Şiddet gören bireye müdahale eder misiniz?

Sokakta, şiddet gören bir bireye yardım eder misiniz?

• Oy verenlerin toplamı
    220
Konu kadın erkek olarak değil, birey olarak soruyorum.

Zaman, mekan elbette önemli. Ama en kötü yerde, en kötü zamanı düşünün. Tehlikeli mahalle/semtte, akşam üstü...

Nezih bir mahalle/semt, akşamüstü...

Bir de zaman, mekandan bağımsız. Tüm dünya 1 sokaktan ibaret; sen, şiddet gören kişi ve şiddet uygulayan kişi var.

Ne yaparsınız?

Polis çağırıp gelene kadar müdahale ederdim.

"Sevgilimle arama neden giriyorsun ya sanane döverde severde" bu olabilir hocam.

Kendi kusurudur kendini döven kişiyi savunması, ben insanlık görevimi yapar toz olurum. Sonra istediği kadar dayak yesin ama benim bulunduğum yerde yapamaz. Ha diyelim ki benden fiziki olarak üstün yine de denerim ama başarılı olur muyum orasını bilemem.

Son düzenleme:
Konu kadın erkek olarak değil, birey olarak soruyorum.

Zaman, mekan elbette önemli. Ama en kötü yerde, en kötü zamanı düşünün. Tehlikeli mahalle/semtte, akşam üstü...

Nezih bir mahalle/semt, akşamüstü...

Bir de zaman, mekandan bağımsız. Tüm dünya 1 sokaktan ibaret; sen, şiddet gören kişi ve şiddet uygulayan kişi var.

Ne yaparsınız?
Valla artık haberlerde kadına şiddet gördüğümde elim ayağım titriyor. Muhtemelen sokakta görsem böyle bir şey özellikle yanımda 1-2 arkadaş varsa garanti dalarım. Bir insan nasıl kendisinden daha güçsüz birine el kaldırabiliyor onu anlayamadım. Annem bana daha okula başlamadan hiç bir kıza el kaldırma , âhını alma derdi. O günden beri aşırı sinirlensem dahi elimi asla kaldıramam. Kaldırırsam zaten kendimden tiksinirim. Ha bu arada bir erkeğe şiddet uygulanıyorsa 1v1 ise ellememde 3v1 falansa ayırmaya , sakinleştirmeye çalışırım.

Şiddet uygulayamazdım belki ama ensesine yumruk, sert bir cisimle bayıltmak vs. yapabilirim diye düşünüyorum.
Adamı öldürdün reis.

İnsanın en hassas yeri boynudur. En yanlış hareket, omurların incinmesine, sinir kopmasına, felce kadar götürür.

Burnuna veya testislerine sert ve ani bir yumruk/tekme olsa, mantıklı. Ama enseden uzak durun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı