Sessiz bir kasanın püf noktaları nelerdir ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
34
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Active Directory - Security Uzmanı
Profil Kapağı
1522600635
Aopen Nagas G6 kasa alacağım ama kasanın içinde sadece 1 tane normal fan geliyor.

Ben 8 tane kırmızı led fan ile kasayı hem çok soğuk hem de çok şık yapmak istiyorum.

Mesela şuan kullandığım kasanın ayakları bile yok :D Kaybettim ve kendi gövdesi üzerinde duruyor ve bu ister istemez titreşime neden oluyor.

8 tane fanı taktığımda sistem ne kadar ses çıkartır ? Eğer çok ses çıkartacak ise fan sayısını düşüreceğim.
Şuan 2 fan kullanıyorum ve 1 tanesini koyacak yerim olmadığı için boşta tutuyorum. Ve gerçekten sesli çalışıyor pervane.

Kaç adet fan yeterli olur ? Eğer ses çıkartmaz diyorsanız 8 tanesini de takacağım.

Yada ses çıkartmaması için yapılmış bir alet edevat var mı piyasada ? Titreşimi filen azaltan bir şeyler.

Fan kontrolcüsü almalı mıyım ? 8 Fanın 8 inide ayarlayabilecek kadar çok düğmesi olan bir fan kontrolcüsü kaç liraya satın alınabilir ? Faydası az mı çok mu olur ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan sesi sorunu bir zamanlar bendede çok sıkıntı oluşturmuştu. Çözüm şu; gerçekten etkili ve sessiz bir soğutma istiyorsan görsellikten vazgeçeceksin.(Genelde kalitesiz fanlar lambalı ışıklı oluyor). Yapman gereken Noctua gibi yada üst kalitede bir fan markasından fan almak, ayrıca bunların CFM hava akım miktarı fazla olacağından hava soğutmasıda iyi olacaktır. 8 fanı takmak gibi bir hata yapma cidden yüksek bir ses çıkacaktır. Ayrıca alacağın fanların yönüde (önden giriş arkadan çıkış olmak üzere) etkili olacaktır. Ben Noctua fanları, kontrolcüyle kullanıyorum gerçi maximumda (1300 Rpmde) bile ciddi bir ses olmuyor. Şunu belirtmeliyimki ben en fazla ses düşüşünü su soğutma sistemimi alıp işlemci fanımdan kurtulduğumda yaşadım bence bu ciddi bir etken.

Fanları az sayıda ama büyük tutarsan ve devir hızını ayarlarsan ses düşük olacaktır. 8 cm yerine 12 cm fanlar tercih etmelisin, en büyük farkı bu yaratır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı