Sıfır alınan ürün eğer 2. el gelirse iade nedeni ne olmalı?

Semih5

Femtopat
Kutusunun üzerinde güvenlik bandı bulunan bir telefon almak istiyorum. YouTube'da videolara baktım ve güvenlik bandı var. Eğer bu bana gelecek ürünün 2. el olduğunu anlarsam iade ederken hiçbir sebep belirtmeden mi iade hakkımı kullanmam lazım? Yoksa sıfır ürün almama rağmen bana 2. el yolladınız diye mi iade etmem lazım?
Bu arada ben biraz pahalı olan kargoları açarken hep videoya alıyorum ne olur ne olmaz diye, yani 2. el yollarlarsa elimde kanıt olur video olacağı için.

Sebep belirtmeden iade etmek yerine bu durumda direkt 2. el ürün geldiğini belirtmeli miyim herhangi bir olumsuz durum olursa? Sonuçta elimde video kanıtı da olacak?
Sebep belirtmeden iade hakkımı kullanarak iade edersem bu durumda bana kutuyu açtınız ve ürünü 2. el yaptınız deyip iademi reddederlerse ne olacak?

@tempZ hocam sen biliyor musun?

Son düzenleme:
Hocam öncelikle videoya çok güvenmemenizi tavsiye ederim, öncelik tutanaktır. Kurye beklemiyorsa teslim almayıp, şubeden alın. Şubeden açıp tutanak tutturabilirsiniz.

Eğer korktuğunuz gibi 2. El telefon gelirse iade ederken bence 2.el ürün geldiğin belirterek iade etmelisiniz. Çünkü Yargıtay'ın telefonlarda cayma hakkının reddini onaylayan kararı mevcut.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı