Çözüldü Siber güvenlik uzmanı maaşı ne kadar?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
2 yıllık bölümden bahsediyorsanız çok yüksek bir beklentiniz olmasın. Bu yıl o bölümden mezun olacağım ve staj-iş imkanı konusunda genelde tecrübeli elemanlar arıyorlar. Kendinizi ne kadar geliştirirseniz o kadar iyi imkanlarda çalışırsınız. Ben eğitimim boyunca 10'a yakın sertifika programı tamamladım. Bu tip sertifika programları siber güvenlik uzmanının adeta referansıdır.

Kısacası bölümden mezun olduğunuzda net bir maaş söyleyemeyiz. Kendinizi geliştirmenize bağlı.
Bizim üniversiteye seminere gelen adamın ekstradan uzaktan 10 bin (DOLAR YADA TL HATIRLAMIYORUM ) değerindeki iş teklifini reddettiğini gördüm ama baya iyiydi adam.Ki teklif amerikan bir şirkettendi tahminimce dolardı o.

Ki para kazanma işi biraz şansa kendinizi geliştirmenize ve atılımcılığınıza bakar örneğin 2 3 senedir işsiz gezen inşaat mühendisi de var Ali Ağaoğlu da var umarım anlatabilmişimdir.
 
Merhaba,

Sanırım bu iş biraz yanlış algılanıyor, bir üniversiteden ister 2 yıllık yükseköğrenim olsun isterseniz 4 yıllık lisans bölümü: Mezun olduktan sonra yapabileceğiniz bir iş değil. Uzun süre sebat edeceğiniz bir pozisyonda başlayıp sonrasında edindiğiniz deneyim ve sürekli eğitim ile alacağınız sertifikalar sonucu bir yere gelebileceğiniz bir iş.

Bu iş için sürekli olarak eğitim almanız şart, zira siber dünyada şartlar sürekli değişiyor ve gelişiyor. Sertifika konusuna gelecek olursak çalıştığınız kurum, kariyerinize devam etmek istediğiniz kurum sizden neler bekliyor ona göre değişir. Bankalar ve bazı kurumlar Cisco altyapısı kullandığıı için sizden Cisco CCIE sertifikaları bekler, CEH sertifikası bekleyebilir. Juniper kullanan firmalar sizden JINCIP-SEC JINCIE-SEC bekleyecektir. Fortigate Kullanalar NSE (Network Security Expert) sertifikasyonu isteyecektir. GIAC Security Essentials sertifikasyonu var mesela; hemen hemen güvenlik ile ilgili her alandan soru geliyor ve baya zorlayıcı bir sınav. Bu sertifikanın yanında en zor sınavlardan biri olan GIAC Security Expert de bu kurum tarafından veriliyor.

Sertifika sadece sorulardan mı oluşuyor yoksa labaratuar testi de varmı , alacağın sertifika kurum tarafından istenen, beklenen birşey mi? Çünkü siz elinizde en güçlü belgelerden test kuruluşlarından sertfikalar bulundursanızda bankaların çoğu sizden Cisco veya Juniper sertifikası isteyecektir: İçinde bulundukları yapı ve yönetim bunu gerektirir çünkü.

Sürekli eğitim, gelişme gerektiren bir alana adım atmış olacaksınız; çok yüksek maaşlar için sizde ingilizce yanında Rusça ve Çince de beklenebilir bunu unutmayın.
 
Bak hevesini kırmak istemiyorum ama olaya çok yanlış bakıyorsun. Hacker olunca direkt zengin olmuyorsun. Ve neden papara kart barkodu paylaşıyorsun? Black Hacking falan yapıp para mı atacaklarını sanıyorsun? Ben siber güvenlik öğrencisiyim. Ben bir hacker olacağım ama seninkisi hevesten ileri değil.
 

Geri
Yukarı