Siber güvenlik için ne yapılmalı?

Buradaki ders programina bakip, derslerin icerigi hakkinda kendi kendini hazirlamaya calisabilirsin Online kaynaklardan.

OS - network - distributed systems - programming languges gibi dersler en onemlileri.

Hocam şimdi ben Linux'u (Mint) mu öğreneyim yoksa Windows'u mu? Ve siber güvenlik için illa Kali Linux mu gerekir?

Hocam şimdi ben Linux'u (Mint) mu öğreneyim yoksa Windows'u mu? Ve siber güvenlik için illa Kali Linux mu gerekir?

Kali ile alakasi yok, Kali'de bundle edilmis toollari diger distrolarda da istersen kurarsin.
Neyin ne oldugunu bilmedikten sonra Kali isine yaramaz.

Dedigim gibi, isin temelini ogrenmeden; network protokolleri nasil calisir, internet data paketleri nasil sifrelenir, nasil kirilir bilmedikten sonra hangi isletim sistemini kullandiginin hic bir onemi yok.
Bunlari bildikten sonra windowsXP kullanarak de pentest yaparsin. Kali mali sekil yalnizca cogu insan icin.

Kendini gelistirdikten sonra pentest toollarinin ne amaca hizmet ettigini anlayacaksin, daha da ilerleyince kendi toolsetini olusturursun.

Kali ile alakasi yok, Kali'de bundle edilmis toollari diger distrolarda da istersen kurarsin.
Neyin ne oldugunu bilmedikten sonra Kali isine yaramaz.

Dedigim gibi, isin temelini ogrenmeden; network protokolleri nasil calisir, internet data paketleri nasil sifrelenir, nasil kirilir bilmedikten sonra hangi isletim sistemini kullandiginin hic bir onemi yok.
Bunlari bildikten sonra windowsXP kullanarak de pentest yaparsin. Kali mali sekil yalnizca cogu insan icin.

Kendini gelistirdikten sonra pentest toollarinin ne amaca hizmet ettigini anlayacaksin, daha da ilerleyince kendi toolsetini olusturursun.
Hocam biraz geç cevap verdim kusura bakmayın, bişey sorucağım; işin temeli derken ne kast ettiniz? Ben şuanda temeli atmak için ne yapmalıyım? Temel programlama bilgim bana yararı dokunacak mı?
Hocam işletim sistemim linux değil.

Agirlikli olarak genel sistem bilgisi bilmen gerekiyor. Network - OS - Disk - Web protokolleri hakkinda ciddi bilgin olmali. Bir sistemi korumak (ya da hacklemek) icin nasil calistigini bilmen gerekiyor. Ornegin bir web sitesine kredi karti bilgilerini gonderdiginde arka planda hangi islemler doner, hangi protokollerden ne sekilde veri akisi saglanir, OSI seviyesinde bilmen gerekiyor.

Siber guvenlikci tum gun programlama yapan bir model degil, daha cok AR-GE muhendisi gibi calisir. Arastirip kusur bulup duzeltme ya da exploit etme uzerine. ( Pentest )
Ooo normal programcı gibi kod yazılmıyorsa tam benlikmiş.
Hocam kızmıyorsunuz değil mi böyle konulara etiketlediğim için?
Hocam biraz geç cevap verdim kusura bakmayın, bişey sorucağım; işin temeli derken ne kast ettiniz? Ben şuanda temeli atmak için ne yapmalıyım? Temel programlama bilgim bana yararı dokunacak mı?

Hocam işletim sistemim linux değil.
Söyledikleri hakkında bilgi edineceksin işte.
@bitwise hocam bilgisayar mühendisliğinde bu tip çalışma şekli olan başka alanlar var mı?
Arastirip kusur bulup duzeltme ya da exploit etme uzerine. ( Pentest )

Son düzenleme:
Agirlikli olarak genel sistem bilgisi bilmen gerekiyor. Network - OS - Disk - Web protokolleri hakkinda ciddi bilgin olmali. Bir sistemi korumak (ya da hacklemek) için nasıl calistigini bilmen gerekiyor. Ornegin bir web sitesine kredi karti bilgilerini gonderdiginde arka planda hangi islemler doner, hangi protokollerden ne sekilde veri akisi saglanir, OSI seviyesinde bilmen gerekiyor.

Siber guvenlikci tum gun programlama yapan bir model degil, daha cok AR-GE muhendisi gibi calisir. Arastirip kusur bulup duzeltme ya da exploit etme uzerine. ( Pentest )

Hocam bunlar için YouTube'da önerdiğiniz kaynak var mıdır? İngilizce fark etmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı