Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
RehberSes kartı sürücülerini doğru bir şekilde kaldırmak/yüklemek
Ses kalitesini arttırmaya yarayan bir ayar. Çoğu zaman seste cızırtı olmasının çözümü bu ayar.
Kulaklığın desteklediği maksimum ses kalitesine ayarlıyoruz bir nevi.
Merhaba, bir sorum daha olacaktı ben laptop kullanıyorum ama laptopun hoparlör ve mikrofonu yerine ekstra kulaklık kullanıyorum bu işlemi kulaklık için mi uygulamış olurum?
Merhaba, bir sorum daha olacaktı ben laptop kullanıyorum ama laptopun hoparlör ve mikrofonu yerine ekstra kulaklık kullanıyorum bu işlemi kulaklık için mi uygulamış olurum?
Bende hem monitörün sesi. Hem de kulaklık var. Bu ses ayarlarını 2 cihaz içinde uyguluyorum. Sizde yapın zararı olmaz.
Yani 3tane ses cihazınız var ise 3 nüde ses aygıtları kısmında ayar yapın.
Bu rehber ile size DDU yazılımı ile tüm ses kartı bileşenlerini, temizlemeyi öğreteceğim. Normalde dümdüz kaldırıp geçebiliriz ama bu işlem ile 0 kalıntı ile temiz kurulum yapabiliriz. En sağlıklı işlemde bu tabii ki.
1- temizledikten sonra driverımızı indirceğiz tabii ki bu yüzden ilk driverımızı indirelim, bir köşeye koyalım ve temizleme işlemine geçelim.
1.1- arama yerine gelin.
1.2- sistem bilgisi yazın ve giriş yapın.
1.3- "temel kart üreticisi" ve "temel kart ürünü" adından, resmi anakart sitenizden driverınızı bulun.
1.4- işletim sisteminize göre en güncelini indirin.
Dosyayı indirdikten sonra çift tıklayın ve çıkarmak istediğiniz yeri seçin. Ben masaüstü diyorum.
4- internet bağlantınızı Ethernet ile yapıyosanız PC'den Ethernet'i çıkarın, Wi-Fi ile yapıyorsanız ayarlardan "ağ sıfırla" seçeneğini kullanabilirsiniz. İnternet bağlantısını kesmemizin sebebi, temizledikten sonra otomatik bir şekilde driverları tekrar kurmaması içindir.
5- güvenli moda girmek.
Windows+r - MSConfig - önyükleme - güvenli önyükleme (en az) - tamam. Ve pcnizi yeniden başlatın.
6- güvenli moddan çıkarmak.
Windows+r - MSConfig - önyükleme - güvenli önyükleme (tikini kapatın) - tamam deyin ama pcnizi yeniden başlatmayın.
7- şimdi DDU klasörüne girin ve "display driver Uninstaller.exe" adlı dosyayı "yönetici olarak çalıştır"ın.
8- DDU içinde yapacaklarımız.
Eki Görüntüle 1484181
Bu kısımda hiçbir ayar yapmamıza gerek yok. Bu kısımdaki ayarlar, ekran kartı sürücü kaldırma işlemini alakadar eder. Direkt tamam deyip kapatabilirsiniz.
8.1- cihaz kısmından "ses kartı"nı seçin-üreticinize göre realteak veya Sound Blaster seçin.
8.2- "temizledikten sonra yeniden başlat" seçeneğine tıklayın ve bekleyin. İşlem tamamlanınca blgisayarınız yeniden başlayacak.
9- bilgisayarımız normal bir şekilde açıldı, şimdi ses kartı driverımızı kuralım.
Ve driver kurma işimiz bitince yeniden başlatalım (eğer yeniden başlatın diye ekran çıkmadıysa siz yine de yeniden başlatın.)
10- Windows ses ayarlarımız.
Denetim Masası - donanım ve ses - ses kısmında "ses aygıtlarını yönet" kısmına tıklayın.
Kayıttan yürüt kısmına gelin ve kulaklığınıza çift tıkaylıp özelliklerine girin.
1. menüde kolaylık açısından adını "kulaklık" ve simgesini de kulaklık yapın.
2. menüde kulaklığın ses kısmı var. Keyfiniz bilir bu ayarın ne olacağını.
3. menüde "tüm geliştirmeleri devre dışı bırak" kısmını tikleyin.
4. menüde "özel kullanım modu"nu kapatın ve "varsayılan biçim" kısmında en yüksek Hz'i seçin.
5. menüde uzamsal ses biçimini "Windows Sonic" yapın.
Ve ardından uygula-tamam deyip, bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Final- tüm işlemler bitti, artık internet bağlantınızı açabilir ve normal kullanıma devam edebilirsiniz.
Ayrıyietten "ayarlar-sistem-ses" kısmınıda bakabilir, ve birkaç kişisel ayar yapabilirsiniz.
Eğer bir sorun ve destek ihtiyacı olursa bu konu altından yardımcı olurum.
Konuyu tekrar canlandırmak gibi olacak ama ben driverları kaldırınca ses var tekrar kurunca ses gidiyor. Bilgisayarımdaki MP3'lere tıklayınca ses kayıttan yürütme cihazı bulunamadı diyor.