Sessiz İnsanlar

Bugün pazardan 2 karpuz seçseniz onlar arasında bile gerek lezzet gerekse görünüş açısından farklılıklar keşfedersiniz. Gezegene ayak basan her insan birbirinin kopyası değil, herkes farklı özellikler taşıyor.

İçe kapanık insanlar genelde yapısal faktörlerden ötürü bu durumun içerisinde bulurlar kendilerini. Bu kötü bir şey değil ancak hayat durmuyor, zaman akıyor; içe kapanıklık yüzünden kaçırılan onca fırsatın farkına varmalı insanoğlu.

İçe kapanıklık bile yerinde güzel.

Sahteliğe tahammülü olmayan biri, aşağılık kompleksine sahip biri, göründüğü gibi iyi niyetli masum biri, diğerlerinden farklı olmaya çalışan biri, öz güven sahibi olmayan biri de olabilir. Anlaşılması zor. Genel olarak iyi bir birey izlenimi oluştururlar; ancak maskenin hangi tarafıdır o?

Ben okul hayatımın tamamında böyleydim. Hiç pişman değilim yine okusam yine öyle olurdum. Arkadaş olmadığın için seni ezemiyorlar o aradaki soğukluk muhteşem. Kimseyle konuşma zorunluluğun olmuyor. İyi bir anadolu lisesinde okumama rağmen çoğu insan boştu. Hani derler ya bir insanın hiç arkadaşı olmaz mı? Boş ve yalan dolandan ibaret bir arkadaşlığın olacağına hiç olmasın.

Mesela okula sabah gelip akşam gidenler. Seslerinin çıktığını hiç duymayız. Köşede, arkada bir yerde akşama kadar ölü gibi otururlar. Sadece okulda değil, hayatın farklı yerlerinde karşımıza çıkan bu insanların gizemi sizce nedir? Korkulması gereken kişiler midir yoksa hiç arkadaşı olmayan masum insanlar mıdır?

Mesela ben herkes benim hakkımda birşey desede ben aksine cevap vermiyorum bazen sinirlenince cevap veriyorum yoksa içimde sabır sabır çeke çeke konuşmadan otururum en önde hoca anlatırır durur öyle 2 üç soruya cevap veririm konuşmaya gerek duymuyorum herşeye dalga geçen ne desem sus diyen insalarla

Mesela okula sabah gelip akşam gidenler. Seslerinin çıktığını hiç duymayız. Köşede, arkada bir yerde akşama kadar ölü gibi otururlar. Sadece okulda değil, hayatın farklı yerlerinde karşımıza çıkan bu insanların gizemi sizce nedir? Korkulması gereken kişiler midir yoksa hiç arkadaşı olmayan masum insanlar mıdır?
O kişilerden biriyim. Etrafımdaki insanları programlanmış NPCler olarak görüyordum hep içi boş saçma amaçları olan...

Aklından bir şeyler geçiyor olabilir, bir sıkıntısı olabilir. Konu hakkında bilgisi yoktur dinlemeyi seçiyor olabilir. Son yazdığım ülke topraklarımızda çok söz konusu değil. :D Şaka bir tarafta dursun, sessiz ve sakin insanları seviyorum. Enerji patlaması yaşayan, çok konuşan insanların beş lafından altısı yalan.

Bende sessiz birisiyimdir. Arkadaşlarla okula giderken, eve giderken falan hiç konuşmam. Konuşmak isterimde aklıma konuşacak bir şey gelmiyor. Boş yapmayı seven biride değilim. O yüzden konuşmamayı tercih ediyorum.

images.jpeg

Çok doğru bir söz.

Sadece utangaç olduklarını biliyorum, örneğin ben üniversitede 2. senem olmasına rağmen daha bir arkadaş edinemedim ,Önümdeki iki senede böyle geçecek gibi, derse gir, not al, ders aralarında telefona gömül, ders bitsin, oradan eve. Neden diye sorarsanız biri gelip bana merhaba demedi veya ben diyecek cesareti bulamadım. Öyle insanları sevmiyorum gibi bir kompleximde yok. 100 kişilik sınıftan 100ünüde sevmiyorsanız sıkıntıyı kendinizde aramalısınız. Benim etrafımda benim gibi sessiz, kafa dengi kişiler var ama kimsede ilk adımı atmaya cesaret edemiyor. Aslında böyle kişilerle konuşsanız, o kadarda sessiz olmadıklarını görürsünüz.

Son düzenleme:
O sessiz insanlardan biri benim ve sadece kendi okulumda böyleyimdir. Çünkü... Mağlum, okulumda kimse saygıyı hak etmiyor... Aslında hata ettiğimi söyleyebilirim, benim gibi hiperaktif bir insan hareket etmeden durunca canı gerçekten çok yanıyor. Maske takabilirdim, en azından o garip yaratıklarla "tanıdık" olabilirdim... Her neyse. Çok şey anlatırdım ama makale olur.

Sizin gibi korkak varlıklar bize ucube gözüyle bakar ve uzak durur. Oysaki bilmezler, karşısındakinin insan olduğunu. Bu konuyu açman, senin empati kurmandan yoksun olduğunu ve "düşünemediğini" gösteriyor aslında...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı