Sıcak ortamda kule tipi soğutucu nasıl soğutuyor?

Şimdi düşünüyorum işlemci ryzen 5 3600 fiyatı 1200 buna sıvı soğutma alsam 1k ne anlamı var o zaman 3600 ün. Ben anladım teşekkür ederim havayı sıcak da bassa bakırların çokluğu ve iletimiyle yeteri kadar soğuyacak.
 
Şimdi düşünüyorum işlemci ryzen 5 3600 buna sıvı soğutma alsam 1k ne anlamı var o zaman 3600 ün. Ben anladım teşekkür ederim havayı sıcak da bassa bakırların çokluğu ve iletimiyle yeteri kadar soğuyacak.
Artic 34 Duo ve benzeri sağlam bir hava soğutma al. Sıvı soğutmaya gerek yok.
@mustafaalciii Mesajı düzenledim. Hava sıcaksa sıvı soğutma da sorun olur. Sıvıyı soğutan şey yine fan oluyor. Değişen pek bir şey yok :D
 
600 TL bile fazla. Ryzen 5 3600 için X124 gibi bir soğutucu yeterli. 180W'a kadar olan işlemcileri soğutma kapasitesi var. Ryzen 5 3600 65W.
 
Stok soğutucuyla belli bir yere kadar. Dediğim gibi 4-5 bakır borulu hava soğutmalar kötü değil. İnsanlar overclock yapıp öyle kullanıyor bu tip soğutucuları. Hava soğutma aşırı teknolojik bir şey olmadığı için gidip 500-600 TL vermeye gerek yok. Önemli olan ne kadar bakır boru kullanılmış. O kadar para verecekseniz sıvı soğutma alırsınız zaten.

5 bakır borulu ve fiyatı da uygun:
 
Stok soğutucuyla belli bir yere kadar. Dediğim gibi 4-5 bakır borulu hava soğutmalar kötü değil. İnsanlar overclock yapıp öyle kullanıyor bu tip soğutucuları. Hava soğutma aşırı teknolojik bir şey olmadığı için gidip 500-600 TL vermeye gerek yok. O kadar para verecekseniz sıvı soğutma alırsınız zaten.
Tamamdır teşekkür ettim.
 
Eyvallah başkan. Artic düşünüyordum zaten önerebileceğiniz varsa elinizi atmışken alternatifleri öğrenmek isterim. Ha bu yeter derseniz de bana kafi. Bütçe 600 ayırıcam gerisine kasaya fan alıcam.
Kasaya fan almak da önemli. O da duruma göre 3-5 derece kadar düşürüyor.

Alternatif olarak pek bakmadım ama Artic 34 Duo hakkındaki konumu okuyabilirsiniz :D
Alternatifleri de diğer kullanıcılar önersinler. Yanlış bilgi vermek istemem.
 
Sıvı soğutucu gereksizdir. Kaliteli hava soğutucu yeterlidir. Ne kadar sıcak olursa olsun hava. Xıgmatek 1264 ile full detay yükte 50-60 derece arası alıyorum.
 

Geri
Yukarı