Rehber Ses Mühendislerinden Razer BlackShark V2 EQ & Mic ayarları

Razer Barracuda modelini kullanıyorum, THX yüklemeden synapse üzerinden ayar yapılabiliyor ancak dB noktasında sizde üst sınır 12 dB iken benim kulaklığımda +5 dB olarak gözüküyor. Kendimce şöyle bir ayar yaptım ama karşılaştırma yaparken nasıl bir oranlama yapmalıyım acaba?

@Asyneum Hocam selamlar Razer Synapse yeni güncelleme geldi THX yazılım olarak sisteme kuruyor. Bütün ayarlar alt üst oldu. Tekrardan bir konuya güncelleme yaparsanız çok sevinirim.

Arkaaşlar bu yeni updateden sonra THX yazılımı kuruyor. Fakat THX silsem bile bu sefer ekolayzırlar işlevsiz bunu nasıl çözücez eski konu sahibinin paylaştığı ayarlar ile çok iyidi ses. Bu razer bozuyor işi ya.

Son düzenleme:

Ben sorunu THX alıp stereoya alarak çözdüm. Direkt stereo alınca THX'den çıkıyor anladığım kadarıyla. Sorma benim de tüm ayarlarım bugün PC'yi bir açtım alt üst...

@Asyneum vallahi reis eline düştük yardım et bize tüm ayarlar darmadağın oldu...

Verilen bilgilere göre ve kulak zevkime göre müzik ve film ayarlarımı yaptım. Tek sorun DC gibi yerlerde yayın açarken veya biri yayından çıkarken falan bu baslı dıp dıp sesini çok veriyor ve o da rahatsız ediyor. Onu da önemsemedim şimdilik ama çok rahatsız ederse bas seviyesini +3 ile +2 veya +3 ile +1 seviyelerine düşürür yine o sesi azaltmış olurum (63hz ile 125hz). Kendime göre film/ müzik için ortak bir ayar buldum o da bası biraz sevdiğim için şu şekilde,

31Hz = -2 (-2 / +4 aralığında değiştirebilirsiniz.)
63Hz = +6 (size göre +4/0 olabilir.)
125Hz = +4 (size göre +2/-1 olabilir.)
250Hz = -5
500Hz = -4
1KHz = +1
2KHz = +2
4KHz = -1
8KHz = +2
16KHz = +5

Oyun içinde de (Valorant için) Game mode alıyorum ve stereo da kullanıyorum. (son güncellemeyle) yapılan ayarlardan daha çok memnun kaldım ben bu şekilde ayarladığımda. Çünkü oyun içerisinde htrf etkin olsa da olmasa da Game mode alınca ses ayarını hemen hemen benzer ayarlar yapınca direkt olarak adamın nerede olduğunu anlayabiliyorum kendi konumuma göre ki FPS oyunlarında zaten en önemli şey bu.

Son düzenleme:
Sabredin lütfen, tüm rehberi yenilemek için elimden geleni yapıyorum. En ince detayına kadar yeni bir rehber hazırlıyorum tüm herkesin yorumunu okuyor ve bunu alıyorum. Sadece sabredin lütfen...

Sabredin lütfen, tüm rehberi yenilemek için elimden geleni yapıyorum. En ince detayına kadar yeni bir rehber hazırlıyorum tüm herkesin yorumunu okuyor ve bunu alıyorum. Sadece sabredin lütfen...
Hocam bende Blackshark v2 var pro vesaire değil. Bu 2023 ile blackshark v2 arasında ses kalitesi var mı herkes mikrofon kalitesini öner çıkarmış. Fakat benim için mikrofon kalitesinin önemi yok ses kasma olarak bir fark var ise upgrade edeceğim.

Bu arada ben yine sizin tüm ayarlarınızı kullanıyorum müsait olduğumda, THX yazılımını silip kuracağım. Apo EQ kullanıyorum sebebi şu çok ufak yaşlarda kulaklığı ters takarak alıştım ve onun içinde swap channel yapıyorum. çıkış olarakda "SFXEFX and SFXMFX - Windows 10 and 11" bu şekilde yapıyorum. Fakat Bu sefer razer EQ çalışmıyor garip bir çakışma var.

USB 3.0 Da hiç kullanamadım
Mouse 3.2 Gen2 (Kırmızı USB)
Klavye 3.2 Gen1 (Mavi USB)
Fakat Kulaklığı 3.2 Gen1 taktığımda mikrofon gidiyor ses var ama usb bellek denetleyicisi hatası alıyorum voltaj aşıldı gibisinden. o yüzden Siyah USB 3.0 yada 2.0 da kullanıyorum. Bunla ilgilide bir çözüm varsa, lütfen yardımcı olurmusunuz, foruma konu açtım hiç bir cevap yada yorum bulamadım.

Ben şimdilik bendeki ayarlardan memnunum. Oyun içinde (özellikle FPS oyunları için) farklı farklı ayarlar paylaşabilir misiniz? En azından deneyip uygulamak isterim.

Ses soldan geliyor deyip sağa gittiğin oluyor mu hiç günlük yaşantında falan? . Çok merak ediyorum, aynı şekilde alışan bir arkadaşım söylediğim şeyleri yapıyordu. . Kulaklığı kırmızı USB hiç takmadım hep mavide kullanıyorum ve hiçbir problem yaşamadım. Senin ürünlerden birinde problem olma ihtimali var bence.

Ben ikisini de seçtiğimde çok büyük fark gördüm. Geçiş süresi 2 saniye sürüyor. 7+1 destekleyen bir film açıp arasındaki farkı daha detaylı görebilirsiniz. Valorant ve CS2 oynuyorsanız HRTF açarak deneyebilirsiniz. Müzikler hep Spotify, YouTube gibi yerlerde stereo olarak veriliyor pek fark yokmuş gibi geliyor. Yankılanmanın kapandığını büyük oranda anlamanız gerekiyor aslında.

Son düzenleme:

Bende 2023 versiyonuna geçtim. Aradaki fiyat farkını bilmiyorum ama 1K ve altı ise net geçilir. Ama 1K+ ise değmez. Mikrofonu çok iyileştirilmiş ve Synapse (driveri) güncellenmiş sadece. Esports modları var ses kasmak için bi hayli işe yarıyor hazır ayar olarak.

Dostum dalgamı geçiyorsun gerçek hayatta sağdan yada soldan farklı duyma şansın yok. Yaşın kaç bilmiyorum ama, 22-23 sene önce Siyah 360 derece dönen ekseninde mikrofon düz siyah kulaklıklar vardı. Çocukluk döneminde mikrofon sağ tarafa gelir vaziyette taktık. Bilgisayar ile yeni tanıştığımız zamanlar left right ayrımını bilmediğimiz. Sonra fark etttim düz taktığımda ses kasamıyorum swap channel yapıyorum. Bu olayı e-spor camiasında duymadın mı adamlar yazılım götürüyor böyle alışan bir kaç arkadaş daha vardı bizim dönemlerimizde. Sonra denedim alışmayı ama zor ters geliyor.

Yeni updateden sonra 3.2 Gen1 çalışıyor mikrofon da. Aynı kulaklığı arkadaşıma aldırdım eski yazılımda oda 3.0 2.0da kullanıyordu. Üründe bir sıkıntı yok.

6.500 TL fark var Türkiyede. O yüzden bence gerek yok gibi. Extreme bir ses kasmada fark yaratmayacaksa.

HRTF açık PUBG oynuyorum sadece. Şuan Stereo da bıraktım eski ayarları kullanıyorum. Eski yazılıma göre değişiklik var tabii ama güzel alıştım. Belkide youtube müzik ortamında test ettim oyun içide denerim zaten Stereo da THX de seçtiğinde aynı EQ uyguluyor ama stereo ile thx spatial audio farkı oluyor herhalde. İki profildende çıkış eq takip et olarak ayarlıyor direkt neyi seçersen diğerinede aynısını seçiyor.

Hiç bir fark yok stereo ile thx arasında bende muhtemelen çakışıyor bir şey ile. APO EQ silipte denedim Loudness EQ kapalı denedim. Diğer geliştirme seçeneklerinide kapadım. Windows 10 Custom kullanıyorum belki ondandır. Ama EQ aralarındaki geçişlerde net fark varda. Stereo ile Thx arasında bende bir değişim olmuyor 2 saniyeden fazlada bekledim aynı oyunda test ettim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…