaması benim için daha iyi, ondan kötü olmasında. Kulaklık olarak HyperX ve onun mikrofonunu kullanıyorum. Şuanlık tek istediğim, kulaklığımı ve mikrofonunu kaliteli bir şekilde kullanacağım ses kartı. Şuan ki bile yeterli ama o ses sorunu hiç hoş değil.

Örneğin geçen bir arkadaşım sadece iPhone kulaklığı ile konuşuyordu. Sesi gayet net ve arkada gürüldü olmadan, cızırtısız bir şekilde geliyordu. Hatta iPhone kulaklığının mikrofonundan konuştuğunu öğrendiğimde şaşırmıştım... Online oyunlarda yada arkadaşlarımla konuştuğumda, 10 liralık mikrofon ile konuştuğumu düşünüyorlar ve sesimin kötü geldiğini söylüyorlar, benim şikayetçi olduğum durum sadece bu.

Asus Supreme FX II hakkında ne düşünüyorsunuz?

LOGİTECH G633 kulaklıgım var usb ve 3.5 girişleri var ses kartı almayı düşünüyordum. Ses kartı almam bir şeyi değiştirmez mi?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı