Siber güvenlik alanına nereden başlanmalı?

K4pit1

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben 16 yaşında Türkiye'nin sayılı liselerinden birinde okuyorum. Kendi imkanlarımla orta seviyede C ve C++ biliyorum, az çok algoritmalara aşinayım. İngilizcem pek iyi değil. Kendimi siber güvenlik alanında geliştirmek istiyorum bu alanda ilerlemek için ne yapmam gerekir hangi kaynakları önerirsiniz bu aşamada farklı yazılım dili öğrenip o konuda mi geliştirmeliyim kendi mi? Temel derecede Windows kullanabiliyorum. Linux ne zaman öğrenmeliyim hangisini öğrenmeliyim? İngilizcemi gelistirmem gerekiyor ama geliştirene kadar Türkçe hangi kaynaklarla neler yapabilirim? Bu konularda yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bence Turkce kaynaklarla hic zaman kaybetme.
Saglam Ingilizce ogren.

Bu dedigime cogu kisi katilmaz belki ama Linux'u ana makine olarak kullanabilirsin. Windows'a gore bilgisayarinda donen dolaplari cok daha iyi kavramana ve manipule etmene olanak saglar. Hangi distro oldugu onemli degil, hemen ilk akla gelen Kali , Parrot vs ile ugrasmana gerek yok.

Ben siber guvenlikci degilim ama cok birlikte calistik projelerde, az cok biliyorum konsepti. Temel olarak network bilgisi ve kavramlari, isletim sistemleri ( nasil calisirlar, hangi noktada ayrilirlar vs ), Bilgisayar calisma prensibi ( process interrupt vs ) , kriptografi ve cloud sistem bilgisi baslangic icin yeterli olacaktir.

OWASP gibi guncel saldiri ve savunma mekanizmalarina hakim oldugun ve best practice'leri bildigin muddetce yurursun. Elbette programlama becerisi de gerekir ama buyuk capta uygulama gelistirmek icin degil, ufak scriptler yazmak icin.

Bu arada IT alaninda sertifika programlarinin en efektif oldugu bolum olabilir Cyber Sec. Bu alanda bilindik ve sertifikalari cididye alinan orta olcekli cok firma var, bunlardan sertifika almak is gorur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı