Şiddet gören bireye müdahale eder misiniz?

Sokakta, şiddet gören bir bireye yardım eder misiniz?

• Oy verenlerin toplamı
    220
Şimdi bakın olayı anlatıyorum Türkiye'de ne olduğu belli değil.

Adamı gördünüz dayak yiyor. Aman Allah'ım diyorsunuz. O da ne adam da karambit var. Neyseki yanınızda ki bıçağa güvenerek gidiyorsunuz. Siz hayırdır la gevşekler diyorsunuz. Hepsi size bakıyor. Bırakın la bebeyi diyorsunuz. Bırakıyorlar. Allah Allah. Yeni hedefleri sizsiniz. Dayak yiyen adam oradan size sesleniyor. Onlar benim arkadaşlarımdı şakalaşıyorduk. Topuklarınızı g*tünüze vura vura kaçıyorsunuz. Mahalle tekinsiz. Siz koşarken başka bir grup keko sizi görüyor. Yardım istiyorsunuz. Tamam diyorlar. Bir çete savaşı başlattın. Hikayeyi devam ettirmek isteyen alıntı yapabilir. Benden bu kadar.

Konu kadın erkek olarak değil, birey olarak soruyorum.

Zaman, mekan elbette önemli. Ama en kötü yerde, en kötü zamanı düşünün. Tehlikeli mahalle/semtte, akşam üstü...

Nezih bir mahalle/semt, akşamüstü...

Bir de zaman, mekandan bağımsız. Tüm dünya 1 sokaktan ibaret; sen, şiddet gören kişi ve şiddet uygulayan kişi var.

Ne yaparsınız?
Şiddeti uygulayan kişiyi dövebilecek olsam bile muhtemelen bulaşmaz polisi arardım. Çünkü ne olacağı belli olmuyor. Şiddete engel olduğu için şiddeti uygulayan kişiden daha çok ceza alanları gördüm.

Ederdim. zaten eskiden spora gidiyordum kahverengi kuşağın vardı artık gitmiyorum tabii. Fakat eğer karşı taraf 3 kişiyse ya da daha fazla kişiyse videosunu çekerdim ve polise götürürdüm. (Tabii konuda sadece sen şiddet uygulayan kişi ve şiddet gören kişi yazıyor.) Ya da hemen polisi arardım. aslında döven kişinin fiziksel özellikleri çok önemli eğer bayağı yapılı bir adamsa polisi arayıp koşardım.

Hocam şimdi konuyu hortlamış olacağım kusura bakmayın da, gelen yanıtları görünce cevap yazmadan duramadım. O kahraman olarak gördüğünüz Kadir Şeker "abiniz", silahsız bir adamın kalbine; bakın bacağına böbreğine değil doğrudan kalbine 23 santimlik bir kelebek bıçak soktu. Bıçaklanan adamın tartıştığı kadın hakkında binbir çeşit iddia var ve bu iddialar hakkında da güçlü kanıtlar var, en son kadın şiddet durumu olmadığı, sadece sözlü tartışma olduğunu itiraf etti de yine inanmadı insanlar, darp raporu çıkartıldı vücudu incelendi kadının gerçekten de şiddete maruz kalmadığı ortaya çıktı. Kadir Şeker orada kendince kahraman olmaya mı çalıştı, yoksa bazı iddialardaki gibi kiralık katil mi bilemiyorum, ama Kadir Şeker'in masum bir genç olmadığı gün gibi ortada. Öldürülen adamın annesi ve avukatının ifadeleri var, hiçbir televizyon kanalı kabul etmedi hiçbir yerde konuşturmadılar kadını, çünkü medya da biliyor asıl paranın gerçeklerde değil toplumun suyuna gitmekte olduğunu. Haberlerde internette gördüklerinize pat diye atlamayın, önce biraz araştırın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı