Şiddet gören bireye müdahale eder misiniz?

Sokakta, şiddet gören bir bireye yardım eder misiniz?

• Oy verenlerin toplamı
    220
Tüm dünya 1 sokaktan ibaretse nasıl kayıtsız kalınacak? Lakin şöyle de bir şey 1 sokaktan ibaretse tüm insanlık orada yaşıyor demektir. Onca insandan (tüm insanlık) 1 Allah'ın kulu yardım etmiyorsa bu işte bir iş vardır diyip; sazan gibi atlamak olmaz. Sonra maydonoz oldun diye başın belaya girer.

Şuan ki normal dünyadan bahsediyorsak kavganın şiddetine ve tarafların şekline tavrına göre gereken usulünce yapılır. 40 yaşındaki bir maganda 25 yaşındaki biz kızı dövüyorsa kız da yardım edin imdat diye bağırıyorsa ne yapacaksın? Kaçacak mısın?

Şuan ki normal dünyadan bahsediyorsak kavganın şiddetine ve tarafların şekline tavrına göre gereken usulünce yapılır. 40 yaşındaki bir maganda 25 yaşındaki biz kızı dövüyorsa kız da yardım edin imdat diye bağırıyorsa ne yapacaksın? Kaçacak mısın?
Evet. Bıçaklanmak, hayatınızın sonuna kadar bir makineye bağlı veya tekerli sandalyede geçirmek, ölmek istemiyorsanız tabii.

Polisi aramak dışında yapabileceğim bir şey yok maalesef. En kötü seneryoyu düşünsem bile oturduğum mahallede kavga hiç olmuyor. En son ne zaman duydum hatırlamıyorum bile.

Tedbiri ona göre alırsın. Zayıf biri ise kimsesiz bir sokakta kavga eden iki kişiyi ayıramaz elbette haklısın ama gücü kuvveti yeten biri, bir kızı döven bir sığırı da sağlam ezer.
Türkiye'de kaçak silah almak çok kolay. Yardım edeyim derken delik deşik olabilirsiniz. Kimde silah olduğunu asla kestiremezsiniz. Silahın karşısında Muhammed Ali bile olsanız acizsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı