Ses sistemini iyileştirme

Peanut35

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,
Aracım Peugeot 307 kapılarda powerbass 2XL 673 koaksiyel bagajda powerbass XL844 20cm bass ve bunları besleyen qline 85.4 mini D class amfi mevcut.11.11 indirimlerinden almış olduğum forx 700DSP teybi takacağım yolda gelmedi henüz. Aracın eski sahibinden kalan bagaj pandizotunda 4 adet poinoeer 6977F ovaller mevcut bunları da çöpe atmadan değerlendirmek istiyorum. Müzik zevkini iyileştirmek için ne yapabilirim?
Soundmax 600.1 mono amfi satın alıp bası ona girsem diğer qline amfisini de arka 4'lü ve ön iki kapılar için kullansam nasıl olur? Yüksek ses beklentim kesinlikle yok kaliteli müziğin tüm tonlarını duymak istiyorum çok mükemmel bir sistem olmasına gerek yok temiz ses çıksın yeter diye düşünüyorum.
Mid ve bass ağırlılıklı müzikler dinliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Subwoofer'ın 200W rms kullanacağın amfi de 4 Ohm'da 250W rms vereceğini iddia ediyor. Kağıt üzerinde her şey iyi. Gain ayarı yaparken dikkatli ol fazla yüklenme.

4 adet poinoeer 6977F ovaller mevcut bunları da çöpe atmadan değerlendirmek istiyorum.

Bunları da tam anlamıyla besleyip çaldırmak biraz maliyetli olabilir. 4 kanal 4 ohm 100W rms amfi gerekli.

Kapılarda powerbass 2XL 673 koaksiyel bagajda powerbass XL844 20cm bass ve bunları besleyen qline 85.4 mini D class amfi mevcut.

Subwoofer'ı köprüleyip yani bridge ile drive ettiğinden emin misin?

Ayrıca ayarlarının da ne kadar iyi olduğu meçhul.
İlk aşamada mono amfiyi alıp tek başına Subwoofer'ı onunla sür.
Teypten alt frekansları tamamen kapat.
Kablo setin çok kalitesizse ve bütçen varsa 4ga hatta biraz daha iyi olsun istiyorsan 2ga alıp revize edebilirsin.
Kullandığın kaynak nedir? Spotify ile çalıyorsan kaliteyi en yüksek yapmayı unutma ayrıca ses şiddetini de "sessiz" konumunda tut. Android telefonlarla veya düşük Kbps müzikleri USB belleğe doldurup onlarla çalıyorsan kalite kaybı kaçınılmaz oluyor.

Subwoofer'ın 200W rms kullanacağın amfi de 4 Ohm'da 250W rms vereceğini iddia ediyor. Kağıt üzerinde her şey iyi. Gain ayarı yaparken dikkatli ol fazla yüklenme.

Bunları da tam anlamıyla besleyip çaldırmak biraz maliyetli olabilir. 4 kanal 4 ohm 100W rms amfi gerekli.

Subwoofer'ı köprüleyip yani bridge ile Drive ettiğinden emin misin?

Ayrıca ayarlarının da ne kadar iyi olduğu meçhul.
İlk aşamada mono amfiyi alıp tek başına Subwoofer'ı onunla sür.
Teypten alt frekansları tamamen kapat.
Kablo setin çok kalitesizse ve bütçen varsa 4ga hatta biraz daha iyi olsun istiyorsan 2ga alıp revize edebilirsin.
Kullandığın kaynak nedir? Spotify ile çalıyorsan kaliteyi en yüksek yapmayı unutma ayrıca ses şiddetini de "sessiz" konumunda tut. Android telefonlarla veya düşük Kbps müzikleri USB belleğe doldurup onlarla çalıyorsan kalite kaybı kaçınılmaz oluyor.

Hocam subwooferi köprüleyip bağladım çalmasında problem yok ayarları da olması gerektiği gibi yaptım sub lpf modunda 100Hz'de kestim gainini karekök hesabıyla yaptım ön kapı hoparlörlerimide aynı şekilde hesap ile gain yapıp 60HZ-20KHz arası çalabilir diyor kitapçığında bende hpf modunda 80'de kestim ayarlarda problem yok rca kablosunu montajcı y kablo ile yapmış yeni DSP'li teyp aldım onlara her kanala ayrı rca almam gerekecek ayarlamak için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı