Sıfır R9 380 vs 2.El Gtx 970?

theformul

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar sistem ekran kartı hariç olarak masada kutularında duruyor şu an, kısaca:

Intel i5 6500
MSI H170 Gaming M3
Kingston 8 Gb ram
120 GB Evo Ssd
Wd Blue 1 TB
Corsair CX600 Psu
Zalman Z3 Plus kasa
Asus VN247H monitör

Kalan bütçem aslında 900 lira civarı yani tam bir Msi R9 380 4G fakat yeni oyunların sistem gereksinimlerine falan bakıyorum psikolojik midir nedir sanki R9 380 ölü yatırımmış 1 sene sonra eskiyecekmiş gibi geliyor.
Bundan dolayı 2.el piyasasını gezdim bir kaç temiz ilan gördüm Asus Gtx 970 garantili 1100TL ama işte ne kadar güvenilir bilemiyorum. Kafamızı duvarlara vurmayalım..

Sizce "kardeşim git al R9 380 3 yıl rahat gidersin sonra yine bütçeye göre yeni çıkanlardan alırsın" mı? yoksa "git ikinci el kartları kovala riske gir 200 fark versen de gtx 970 olsun" mu? Sıfır alma imkanım yok 500 lira oynuyor..

Son düzenleyen: Moderatör:
2.el ürünlere güvenemediğim için R9 380 diyorum ama o sisteme rahatlıkla GTX 970 sığdırılır. İşlemcin ve anakartı daha ucuz bir model alırsan ya da SSD'yi sistemden çıkarırsan artan parayla ekran kartını yükseltebilirsin.

Dostum orada yazan tüm sistem su an karsimdaki masada dizili :)
Ama hic pisman degilim hepsini severek aldim, islemci max 6400 olurdu ki bu cok gereksiz olacakti 100 lira icin 6500 en ideali
Anakart evet biraz pahali fakat beni cok cezbetti su an sistemdeki en sevdigim parca kendisi ustundeki ek gamer ozellikleri kaliteli ses karti tasarimi falan al beni dedi yani
Bir de power biraz kaliteli olsun diye bir tik ust model aldim onun disindaki her sey olabilcek en ucuz modeller ssd bence cok onemli bir parca onu da cikaramadim ayriyetten mouse dvd-rw gibi seyler de var orada o yuzden gtx 970 icin cok fazla seyi gommem gerekicekti

970 insanı cezbediyor gerçekten.
Sistem oldukça güzel
anakart konusunda haklısın harika bir anakart,
insanın gözüne hitap ediyor kasayı çıplak masaya koyası gelir adamın,bende bayılıyorum
ayrıca MSI H170 PRO HD 100 TL daha az verip alacan tipe bak ofis anakartı.
970 kısa zaman sonra eski nesil kalacak 380 henüz taze 3 yıl 1080 p ayarda sana sıkıntı çıkartmayacaktır diye düşünüyorum.
4 gb modeli 4k oynatıyor güncel oyunlarda 970 için alacağın riske değmez bence
mis gibi sistemin var ekran kartın da sıfır olsun derim
kolay gelsin.

Corsair CX serisi için sorunlu deniyor haberin olsun. Bece geç olmadan iade et ve VS650 yada Thermaltake SP650 al.
2. El ürün alırken iyice bir araştırmak gerekiyor. Aklına yatarsa neden 2. El olmasın ki. Zaten garantisi de dolmamış.
Amazondan getirebilirsen bir bak fiyarlara GTX970'ler 310-380$ arasında. Türrkiyeye gelmesini istediğin zaman bütün masrafları söylüyorlar başka bir sorun kalmıyor. Evga GTX970 yaklaşık 1100 liraya geliyor ve Türkiye garantisi de var.

İkinci el coil whine lı demek yanlış bence. Test edip aldıktan sonra coil whine olmadığı kesin kart olur ki bana göre bu daha iyidir. Sıfır alıp acaba demekten iyidir bir yerde. Garantisi de devam ediyorsa ne alâ. 970ten 980ti ye geçen birçok kullanıcı var. Bunlardan biri fiyatı uygun görülürse alınabilir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı