Sıcaklık takibi için Armoury Crate vs MSI Afterburner

emirosm

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, ASUS TUF Gaming cihazımda Valorant oynarken sıcaklık değerlerine baktığımda Armoury Crate uygulamasında 73 civarı MSI Afterburner'de 65 civarı gösteriyor, hangisine güvenmeliyim?

Hotspot sensörü tam olarak ne oluyor

Ekran kartındaki en yüksek sıcaklık. Asıl bildiğimiz ekran kartı sıcaklığından biraz fazla oluyor. Örnek veriyorum varsayılan ekran kartı sıcaklığı 55 iken hotspot 60 olabilir. Aradaki fark bundan olabilir. Sizin bu sıcaklık değerlerini hangi donanımdan aldığınızı bilmemiz lazım. İşlemci ise böyle bir fark olması biraz zor.

Ekran kartındaki en yüksek sıcaklık. Asıl bildiğimiz ekran kartı sıcaklığından biraz fazla oluyor. Örnek veriyorum varsayılan ekran kartı sıcaklığı 55 iken hotspot 60 olabilir. Aradaki fark bundan olabilir. Sizin bu sıcaklık değerlerini hangi donanımdan aldığınızı bilmemiz lazım. İşlemci ise böyle bir fark olması biraz zor.
Ekran kartından bahsediyorum hocam

Bir sorum daha olacaktı, oyun oynarken işlemci mi yoksa ekran kartı sıcaklığı mı daha önemli

İkisi de önemli. İşlemci için 70-75'i geçmezse iyi olur. Ekran kartı biraz daha farklı. Marka modele göre değişiyor. Ekran kartında da 80-85 dereceye kadar sorun olmayabilir. O hotspot dediğimiz sıcaklık 95-100'leri görmese iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı