SHA256 ters çevrilebilir mi?

Samet_29

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, SHA256 algoritmasında encrypt to decrypt siteleri var bildiğini üzere. Ama hiçbir yerde decrypt to encrypt bir site bulamayınca araştırdım ve böyle bir şeyin mümkün olmadığını yazanlara rastladım. Böyle bir şey mümkün mü? Değilse neden ters bir SHA256 işlemi yapılamıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çünkü SHA256 geri döndürülebilir bir şifreleme algoritması değil.

Örneğin elinde "123456" diye bir içerik var bunu SHA256 yaptın, elinde key bile olsa bunu AES256 gibi geri çeviremezsin. Geri döndüremezsin ama aynı içeriği yazarsan eşleştirebilirsin. Eskiden login sistemlerimde bu algoritmayı kullanıyordum ancak artık AES256 kullanıyorum. Çünkü login için pek mantıklı değil fakat dosya hash kontrolü algoritmalarında SHA256 kullanımı hem daha yaygın hem de daha mantıklı.

Ek olarak SHA bir hash metodu. Esas olarak şifreleme standardı AES'dir.

Merhaba, SHA256 algoritmasında encrypt to decrypt siteleri var bildiğini üzere. Ama hiçbir yerde decrypt to encrypt bir site bulamayınca araştırdım ve böyle bir şeyin mümkün olmadığını yazanlara rastladım. Böyle bir şey mümkün mü? Değilse neden ters bir SHA256 işlemi yapılamıyor?
SHA256 tek yönlü çalışan bir kriptografik fonksiyon / şifreleme işlemi. Geri çevirmek için bir 25 yıl daha geçmesi gerekebilir sadece "brute force" ile çünkü hesaplanacak olasılıklar günümüz sistemleri için biraz fazla, belki o zamana gelişir,i tabi SHA1024 gelir, başka bir şey gelir, gelir yani.

yani kısaca sha 256'da decrypt to encrypt mümkün değil öyle mi? Github'ta bir kaç tane başlıkla karşılaştım. Siz de bir bakabilir misiniz ne anlatmaya çalışmışlar.

-https://github.com/topics/sha256-decryptor
-https://github.com/topics/sha-256

yani kısaca sha 256'da decrypt to encrypt mümkün değil öyle mi? Github'ta bir kaç tane başlıkla karşılaştım. Siz de bir bakabilir misiniz ne anlatmaya çalışmışlar.

-https://github.com/topics/sha256-decryptor
-https://github.com/topics/sha-256
Teoride mümkün. Pratikte o bilgisayar gücü ve zamanın yok, istersen indir bırak, seneye bile göremezsin çünkü elektrik kesilir haydi sil baştan : )

Teoride mümkün. Pratikte o bilgisayar gücü ve zamanın yok, istersen indir bırak, seneye bile göremezsin çünkü elektrik kesilir haydi sil baştan : )
hayallerim yıkıldı, cs şans sitelerini dolandıramayacağım demek ki 😥 Hepsi sha265 kullanıyor ve kodu veriyor ama tersten okutamıyorsak işe yaramaz

Eskiden login sistemlerimde bu algoritmayı kullanıyordum ancak artık AES256 kullanıyorum.
Geri cevrilemez bir algoritmayi geri cevrilebilir bir algoritma ile degistirmeniz garip, AES sifre ister, sifrelerken kullandiginiz sifreyi nereden aliyorsunuz?

Konuya gelirsek su anki zamanda ters cevrilemez.

Geri cevrilemez bir algoritmayi geri cevrilebilir bir algoritma ile degistirmeniz garip, AES sifre ister, sifrelerken kullandiginiz sifreyi nereden aliyorsunuz?
Sektörün standardı bu. Şu an üzerinde yazdığın platform da AES256 kullanıyor. Kullanılan keyi algoritma olarak söylemem burada doğru olmaz ama sistemi install yaparken random key atabilirsin.

Sektörün standardı bu. Şu an üzerinde yazdığın platform da AES256 kullanıyor. Kullanılan keyi algoritma olarak söylemem burada doğru olmaz ama sistemi install yaparken random key atabilirsin.
Sistem daha sonra random attigi keyi nasil buluyor? Sektorun standardi da o degil. Ama tartismayacagim daha fazla.

"Yap bi güzellik be kardeşim", bundan 5 yıl önce TR'de bir firmanın tüm login bilgilerini TXT olarak saklamasından mütevellit bir arkadaşım beyin göçü yapmaya karar verip ışınlanmıştı yurtdışına, o aklıma geldi.
hayallerim yıkıldı, cs şans sitelerini dolandıramayacağım demek ki 😥 Hepsi sha265 kullanıyor ve kodu veriyor ama tersten okutamıyorsak işe yaramaz
İşte okutursun da o zamana o site kalmaz... işte bunlar hep quantum mekaniğini çözdüğümüzde cortlayacak konular diye bakıyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı