Shopier'dan satış yapmak

Hayvansever89

Picopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Bir şahıs şirketi kurup e-ticaret yapmayı düşünüyorum ve Türkiye'de Shopier'den başka kesintisiz bir satış sitesi yok.
Shopier'e üye olacağım Shopier ne denli iyi olur ve ek olarak bu işi yaparken devletsel bir sorun olur mu? Instagram sayfasından Shopier'e yönlendirilip satışı olacak yani bunun bir yasal düzenlemesi var mıdır? Şu an bildiğim tek şey 29 yaş altı (yaşım 26) devlet 3 yıl vergi almıyor ve 1 yıl bağkurunu ödüyor, bunlar geçerli midir? Mesela çünkü Shopier'den satış ve tescil için marka kuracağım malum bilgi verirseniz sevinirim.

Devlet 29 yaş altı kişiler ilk kez firma kuruyorsa 3 yıl vergiden muaf 1 yılda bağkur ödemiyorlarmış devlet dairelerinde yazıyor da
Bilginiz var ama çok eksik. 3 yıl veya 70.000 TL net geliriniz olana kadar gelir vergisi ödemiyorsunuz sadece. %18 KDV ödemek zorundasınız. Devlet 1 yıl boyunca ödüyor bağkurunuzu.

Türkiye'de Shopier'den başka kesintisiz bir satış sitesi yok.
Shopier’de kesinti yapılıyor. Komisyonları var. Özellikle satış sonrasında kesinti yapıyor. Ama kargo indirimleri gayet iyi.

Ayrıca Shopier’den satış yapabilmek için marka, tescil veya şirket kurmana gerek yok. Dümdüz satış yapabilirsin. Shopier ile çok iş yaptım sorabilirsin takıldığın yerde.

Shopier’de kesinti yapılıyor. Komisyonları var. Özellikle satış sonrasında kesinti yapıyor. Ama kargo indirimleri gayet iyi.

Ayrıca Shopier’den satış yapabilmek için marka, tescil veya şirket kurmana gerek yok. Dümdüz satış yapabilirsin. Shopier ile çok iş yaptım sorabilirsin takıldığın yerde.
Vergi işi nasıl oluyor fatura vs? Öyle satış mı oluyor
Bilginiz var ama çok eksik. 3 yıl veya 70.000 TL net geliriniz olana kadar gelir vergisi ödemiyorsunuz sadece. %18 KDV ödemek zorundasınız. Devlet 1 yıl boyunca ödüyor bağkurunuzu.
%18 kdv harici gerisini biliyorum ama %18 kdv nr alaka anlamadım yani ürünler %18 kdvye tabiyse mi ödüyoruz?

Vergi o kesintiye dahil galiba. Faturayı da sistemden çıkarabiliyorsun. Ürün fiyatına göre düzenliyor kesintileri falan.

%18 kdv harici gerisini biliyorum ama %18 kdv nr alaka anlamadım yani ürünler %18 kdvye tabiyse mi ödüyoruz?
Evet kdv'ye tabiyse ödüyorsunuz, ben de LOL üzerine satış yapıyorum sitemde. KDV'ye tabii olmayan nasıl bir ürün var ki?

Evet kdv'ye tabiyse ödüyorsunuz, ben de LOL üzerine satış yapıyorum sitemde. KDV'ye tabii olmayan nasıl bir ürün var ki?
Kdvye dahil olmayan bir ürün zaten yok ekmek bile %1 yani benim öğrendiğim kadarıyla hiçbir ürün için satarken belirtilen kdvyi ödemiyorsun dendi yani devletle 3 yıl işin yok dediler vergi kdv vs konusunda ki sanırım kdv harici doğru
Vergi o kesintiye dahil galiba. Faturayı da sistemden çıkarabiliyorsun. Ürün fiyatına göre düzenliyor kesintileri falan.
Vergiyi vs herşeyi kendileri hallediyorlar o zaman fatura da aynı şekilde güzelmiş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı