Sibanet Airfiber alınır mı?

Mehmet×Alperen

Hectopat
Yer
Osmaniye
Osmaniye merkezde oturuyorum site içinde 6 apartman var 5'inde fiber var 1'inde hiçbir altyapı oda benim oturduğum bina ve internet lazım lise son sınıf oldum. Superbox'da alınmıyor. Sadece Sibanet diye bir firma var Airfiber verebiliyor Osmaniye'de.
10Mbps taahhütsüz limitsiz 3Mbps upload sizce alınır mı?
Ne yapmalıyım bu durumda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar bende Osmaniye'de oturmaktayım. Kuzenim Fakıuşağı'nda oturmakta ve onlarda bu 50 TL'lik tarifeden kullanıyor. Bir sıkıntısı yok. Fakat kurulum için 200 lira kadar bir ücret ödeniyor bilgin olsun. Birden fazla kişi bağlandığında sıkıntı olabiliyor. Sibanet istasyonuna uzak iseniz ping ve internette kopmalar yaşayabilirsiniz. Onun dışında herhangi bir sorun yok. Eğer oyun oynamayacaksanız yani pingin önemli olduğu oyunlar oynamayacaksanız bir sıkıntı olmayacaktır.

Osmaniye merkezde oturuyorum site içinde 6 apartman var 5'inde fiber var 1'inde hiçbir altyapı oda benim oturduğum bina ve internet lazım lise son sınıf oldum. Superbox'da alınmıyor. Sadece Sibanet diye bir firma var Airfiber verebiliyor Osmaniye'de.
10Mbps taahhütsüz limitsiz 3Mbps upload sizce alınır mı?
Ne yapmalıyım bu durumda.
Online oyun oynayacaksanız ping sorunu yüzünden oynayamazsınız. Airfiber hizmetlerde belirli bir kişi sayısı gerekiyor aksi takdirde anten bağlantısı yapmıyorlar. Türktelekom merkez müdürlüğüne giderek dilekçe bırakın komşularınızdan destek olarak imza toplayabilirsiniz.

Merhabalar bende Osmaniye'de oturmaktayım. Kuzenim fakıuşağı'nda oturmakta ve onlarda bu 50 TL'lik tarifeden kullanıyor. Bir sıkıntısı yok. Fakat kurulum için 200 lira kadar bir ücret ödeniyor bilgin olsun. Birden fazla kişi bağlandığında sıkıntı olabiliyor. Sibanet istasyonuna uzak iseniz ping ve internette kopmalar yaşayabilirsiniz. Onun dışında herhangi bir sorun yok. Eğer oyun oynamayacaksanız yani pingin önemli olduğu oyunlar oynamayacaksanız bir sıkıntı olmayacaktır.

Aynen ya ping sorununu biliyorum ama YouTube ve canlı dersler için lazım oluyor artık.
Online oyun oynayacaksanız ping sorunu yüzünden oynayamazsınız. Airfiber hizmetlerde belirli bir kişi sayısı gerekiyor aksi takdirde anten bağlantısı yapmıyorlar. Türktelekom merkez müdürlüğüne giderek dilekçe bırakın komşularınızdan destek olarak imza toplayabilirsiniz.
Aynı apartman içinde mi ? Kaç kişi mesela
Bizim sitede kullananlar var
İnşallah en azından bunu kurabilirler
Başvurdum 24 ay kadar sürebilir dediler en az 3-4 ay dediler

Aynen ya ping sorununu biliyorum ama YouTube ve canlı dersler için lazım oluyor artık.

Aynı apartman içinde mi? Kaç kişi mesela.
Bizim sitede kullananlar var.

Hayır. Her üyenin kendine özel bağlantı anteni oluyor. Ben evinizin içinde modeme bağlanan kişi sayısından bahsediyorum. Sadece kendiniz bağlı iken 1080P'yi akıcı bir şekilde izleyebilirsiniz. Fakat bağlı olan kişi sayısı 2-3 olduğunda pinginiz artıyor ve akıcı izleyemiyorsunuz. Oyunlarda da aynı şekilde. LOL gibi Türkiye sunucusu olan bir oyunda pinginiz genelde 50-70 arası oluyor. Bağlanan kişi sayısı artınca 100-200 arası değişiyor.

Ben @mehmetdu ya sordum bende herkese ayrı diye biliyorum. Sibanet bizim evin altında sayılır bizim sitede Atatürk caddesinde kaç günde kurarlar.

Hayır. Her üyenin kendine özel bağlantı anteni oluyor. Ben evinizin içinde modeme bağlanan kişi sayısından bahsediyorum. Sadece kendiniz bağlı iken 1080P'yi akıcı bir şekilde izleyebilirsiniz. Fakat bağlı olan kişi sayısı 2-3 olduğunda pinginiz artıyor ve akıcı izleyemiyorsunuz. Oyunlarda da aynı şekilde. LoL gibi Türkiye sunucusu olan bir oyunda pinginiz genelde 50-70 arası oluyor. Bağlanan kişi sayısı artınca 100-200 arası değişiyor.
Merhabalar bende Osmaniye'de oturmaktayım. Kuzenim Fakıuşağı'nda oturmakta ve onlarda bu 50 TL'lik tarifeden kullanıyor. Bir sıkıntısı yok. Fakat kurulum için 200 lira kadar bir ücret ödeniyor bilgin olsun. Birden fazla kişi bağlandığında sıkıntı olabiliyor. Sibanet istasyonuna uzak iseniz ping ve internette kopmalar yaşayabilirsiniz. Onun dışında herhangi bir sorun yok. Eğer oyun oynamayacaksanız yani pingin önemli olduğu oyunlar oynamayacaksanız bir sıkıntı olmayacaktır.
150 tl kurulum + 1 aylık internet

Ben @mehmetdu ya sordum bende herkese ayrı diye biliyorum. Sibanet bizim evin altında sayılır bizim sitede Atatürk caddesinde kaç günde kurarlar.
Başvurudan sonra 3 gün içinde kurulum yapıyorlar ve arkadaşınıza sorduğunuz soruya istinaden evet apartmandaki 4-5 daireden kişiler Türk Telekom merkez binasına giderek dilekçe vererek altyapı çektirebilir herhangi bir ücret ödemeksizin. Sadece başvuru çokluğuna bakılarak işlem yapılıyor.

Başvurudan sonra 3 gün içinde kurulum yapıyorlar ve arkadaşınıza sorduğunuz soruya istinaden evet apartmandaki 4-5 daireden kişiler Türk Telekom merkez binasına giderek dilekçe vererek altyapı çektirebilir herhangi bir ücret ödemeksizin. Sadece başvuru çokluğuna bakılarak işlem yapılıyor.
Süresi uzun dediler tt yi aradım da başvuruda başlattım Screenshot_20200530_231812_com.android.mms.jpg
İmza vb toplasam kaç ay sürer

Süresi uzun dediler TT'yi aradım da başvuruda başlattım.Eki Görüntüle 577886
İmza vb. toplasam kaç ay sürer ?

İmza ile çözülecek iş değil maalesef. Şahıs olarak gidip başvurmaları gerekiyor. Benim altyapım yoktu bina yeniydi. Apartmandaki 10-12 kişi müdürlüğe gidip başvuru yaptı. 3 hafta içerisinde fiber altyapısı çekilip apartmana dolap çekildi. Ertesi gün kullanıma açıldı. Başvuru sayısı ne kadar çok olursa işlem önceliğine alıyorlar.

Aşağıda dolap varsa olur mu ben sanki görmüştüm hatta internet kabloları da vardı.
Arayıp sorduğumda alt yapı yok dediler ama ben gördüm hatta türktelekom etiketlemişti hepsini
Sadece bizim evde mi yok acaba :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı