Shadow of the Tomb Raider optimizasyon sıkıntısı var mı?

Venocom

Megapat
Oyunu indiricem de oyunda optimizasyon sıkıntısı var mı ?

Ayrıca bu oyun diğer oyunlarıyla bağlantılı mı? Çünkü Rise of the Tomb Raider'i bitirmemiştim bir sıkıntı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Emin değilim ama 60 FPS alırsınız gibi geliyor. Can You Run İt sitesine girerseniz sisteminize gerekli testleri yapar ve oyunu ne kadar sağlıklı oynarsınız size bilgi verir. :)
Hocam görüyordum 1080 Ti Minecraftı kaldıramıyordu o sitede :ROFL: Pek güvenemedim o siteye.

Denuvodan dolayı yine özürlü olduğu noktalar var. Denuvo'nun bir espriside kalmadı ama ne diye bu kadar ardına düşerler hala anlamış değilim. Crack kesin çıkacak gözüyle bakıyor zaten crack bekleyen insanlar. Çıkıp demiyorlar ki "abi bu crack çıkmayacak satın alıp geçelim". Kaldır korumayı oyununa güveniyorsan sal gitsin piyasaya. Bak GTA'nın öyle bir korkusu var mı ? yok. Neyse geçenki oyundan daha iyi denebilir fakat şehirlerde işlemci gereksinimi tavan yaptığı için droplar fena oluyor. Sizin FX işlemci zaten mimari olarak sıkıntılı olduğundan dip fpsleri daha sık göreceğinizide unutmamak gerek. Alıştıysanız zaten bir fark göremezsiniz taki cpu ryzen ya da intele geçene kadar.

Can you run vs gibi siteler oyun yapımcısının verdiği minimum, optimal bilmem ne gibi önerilerine bakarak yapılmış tam anlamıyla tatmin etmeyecek cevap veren sitelerdir. Bazıları yancı(amd,intel, nvidia) olsa da youtube da kendi sisteminiz ile ilgili başka başka youtuberlardan birden fazla video izleyin kafanızda şekillenir. Misal ilk olarak 8320'nin diğer işlemciler karşısında aynı ekran kartında(genelde 1080 falan gibi kartları seçerler. Maksat cpu'nun besleme gücünü görebilmek.) o oyunda neler yapabildiğini görün. Daha sonra gpunuzu arayın o oyunda neler yapabildiğine bakın. Oradan oran kurarak ya da tam olarak sizin sisteminizle oyun oynayanları izleyerek anlayabilirsiniz.

Optamizasyon, oyunun geliştirildiği sisteme göre kaynakların(CPU GPU) daha verimli kullanılmasını sağlamaktır. Örneğin PUBG optamizasyonu oldukça kötüdür. Ne kadar iyi sistem toplarsan topla göz doyuran FPS değeri alamazsın. GTA V ise optamizasyonu en iyi oyunlardan bir tanesidir. Standart seviye bir bilgisayar bile rahat çalıştırır oyunu.
Rise Of Tomb Raider iyi yapımlardan bir tanesidir. Ama sen korsan indirirsen o oyundan bir hayır bekleme haberin olsun.

Rise of the Tomb Raider Sistem Gereksinimleri

Minimum Sistem Gereksinimleri:
- İşletim Sistemi: Windows 7 64bit
- İşlemci: Intel Core i3-2100 veya AMD eşdeğer
- Bellek: 6 GB RAM
- Ekran Kartı: NVIDIA GTX 650 2GB veya AMD HD7770 2GB
- DirectX: Sürüm 11
- Depolama: 25 GB kullanılabilir alan

Önerilen Sistem Gereksinimleri:
- İşletim Sistemi: Windows 10 64 bit
- İşlemci: Intel Core i7-3770K
- Bellek: 8 GB RAM
- Ekran Kartı: NVIDIA GTX 980Ti 2560x1440 veya NVIDIA GTX 970 1920x1080
- DirectX: Sürüm 11
- Depolama: 25 GB kullanılabilir alan

----------------------------------------------------------------------
Bilgisayarım bu özellikleri kapsıyor mu acaba ?
şletim Sistemi: Windows 10 home single language 64 bit (10.0 Yapı 18363)
- İşlemci: Intel Core i7-4700HQ CPU @2.40GHz (8 CPUs), 2.4GHz
- Bellek: 16384 MB RAM
- Ekran Kartı: NVIDIA GEFORCE 750M 1920x1080
- DirectX: Sürüm 12
- Depolama: (disk belleği dosyası?) 14302 MB kullanılabilir alan

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı