Sessiz çalışan PSU önerisi

akinocakk

Decapat
Merhabalar,

Yeni bir masaüstü bilgisayar kullanıcısıyım. Kasa üzerinde bulunan fanlar çok ses çıkarmıyor gibi fakat PSU fanı sanki rahatsız edici derecede. Daha önce yıllarca notebook kullandığım için belki de normaldir açıkçası bilmiyorum. Fiyat ve performans açısından varsa daha sessiz bir PSU önerisi rica edeceğim. Herhangi bir alt veya üst limit belirtmiyorum. Sistem için yeterli bir PSU olması kafidir. İlgilenen herkese teşekkür ederim.

Şu an kullandığım PSU bu kasanın kendi dahilinde olanı. 650 W olması lazım:
Kasa: Gamepower Warcry modeli 6 fan mevcut (Fanları durdursam bile ses değişmiyor bu yüzden bu fanlardan şüphelenmiyorum. Bariz PSU fanı)

Herhangi bir ekstra detaya ihtiyacını varsa lütfen belirtin. Tekrar teşekkürler.

Fanı 14cm olan güç kaynağı seç. Neden? çünkü fan ne kadar büyük olursa o kadar az devirde döner. Az devirde döndüğü için daha az gürültülü çalışır.

İkincisi ne kadar güçlü güç kaynağı alırsan o kadar az ısınacağı için daha az devirde döner, daha az fan gürültüsü ortaya çıkar.

Üçüncüsü verimliliği yüksek olsun. Ne kadar verimliliği yüksek olursa o kadar az şehir şebekesinden güç çeker. Bu yüzden fazla çekilen güç az olduğundan ısıya dönüştürülecek güç daha az olur. Daha az olduğu için güç kaynağı daha az ısınır, daha az ısındığı için daha az fanlar döner. Güç kaynağı daha az gürültü çıkarır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı