Sıfır araba nasıl yıkanmalı?

Sıfır arabalar nasıl yıkanmalı çizilmemesi için? Dikkat et dediğiniz hususlar nelerdir? Şimdiden teşekkürler.

Öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim. İlk olarak güzel bir polisaj işlemine götürün pasta hare demir tozu cila ve seramik için bilindik kaliteli bir yer olsun. Bu işlemleri yaptırın daha sonra ise bütçeniz nedir bilmiyorum ama şeffaf ppf kaplanmalı araç bütçeye göre komple veya lokal olarak daha sonra zaten normal yıkama bile yapsanız makbule geçer. Ha bunları yapamıyorsak ph 0 şampuan ve yıkama eldiveni ile yıkanmalı saygılar.

Öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim. İlk olarak güzel bir polisaj işlemine götürün pasta hare demir tozu cila ve seramik için bilindik kaliteli bir yer olsun. Bu işlemleri yaptırın daha sonra ise bütçeniz nedir bilmiyorum ama şeffaf ppf kaplanmalı araç bütçeye göre komple veya lokal olarak daha sonra zaten normal yıkama bile yapsanız makbule geçer. Ha bunları yapamıyorsak ph 0 şampuan ve yıkama eldiveni ile yıkanmalı saygılar.

Öncelikle önerileriniz için teşekkür ederim. Ben geçen günlerde araç çamur olunca gidip bir petrolün yıkama yerlerinde tazikli suyla yıkayıp daha sonra sabunlayıp duruladım. Tazikli sudan korkuyordum açıkçası o bir zarar verir mi diye. Onun dışında fırça falan vurmadım daha araca. Vurmayı da düşünmüyorum zaten. İyi forumlar.

Arkadaşlar bilmeden öneride bulunmayın bence, Asperox önermek adamın sıfır arabasını mahvetmek demektir. Biz aracımızın boyası çizilmesin, rengi solmasın ve kullandığımız boya koruma ürünlerinin ömrü uzun olması açısından kendimiz yıkama yaparız.

Ben sırf benzinlikteki kuyu suyunu kullanmamak için araç yıkama makinesi aldım, ayrıca foam lance ve ona özel PH Nötr şampuan aldım. Benzinlikteki köpükler kostik içerir ve PH'ları genelde 10-13 arası olur ve bu da hem boya koruma ürünlerini (cila-wax-seramik vb) söker atar hemde vernikte renk solmasına neden olur. Plastik aksamlarda ise zamanla renk solma sebeplerinin başlıcasıdır. (tavan çıtaları, silecek bölümündeki plastik ızgara vb.)

Siz adama Asperox önermişsiniz :) Asperox yağ çözücüdür.

Şiz arabanın nasıl yıkanması gerektiği ile ilgili şu video'yu izleyin bence:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşlar bilmeden öneride bulunmayın bence, Asperox önermek adamın sıfır arabasını mahvetmek demektir. Biz aracımızın boyası çizilmesin, rengi solmasın ve kullandığımız boya koruma ürünlerinin ömrü uzun olması açısından kendimiz yıkama yaparız.

Ben sırf benzinlikteki kuyu suyunu kullanmamak için araç yıkama makinesi aldım, ayrıca foam lance ve ona özel PH Nötr şampuan aldım. Benzinlikteki köpükler kostik içerir ve PH'ları genelde 10-13 arası olur ve bu da hem boya koruma ürünlerini (cila-wax-seramik vb) söker atar hemde vernikte renk solmasına neden olur. Plastik aksamlarda ise zamanla renk solma sebeplerinin başlıcasıdır. (tavan çıtaları, silecek bölümündeki plastik ızgara vb.)

Siz adama Asperox önermişsiniz :) Asperox yağ çözücüdür.

Şiz arabanın nasıl yıkanması gerektiği ile ilgili şu video'yu izleyin bence:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Kullandığınız makine ne acaba hocam?

Asperox sarı güç!

Aptallıktır kımyasal asla kullanmayın!

Sıfır arabalar nasıl yıkanmalı çizilmemesi için? Dikkat et dediğiniz hususlar nelerdir? Şimdiden teşekkürler.
Eğer detaylı bilgi ararsanız bu konu gerçekten çok çok çok detaya sahip ve ayaküstü sorulacak bir şey değil açıkçası. Detailing ile ilgilenen bir kişiye sorsanız en az 1 saat hiç susmadan sadece yıkama işini detaylandırarak anlatır. Biraz araştırırsanız sadece bunun üzerine kurulmuş forumlar da var.

Kısaca söyleyecek olursak mesela fırça bu iş için herkese göre kırmızı çizgidir kesinlikle tavsiye edilmez. Özel eldiven ve özel şampuanla yıkamanız tavsiye edilir. Daha sonra yıkamacılardaki şampuanda kostik olduğu, artezyen suyunun zararları vs uzar gider.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı