Sessiz İnsanlar

Makaleler
2
Mesela okula sabah gelip akşam gidenler. Seslerinin çıktığını hiç duymayız. Köşede, arkada bir yerde akşama kadar ölü gibi otururlar. Sadece okulda değil, hayatın farklı yerlerinde karşımıza çıkan bu insanların gizemi sizce nedir? Korkulması gereken kişiler midir yoksa hiç arkadaşı olmayan masum insanlar mıdır?

Aşağı yukarı bende öyle bir tipim zaten. Selam falan verilirse karşılığını veririm ama onun dışında gagamı açmam pek. Neden diye soracaksanız, yani bunlarla arkadaş olacağıma gidip duvarla falan konuşsam daha iyi.

He olur da, edepli, güvenilir, espri kabiliyeti oldukça iyi insan karşıma gelirse oturur konuşurum. Ama onun dışında yok abi ben almayayım.

Genelde en kaliteli, saygılı, kültürlü ve doğru fikirli insanlar olurlar ve diğer yılışıklardan tiksindikleri için sessiz, sakin ve uzaklaşmacı davranırlar (en azından benim tanıdıklarım).

Şöyle bir değerlendirme yapmak istiyorum:

Öncelikle burada bir nüans var; 1. si kimseyle muhattap olmayan çocuk ve 2. si ise En köşelerde tek başına oturan çocuk...

İlk dediğim çocuk, biraz baskın bir tiptir...
İkincisi ise; İçe kapanıklığı ve kendini ifade edemediği için pek kimseyle muhabbet etmemeyi tercih etmiştir... En favori insan tipidir... Güvenilirdir...

Ben de okul zamanında öyleydim. Sınıfın bir köşesinde sessiz ve kendi halimde günü tamamlardım. Pek sosyal bir kişiliğim yok, o yüzden belki de kendi kendime vakit geçirmeyi düşünüyordum. Genel de bu tarz insanlar güvenilir, sakin ve sözde sosyalliğe karşı kişilerdir. Kendini kanıtlama, çevresinden onay bekleme gibi arzuları olmaz. Kendine güvenir ve kimseden öyle olduğunu duymayı beklemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…