Merhaba. Yaklaşık 5 aydır falan internetimde akşamları pingte sıçramalar ve download hızımda düşüklükler oluyordu. Bir gün download hızım 1Mbps düşünce servis sağlayıcım olan TTNET'i aradım. Hızıma baktığında normal olduğunu söyledi. Daha sonra ben modemin arayüzünden aldığım hıza baktığıımda cidden 76Mbps olduğunu gördüm. Ben Speedtest'te 1Mbps alıyorken modemin arayüzünden 76Mbps yazıyordu. Daha sonra birçok şeyi denedim sorunun kaynağını bulmak için. 3 tane modem değiştirdim, bilgisayarımdan kaynaklı bir şey mi diye Ethernet kablosunu çekip telefondan Speedtest yaptım fakat hala bozuktu. Eve ücret karşılığında TTNET'in elit hizmetini çağırdım. Eve gelen kişi her şeyin normal olduğunu söyledi ve ADSL kablosunu değiştirdi. Ondan sonra internet 2 haftalığına düzeldi. Sonra tekrar eskisi gibi oldu. Hep akşamları oluyor bu sorun. Pingim sıçrıyor sonra eski haline geliyor sürekli. 50'den 80e sonra tekrar 50 sonra 70 şeklinde. Bazen sabit 100'lerin üstünde kalıyor oyunlarda ve Discord pinginde. Wi-Fi'ı kapayıp da denedim. Sorunu eve gelen servis sağlayıcım dahi saptayamadı. Pek çaba sarf ettiğini sanmıyorum gerçi. Öyle yani sorunu bilmiyorum neden olabileceğini bilmiyorum. Bana neden olabileceğine dair bir fikir verirseniz mutlu olurum ve denerim.