Ses Kartı Sesleri Daha İyi Duymayı Sağlar mı?

mert_tr52

Centipat
Katılım
30 Eylül 2020
Mesajlar
314
Arkadaşlar merhabalar. Mesela ses kartımız çok iyi. Bu oyunlarda ayak seslerini falan daha iyi duymamızı sağlar mı? Yayıncıların yayınlarını izliyorum, orada ayak sesini çok net alıyorum ama oyunda bu sesleri çok rahat alamıyorum. Anakartım ASUS Prime A320M-F. Anakarttan kaynaklı mı? Harici bir ses kartı aldım diyelim, oyunlardaki sesler daha netleşir mi? Ayrıca James Donkey 720 7.1 kulaklığım var. 7.1 sanal özelliğinden tam faydalanmak için harici ses kartı gerekir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhabalar. Mesela ses kartımız çok iyi. Bu oyunlarda ayak seslerini falan daha iyi duymamızı sağlar mı? Yayıncıların yayınlarını izliyorum, orada ayak sesini çok net alıyorum ama oyunda bu sesleri çok rahat alamıyorum. Anakartım ASUS Prime A320M-F. Anakarttan kaynaklı mı? Harici bir ses kartı aldım diyelim, oyunlardaki sesler daha netleşir mi? Ayrıca James Donkey 720 7.1 kulaklığım var.7.1 sanal özelliğinden tam faydalanmak için harici ses kartı gerekir mi?

Ses yongası iyi olan bir anakart yanında iyi bir kulaklık veya ses kartı olan Cloud 2 gibi bir kulaklık gerekir 7.1 işine gelirsek oyunlarda stero kullanıyoruz.
 
Hocam tarayıcıdan izlediğin şey ile oyun oynarken izlediğin şeyin geldiği kaynak aynı şey zaten. O yüzden chromeda farklı oyunda farklı duyman oyunun kendi içindeki ayarla alakalıdır diye düşünüyorum.
 
Hocam tarayıcıdan izlediğin şey ile oyun oynarken izlediğin şeyin geldiği kaynak aynı şey zaten. O yüzden Chrome'da farklı oyunda farklı duyman oyunun kendi içindeki ayarla alakalıdır diye düşünüyorum.

Acaba CS:GO oynuyorsanız ses ayarlarınızı söyleyebilir misiniz? Ya da oynayan arkadaşlar varsa söyleyebilir mi? Teşekkür ederim bu arada.
 
Kullanılan ses çipi kaliteye doğrudan etki ediyor. Hem de baya fark oluşuyor. Bendeki 3,5 mm stereo kulaklığı anakart jakına ve sonra monitör çıkışına takarak kıyas ettim. Arkaya taktığımda TUF X570-plus kartın üzerinde bulunan Realtek S1200A yongasında ses çözülüyor. Öte yandan monitöre DP (veya HDMI) üzerinden gelen ses ekran kartından yani AMD sürücüsünden geliyor. Monitöre takıp kullandığımda doğru düzgün ses kasılmaz oldu. Müzikten keyif alamadım. Deep bass diye bir şey kalmadı.

Sizde giriş seviyesi yani A320 anakart mevcut. Çoğu özelliği alt seviyede. Kullanılan ses yongası ne kalitede, harici ses kartı alınca ne kadar fark eder bilemiyorum.
 
Kullanılan ses çipi kaliteye doğrudan etki ediyor. Hem de bayağı fark oluşuyor. Bendeki 3,5 mm stereo kulaklığı anakart jakına ve sonra monitör çıkışına takarak kıyas ettim. Arkaya taktığımda TUF X570-PLUS kartın üzerinde bulunan Realtek S1200A yongasında ses çözülüyor. Öte yandan monitöre DP (veya HDMI) üzerinden gelen ses ekran kartından yani AMD sürücüsünden geliyor. Monitöre takıp kullandığımda doğru düzgün ses kasılmaz oldu. Müzikten keyif alamadım. Deep bass diye bir şey kalmadı.

Sizde giriş seviyesi yani A320 anakart mevcut. Çoğu özelliği alt seviyede. Kullanılan ses yongası ne kalitede, harici ses kartı alınca ne kadar fark eder bilemiyorum.

Hazır sistem aldığımda anakartı yükseltmediğime pişmanım. Daha iyi bir anakart almayı düşünüyorum ileride. Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı