Siber Suçlarla Mücadele'den gelen mesaj

amfibijet

Decapat
Bu akşam gelen mesajda denilen şey: "sayın ****************** oynadığınız oyunlar neticesinde incelemeye alınmış bulunmaktasınız. Konuyla ilgili inceleme devam ediyor olup kişisel bilgisayarınız en kısa sürede incelemeye alınacaktır." sahte gibi durmuyor çünkü WhatsApp bu numarayı işletme hesabı olarak gösteriyor, biri benim adıma suç işlemiş olabilir mi? Çünkü siber suç sayılacak tür bir şey yaptığımı hatırlamıyorum (şahsa küfür vs. yok).

Nasıl oyunlar oynadınız.(büyük ihtimalle oturma organından uydurulma siber suçlarda WhatsApp ne alaka yani korkmayın bir şey olmaz)
aklıma Osman gültekin geldi siz başkası mı yaptı acaba deyince

Bu akşam gelen mesajda denilen şey: "sayın ****************** oynadığınız oyunlar neticesinde incelemeye alınmış bulunmaktasınız. Konuyla ilgili inceleme devam ediyor olup kişisel bilgisayarınız en kısa sürede incelemeye alınacaktır." sahte gibi durmuyor çünkü WhatsApp bu numarayı işletme hesabı olarak gösteriyor, biri benim adıma suç işlemiş olabilir mi? Çünkü siber suç sayılacak tür bir şey yaptığımı hatırlamıyorum (şahsa küfür vs. yok).

Dostum bana da dün aynısı geldi karakola sorduğumda biraz beklettiler ve öyle bir soruşturma falan açılmadığını söylediler dolandırıcılar falan olabilirler dediler. Bir de resmi kurumlar SMS yolundan mesaj atarlar asla WhatsApp'tan mesaj atan bir resmi kurum görmedim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı