Ses sürücüleri ve ses yok

WaxyLocket

Hectopat
Başlıkta yazdığım gibi ses yok sürücü yok ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-01-22 220555.png
    65,1 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleyen: Moderatör:
Görev çubuğundaki Windows simgesine sağ tıklayarak aygıt yöneticisini açın ve kontrol edin.
Ses aygıtında sorun gözüküyor ise Donanım Kimliği ile driver araştırması yapıp kurabilirsiniz.
Nasıl yapılacağı aşağıda:

EK NOT: Öncelikle Windows güncellemeye girerek sistemi tam güncel hale gelene kadar güncelleyin. Güncelleme sonrası hala sorun devam ediyor ise yukarıda yazdıklarımı uygulamanız halinde sürücü kurulacaktır.

Hocam yazılım güncellemesi yaptım lakin kod 45 diyor (cihaz önceden takılmış şu an takılı değil takın düzelir) onarım yaptım Windows'a gene çözülmedi ne yapabilirim?

Hocam yazılım güncellemesi yaptım lakin kod 45 diyor (cihaz önceden takılmış şu an takılı değil takın düzelir) onarım yaptım Windows'a gene çözülmedi ne yapabilirim?

Sadece monitörün şeyi çıkıyor ama onda ses yok zaten.

Aygıt Yöneticisi'nden resim ekle r misiniz?

Hocam eklemeyi unutmuşum Bluetooth'ta ses var. Ekstra ekleyeceğim yapmadan önce realtek driver çıkıyordu takılı değil diyordu onarımdan sonra hiç çıkmıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-01-23 004537.png
    17,6 KB · Görüntüleme: 27
Hocam eklemeyi unutmuşum Bluetooth'ta ses var.
Bluetooth ile ses alabiliyorsanız ses aygıtınız ve driveriniz kurulu demektir.
Aygıt yöneticisinde de sorun görünmüyor.

Hoparlörler nerede? Ekranda mı yoksa harici hoparler mi?
Önceden ses alabiliyor muydunuz ve bu sorun sonradan mı çıktı?

Ekstra ekleyeceğim yapmadan önce realtek driver çıkıyordu takılı değil diyordu onarımdan sonra hiç çıkmıyor.
Anakart marka ve modelinizi yazarak destek sayfasına ulaşın.
Orada bulunan driverleri yüklemeniz gerekiyor sanırım.
(Önce güncel değil ise BIOS güncelleyin ve Windows güncellemeleri tekrar kontrol edin.)
@WaxyLocket Mesaj verdiğiniz bilgiler doğrultusunda güncellendi.

Hocam driver yeni güncelledim sorun olarak Realtek yok hocam olsa kablolu alırım bende kablolu direk hoparlör olarak çıkıyor kasayı sıvı soğutma için açtık lakin kablo eksiğimiz olduğu için termal macun sürüp geri kapattık başka bir oynama yok. Dün hem Realtek hem hoparlör oluyordu.

Hangi driveri nereden güncellediniz anlamadım.
Hepsini mi?
Yoksa sadece ses driverini mi ve nereden?

Hangi driveri nereden güncellediniz anlamadım.
Hepsini mi?
Yoksa sadece ses driverini mi ve nereden?

Bir tane forumdaki atmışlardı onu denedim olmadı B450 mkıı anakartım var ASUS'un sitesinden yaptım o da olmadı diğer driver BIOS hepsi zaten güncel.

@WaxyLocket
Konuyu açarken ne kadar net ve çok bilgi verirseniz çözüme o kadar kolay ulaşırsınız.
Eksik veya hatalı bilgiler nedeni ile önerilen ve denediğiniz şeyler bırakın çözüm olmayı sorunun büyümesine bile sebep olabilir...
Umarım sorun donanımsal değildir ve çözüme kavuşur..
İyi geceler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…