Sıfır alınan anakart bozuk çıktı

kralyigit

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ASUS A520M-K anakart satın aldım ses kartı ve Ethernet hiçbir şekilde çalışmıyor. Garantiye yolladım onu şu anda fakat, şöyle bir şey daha okudum Ryzen 5600'lerde bazılarında kronik olarak ses yolu internet yolu sorunu olduğu içinde böyle bir sorun olabiliyormuş işlemciyi de garantiye yollayım diyorum ama garantinin bunu anlayacağını sanmıyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne olur ne olmaz yollamaktan zarar gelmez, elinizde zaten o işlemciyi kullandığınız bilgisayar yoksa. İkisi de aşağı yukarı aynı sürede garantide kalır, hangisi hasarlıysa onun değişimi yapılır.

Keşke doğruca iade etseydin.

Anormal bir durum yok teknolojik bir alet sonuçta fabrikadan arızalı olarak çıkmış olabilir doğal bir şey bu. ASUS anakartlara şu an servis point teknik servis hizmeti veriyor, garanti dahilinde gönderirseniz eğer anakart üzerinde (fiziki herhangi bir hasar yoksa) gerekli onarımları ücretsiz bir şekilde yapıp teslim ederler.

ASUS sitesinden sürücüleri kurmuş muydun?

Evet hocam her şey denendi bir de bilgiyasayarcılar arıza tespit ücreti aldı, AMD'ye asla bulaşmam ömür boyu, mahvoldum.

Ne olur ne olmaz yollamaktan zarar gelmez, elinizde zaten o işlemciyi kullandığınız bilgisayar yoksa. İkisi de aşağı yukarı aynı sürede garantide kalır, hangisi hasarlıysa onun değişimi yapılır.

Hocam işlemcinin ses yolu bozuk olduğu söyleniyor ama aldığım firma merdiven altı bir yer, değişeceklerini hiç sanmıyorum tray.

İşlemci pinlerinde yamukluk var mı, kontrol eder misiniz?

İşlemci pinlerinde yamukluk var mı kontrol eder misiniz?

Hayır hocam Ryzen 5600'lerin bazılarında ses yolu arızası oluyormuş şu an araştırınca gördüm ve şok oldum i5 12400 F alacakken amdfanboy ordusu yüzünde 5600 aldım ve 15 bin TL zarardayım şu an.

Ethernet girişi hiç çalışmıyor ses kartı çalışmıyor bu nasıl iş anlamadım ki.

Niye panik yapıyorsunuz hala anlamadım. Teknolojik bir ürün alıyorsunuz sonuç olarak bunun garantisini size her ne kadar verseler de bozulmayacak diye bir kaide yok. Yukarıda yazmış oldugum gibi anakart ve işlemciyi yetkili servislerine yollarsanız garanti dahilinde gerekli işlemleri ücretsiz olarak yaparlar zaten. Bunun Ryzen ile alakası yok Intel tarafındaki işlemcilerde de saçma sapan arızalar çıkabiliyor zaman zaman.

Hocam anakartı aldığım yer güvenli ASUS 3 yıl garanti sunuyor onda kesin değişim alırım fakat işlemciyi aldığım yer imkansız gözüküyor tray ürün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…