Sevgilisi olmayanlar için dertleşme

Hayatım boyunca hiç sevgilim olmadı, zaten istemedim de. Bu devirde hem kızlar egolu, hem de gerek yaşam şartları gerekse refah seviyesi sebebiyle ileriye dönük evlilik hayali kurmak bana saçmalıktan ibaret geliyor. Düğün, nişan, çeyiz, mehir derken masraf çok. Yaşım çok büyük değil fakat olgun olduğumu düşünüyorum. Zaten asıl mesele yaş değil, olgunluk. Mesela 40 yaşında bir adam düşünün, olgun değilse, 20-25 yaşındaki gençler gibi davranıyorsa, çevresindekiler onu asla ciddiye almaz. Hep eskiye dönüğüm. Bu konuyu açma sebebim ise sevgilisi olmayıp üzülenler için. Sevgilisi olmayanlar üzülüp durmasın, aksine bunu fırsata çevirsin. Çünkü sevgilin olsa onunla uğraşacaksın, vakit ayıracaksın. Bunun yerine adam akıllı okuluna odaklan, o vakti araştırma yaparak ya da kendini geliştirerek değerlendir. Dezavantajlarınızı avantaja çevirmeye çalışın her daim. İlla ki hemen bulacaksın diye bir şey yok ya da hiç bulamıyacaksın sevgili.
Atatürk de hiç evlenmedi, ama eşini memnun edecek herkese örnek olarak İsmet İnönü'yü örnek gösteriyor evlenin diyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı