Sıfır Kioxia Exceria G2 yazma hızı düştü

delialioglu

Hectopat
Daha fazla  
İlk başta Kioxia Exceria NVMe vardı ve sağlığı 6 ayda %90'a düşmüştü garantiye verdim. Garantide ürünün aynısının olmadığını 10 dolar karşısında Exceria G2 gönderebileceklerini söylediler tamam dedim ürün geldi. İlk geldiğinde okuma ve yazma hızı normaldi. 3 gün açık kaldı oyun indirmek için, kapatmadan 3 günün sonunda test yaptım ve okuma hızı normalken yazma hızı 1700'den 700 civarına düştüğünü gördüm. Isı değerli şu an normal 40 derece, garantiden bozuk ürün mü göndermişler?

Bende de G2 modeli var 1 TB, alalı tam 1.5 Yıl olmuş ve SSD sağlığı %97, bu model fazla ısınıyor bu yüzden uzun süren indirme işlemleri sırasında falan ekran kartımın fan hızını yükseltip (Bu SSD'min takılı olduğu yuva ekran kartımın tam altına denk geliyor) SSD'nin soğumasına yardımcı oluyorum, SSD Utility programından da kritik derecelere ulaştığında bildirim göndermesini söyledim böylece ben fark etmeden ısınırsa bildirimi görüp hemen ekran kartımın fan hızını yükseltip soğutuyorum. Aslında bence bu ürün M2 soğutucu bloğu olmadan kullanılmamalı.

Bende de G2 modeli var 1 TB, alalı tam 1.5 Yıl olmuş ve SSD sağlığı %97, bu model fazla ısınıyor bu yüzden uzun süren indirme işlemleri sırasında falan ekran kartımın fan hızını yükseltip (Bu SSD'min takılı olduğu yuva ekran kartımın tam altına denk geliyor) SSD'nin soğumasına yardımcı oluyorum, SSD Utility programından da kritik derecelere ulaştığında bildirim göndermesini söyledim böylece ben fark etmeden ısınırsa bildirimi görüp hemen ekran kartımın fan hızını yükseltip soğutuyorum. Aslında bence bu ürün M2 soğutucu bloğu olmadan kullanılmamalı.
Bilgisayar 3 gündür açık aralıksız. Ondan diye düşünüyorum bu gece kapalı kalacak sabah bakacağım.

Bilgisayar 3 gündür açık aralıksız. Ondan diye düşünüyorum bu gece kapalı kalacak sabah bakacağım.
Muhtemelen oyun indirdiğiniz süreç boyunca SSD cayır cayır yanmıştır, çok fazla ısınan bir model bu.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-17 215731.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-17 215731.png
    237,8 KB · Görüntüleme: 43

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı