Sıfır 6900XT 95 derecede çalışıyor

Merc 319 özel sürüm için asla iyi bir değer değil. Elbette fanları çok düşük devirde çalışıyordur ama o kart sıfır değildir hocam kaç yıllık kart muhtemelen kullanıldı sonra temizlenip ambalajına koyulup bantlandı o bant işi çok basit zaten. 95 derece hotspot kabul edilebilir değil 90 dereceye kadar kabul edilebilir ama üstü sıkıntıdır.

Radeon Settings üzerinden fan eğrisini kontrol edin yük altında örnek veriyorum %30 ise onu elle %40-45 yapın sıcaklık biraz daha düşer ama hotspot düşmezse termal macunu bitmiş demektir.

Peki hocam hotspot sıcaklığından bahsetmiş bazı arkadaşlar 95 derece anormal mi sizce.

Hayır hocam anormal yani 95 derece çok yüksek 80 - 85 olsa hadi neyse derdim de
Ben kendimden örnek vermiştim GPU sıcaklığım 73 hotspot 62 VRAM sıcaklığı ise 52 derece.

Hocalarım gpu sıcaklığı 74-75 derecelerde seyrediyor ama hotspot sıcaklığı 95 derece yine de çok fazla değil mi ateş atıyor kart bu arada kart sıfır benim aklıma ilk gelen şey kart bi yerde bekletildiği için macunlarinda bı sorun olduğu

O kart için normal.

Hocam hotspot ve genel sıcaklık arasında ciddi farklar varsa da bir anormallik durumu olmaz mı?

25 dereceye kadar normal.

Peki ben bunu iade mi etmeliyim yoksa bakımlarını mi yapmak gerekiyor acaba kart dediğiniz gibi eski kart olduğu için termal macunları kendiliğinden kurumuş olamaz mı çünkü satıcı sarı siteden falan değil Hepsiburadadan alındı

Hayır hocam anormal yani 95 derece çok yüksek 80 - 85 olsa hadi neyse derdim de
Ben kendimden örnek vermiştim GPU sıcaklığım 73 hotspot 62 VRAM sıcaklığı ise 52 derece.

Sizin kartınız anormalin ötesinde. Hotspot en sıcak nokta adı üstünde normal GPU'dan daha serin olmasının muhtemel sebebi Gigabyte'ın saçma sapan tasarımlarının sonucudur muhtemelen veya hotspot verisi yanlış yapılmışta olabilir normal şartlarda böyle bir şey imkansız. VRAM tarafı ise muhtemelen silikon pad kullanılmasından kaynaklıdır.

Premium AMD kartları içinde geçerli mi? Arkadaşın kartı zamanının premium kartı galiba.

Her kart için geçerli, hotspot GPU farkı 25 dereceye kadar normal kabul edilir, üzerine çıkıyorsa termal macun özelliğini yitirmiştir, yenilendiyse pumpout yapan bir macun kullanılmıştır, 30-35 derece fark olan sıfır kartlar çıkıyor, onlarda çip ile alakalı soruna işaret ediyor.

Peki ben bunu iade mi etmeliyim yoksa bakımlarını mi yapmak gerekiyor acaba kart dediğiniz gibi eski kart olduğu için termal macunları kendiliğinden kurumuş olamaz mı çünkü satıcı sarı siteden falan değil Hepsiburada'dan alındı.

İade edin. Zaten 4K çözünürlükte kullanmayacaksanız o karta gerek yok. 9060 XT 16 GB'ı 17K'ya alıp geçebilirsiniz kas gücünde elbette fark olacaktır ama FHD-2K'da oynamayacağınız oyun yok şu anda FSR desteğiyle. 20K veya altına 5060 Ti 16 GB düşürürseniz onu da alabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı