Sıfır temelle TYT nasıl yapılır?

Şu an 9.sınıf matematik yazılısına girsem düşük puan alırım hatta yapamam mesela üçgenler konusu varmış derste uyumaktan o konunun 9.sınıfta olduğunu yeni öğrendim. Bunları bana sıfırdan öğretecek kadar temelden mi bahsediyoruz?

Evet. Ama geometri yok bunda. Geometri için olan serisini çöz. En temelden alıyorlar zaten anlarsın.

Toplama.

Çarma düz bakkal hesabı onlara kafayı takma ama madem o raddedesin direkt al antrenmanlaral matematik. Dümdüz ondan giriş pratiğin artsın. Ben de bu sene girdim aynı senin gibiydim (2. girişim ama ilk girişimde hiç çalışmadım) 244 bin sıralama yaptım TYT'den ve sadece TYT'ye çalışabildim bu sene. O biraz da benim tembelliğim ama sen kafana takma okulla beraber götürmesen bile bu sene TYT halledersin seneye AYT. Bu zamana kadar da ders çalışmayı öğrenemediysen hiç uğraşma tamamiyle vakit kaybı sen otur soru kalıplarını ezberle konu ezberleme konular kafandan çıkıp gidiyor ama bir soruyu çözdükten sonra benzer bir soruyla karşılaşınca ha böyle olacaktı diyosun. AYT tamamiyle bilgi AYT'ye çalışırken konu öğren sen.

Yani benim şu an yapmam gereken anladığım şey şu:
11.sınıfta dersleri iyi dinleyip günlük tekrarları yapıp kalan vakitte TYT için temel atmak?
11.sınıf için bir kaynak almama gerek var mı? Eşit ağırlık olduğum için TYT'de sadece mat Türkçe ve sosyal kısmını çözüyorum değil mi? Onlar için bir paragraf falan gerekir mi?

Aktif matematik ile matematik temeli atarsınız. 4 işlemden başlayıp bütün TYT mantığını öğretir.

Kamp mantığı da bir seri konu anlatımı ve soru çözümünü kısa sürede yoğun şekilde bitirip tekrar ederek sınava hazır hale gelmenizi sağlar.

11i günlük dinleyip konu tekrarlarını yapıp kalan vakitte ve hafta sonlarında TYT temeli kitabından ilerleyeceğim. Temel bittikten sonra da anladığım kadarıyla beğendiğim bir kanaldan kamplara başlayacağım sorular çözeceğim doğru mudur?

Evet. Ama geometri yok bunda. Geometri için olan serisini çöz. En temelden alıyorlar zaten anlarsın.

Temel için Antrenmanlarla Matematik mi? Yoksa aktif matematik mi almalıyım? Net şekilde hızlıca bitirip temel konu mantığını bana hangisi öğretir? @Blacksidemre @sancarbaskah_2

11i günlük dinleyip konu tekrarlarını yapıp kalan vakitte ve hafta sonlarında TYT temeli kitabından ilerleyeceğim. Temel bittikten sonra da anladığım kadarıyla beğendiğim bir kanaldan kamplara başlayacağım sorular çözeceğim doğru mudur?

Aynen doğru anladınız.

Ayrıca sadece matematik değil, Türkçe ve sosyal kısmı da var. Bunlar için ek ne almalıyım mesela? 11'de bir yandan önem vereceğim 11e özel kaynak da alınır mı?

Temel için Antrenmanlarla Matematik mi? Yoksa aktif matematik mi almalıyım? Net şekilde hızlıca bitirip temel konu mantığını bana hangisi öğretir? @Blacksidemre @sancarbaskah_2

Hocam ben 11. sınıfta sizin gibi bir durumdayken (temelsiz) hocamın verdiği proje ödevi olan Antrenmanlarla Matematik 1'ü 2 haftada çözerek aşırı sağlam bir temel atmıştım ve 11. sınıf konularını da yapabilir hale gelmiştim. Aktif, Antrenman'dan biraz daha detaylı, onu da önerebilirim ama Antrenman çözerek, matematiğe karşı olan potansiyelinizi keşfedebilirsiniz.

Hocam ben 11. sınıfta sizin gibi bir durumdayken (temelsiz) hocamın verdiği proje ödevi olan Antrenmanlarla Matematik 1'ü 2 haftada çözerek aşırı sağlam bir temel atmıştım ve 11. sınıf konularını da yapabilir hale gelmiştim. Aktif, Antrenman'dan biraz daha detaylı, onu da önerebilirim ama Antrenman çözerek, matematiğe karşı olan potansiyelinizi keşfedebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim antrenmanlara matematiğin 1 2 3 4 tane kitabı var. Hepsini mi almam gerekiyor? TYT temeli için? Benim istediğim bana en hızlı ve detaylı şekilde net temel attıracak kitap. Aktif matematik sanırım tek kitapta TYT temelini anlatıyor. Diğerinin ise 4 kitabı mı var?

Ayrıca sadece matematik değil, Türkçe ve sosyal kısmı da var. Bunlar için ek ne almalıyım mesela? 11'de bir yandan önem vereceğim 11e özel kaynak da alınır mı?

Sayısalcıysanız sadece sosyal denemesi çözün, çözemediğiniz soruların çözümlerine bakın. Bir de çıkmışlara baksanız yeter.

Türkçe için Emek hocayı dinleyin, Bilgi Sarmal Türkçe + 1 paragraf kitabı yeterli olur.

11'e özel kaynak tamamen opsiyonel. 11 konularını barındıran soru bankaları ile sınavlarınızı destekleyebilirsiniz, 11 konuları zaten AYT'yi kapsıyor. 11 derslerine çalışırken bir yandan da AYT çalışıyorsunuz.

Yani benim şu an yapmam gereken anladığım şey şu:
11.sınıfta dersleri iyi dinleyip günlük tekrarları yapıp kalan vakitte TYT için temel atmak?
11.sınıf için bir kaynak almama gerek var mı? Eşit ağırlık olduğum için TYT'de sadece mat Türkçe ve sosyal kısmını çözüyorum değil mi? Onlar için bir paragraf falan gerekir mi?

AYT için mat, sosYAL, edebiyat var. Edebiyatta ve sosyalde ezber yapman; matematikte de konuyu çalışıp her şeyi pekiştirmen gerekiyor. Önce TYT’yi çöz, sonra bakarsın edebiyat ve sosyale. Matematiğini çalış ve TYT’ye bak; sosyal ve edebiyatta gördüğün her şeyi sınava kadar unutursun. Ama yine bir fikrin olacak kadar da bak.

Çok teşekkür ederim. Antrenmanlara matematiğin 1 2 3 4 tane kitabı var. Hepsini mi almam gerekiyor? TYT temeli için? Benim istediğim bana en hızlı ve detaylı şekilde net temel attıracak kitap. Aktif matematik sanırım tek kitapta TYT temelini anlatıyor. Diğerinin ise 4 kitabı mı var?

İlk 2 kitap TYT odaklı. 1. kitap çarpanlara ayırmaya kadar size güzel bir temel attırıyor. Ortaokul konularını bile anlatıyor eksik olmaması adına.

2. kitapta TYT konularına giriyor, temel kavram, problemler vs.

3 ve 4. kitabın konusu ise AYT. 3. kitabı hatırlamıyorum ama son kitapta 12. sınıf konularından olan limit türev ve integral vardı.

Tamamen sıfırsanız, ben 4 işlem yapamam derseniz ilk 3 kitabı bitirin, ama sadece 1 ayda bitsin.

Son kitap da son sene çözülür ama o zamana kadar temeliniz iyi olacağından ona gerek kalmaz.

Sayısalcıysanız sadece sosyal denemesi çözün, çözemediğiniz soruların çözümlerine bakın. Bir de çıkmışlara baksanız yeter.

Türkçe için emek hocayı dinleyin, Bilgi Sarmal Türkçe + 1 paragraf kitabı yeterli olur.

11'e özel kaynak tamamen opsiyonel. 11 konularını barındıran soru bankaları ile sınavlarınızı destekleyebilirsiniz, 11 konuları zaten AYT'yi kapsıyor. 11 derslerine çalışırken bir yandan da AYT çalışıyorsunuz.

Eşit ağırlık bölümünü seçtim oradan devam edeceğim ondan dolayı YKS'de biyoloji kimya fizik gibi dersleri çözmüyorum değil mi? Şu an net bir şekilde anladığım 11i iyice okurken boş zamanlarda TYT temelini atmam gerektiği. Kitap okumaya da başlamayı düşünüyorum.

İlk 2 kitap TYT odaklı. 1. kitap çarpanlara ayırmaya kadar size güzel bir temel attırıyor. Ortaokul konularını bile anlatıyor eksik olmaması adına.

2. kitapta TYT konularına giriyor, temel kavram, problemler vs.

3 ve 4. kitabın konusu ise AYT. 3. kitabı hatırlamıyorum ama son kitapta 12. sınıf konularından olan limit türev ve integral vardı.

Tamamen sıfırsanız, ben 4 işlem yapamam derseniz ilk 3 kitabı bitirin, ama sadece 1 ayda bitsin.

Son kitap da son sene çözülür ama o zamana kadar temeliniz iyi olacağından ona gerek kalmaz.

O zaman ilk 2 kitabı TYT temeli için net alıyorum çünkü ortaokul konularım da yarım yamalak. 3. kitabı ise 11.sınıf için alıyorum o zaman. Anlamadığım şeyse 1.kitaba 300-400 sayfa diyorlar 1 ayda nasıl bitireceğim? Video izlemesem bile bu kitaptaki konu anlatımları bana temeli attıracak mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı