Siber güvenlik alanında hangi programlama dili öğrenilmeli?

dingil

Centipat
Daha fazla  
Selamlar, ben yeni yeni yazılıma atılmaya başladım. Düşük seviye Python bilgim harici herhangi bir temelim yok.

Bu yıl bilgisayar programcılığı bölümüne gitmeyi düşünüyorum. Hedefim siber güvenlik alanında uzmanlaşmak fakat hangi programlama dilini seçeceğime karar veremedim. Bir de üniversiteye gittiğim süreç boyunca okul harici ne yapabilirim?

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Herhangi başka bir tavsiyeniz olursa onlara da açığım.

Python başlangıçta çok iş görür, özellikle yazılıma alışmak için. Sonra bash, C ve JavaScript'e yönelmek gerekir. Linux bilgisi, terminal komutları ve CTF tarzı uygulamalar da bu alanda şart. Tryhackme, Hack the Box gibi platformları da kendini geliştirmen açısından öneririm.

Otomatize araçlar için python ve golang, zararlı yazılımlar için C, C++, düşük tespit oranı için C#. Ek olarak Linux bash scriptleri, powershell scriptleri, batch scriptleri... Eğer web tarafını istiyorsan başka tabii. En kolayı python olduğu için önce onu aradan çıkarmanı öneririm. Sonra Linux öğrenebilirsin.

Python başlangıçta çok iş görür, özellikle yazılıma alışmak için. Sonra bash, C ve JavaScript'e yönelmek gerekir. Linux bilgisi, terminal komutları ve CTF tarzı uygulamalar da bu alanda şart. Tryhackme, Hack the Box gibi platformları da kendini geliştirmen açısından öneririm.
Bash dil değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı