Sıfır temelle TYT nasıl yapılır?

Eşit ağırlık bölümünü seçtim oradan devam edeceğim ondan dolayı YKS'de biyoloji kimya fizik gibi dersleri çözmüyorum değil mi? Şu an net bir şekilde anladığım 11i iyice okurken boş zamanlarda TYT temelini atmam gerektiği. Kitap okumaya da başlamayı düşünüyorum.

FKB çözmeyecekseniz ama isterseniz çözün, sayısal puanınız hesaplanır sadece. Eşit Ağırlığı etkilemez. Siz sadece Edebiyat 2 ve Matematikten sorumlusunuz. Edebiyat 2'de de 24 edebiyat, ve kalan cografya sosyal tarih karışık sorular var, o benim alanım olmadığı için net bir şey diyemem.

Anlamadığım şeyse 1.kitaba 300-400 sayfa diyorlar 1 ayda nasıl bitireceğim? Video izlemesem bile bu kitaptaki konu anlatımları bana temeli attıracak mı?

Video izlemenize gerek kalmayacak, güvenebilirsiniz. 400 sayfa olmasına bakmayın. Soruları konu öğretmekten daha çok 4 işlem, rasyonel sayılar, basit üslü-köklü denklemler ve çarpanlara ayırma gibi konuları bakış açısı katacak.

1 sayfayı taş çatlasa 5 dakikada bitirin, ki daha az sürer. Öyle konu bazında bir şey yok. Günde 2 saat verince 17 günde bitiyor.

Hocalarım bilgisizliğimden soruyorum şimdi ben kendi şehrimde yani samsunda okumak istiyorum EA bölümünü seçtiğim için de gözüme çarpan 2 bölüm var. "Denizcilik işletmeleri yönetimi" ve "Ekonomi ve finans" bölümleri var. Geri kalan EA bölümleri felsefe psikoloji gibi insanların meslek imkanı yok dediği boş bölümler. Bu 2 istediğim bölüme baktığımda son girenlerin 300-400k aralığında girdiği gözüküyor. Ben sıfır temelle ders çalışmayı bilmeyen biri olarak 2 senede kaç k yapabilirim?

Hocalarım bilgisizliğimden soruyorum şimdi ben kendi şehrimde yani samsunda okumak istiyorum EA bölümünü seçtiğim için de gözüme çarpan 2 bölüm var. "Denizcilik işletmeleri yönetimi" ve "Ekonomi ve finans" bölümleri var. Geri kalan EA bölümleri felsefe psikoloji gibi insanların meslek imkanı yok dediği boş bölümler. Bu 2 istediğim bölüme baktığımda son girenlerin 300-400k aralığında girdiği gözüküyor. Ben sıfır temelle ders çalışmayı bilmeyen biri olarak 2 senede kaç k yapabilirim?

Yeni konu açın orada cevaplayalım.

FKB çözmeyecekseniz ama isterseniz çözün, sayısal puanınız hesaplanır sadece. Eşit Ağırlığı etkilemez. Siz sadece Edebiyat 2 ve Matematikten sorumlusunuz. Edebiyat 2'de de 24 edebiyat, ve kalan cografya sosyal tarih karışık sorular var, o benim alanım olmadığı için net bir şey diyemem.

Video izlemenize gerek kalmayacak, güvenebilirsiniz. 400 sayfa olmasına bakmayın. Soruları konu öğretmekten daha çok 4 işlem, rasyonel sayılar, basit üslü-köklü denklemler ve çarpanlara ayırma gibi konuları bakış açısı katacak.

1 sayfayı taş çatlasa 5 dakikada bitirin, ki daha az sürer. Öyle konu bazında bir şey yok. Günde 2 saat verince 17 günde bitiyor.

Çok teşekkürler, gerçekten rahatladım; çünkü ders çalışmayı bile bilmediğim için korkum vardı, kitapları alıp ne yapacağım diye düşünüyordum. 1. ve 2. kitabı TYT temeli için alıyorum o zaman. Türkçe için kitap okumayı ve paragraf almayı düşünüyordum. Sosyal ve Türkçe için, yani matematik dışı TYT için kaynak almama gerek var mı? 11. için ek kaynak da almazsam ne olur?

11. sınıf için konuları dinleyip eve gelip tekrar etmek dışında yapmam gereken bir şey var mı? Bu arada günde 50 soru çözmek gibi bir plan uygun mu? Yeni konu açıyorum şimdi.

Sıfırdan matematik gibi başka temel kitapları da var ama ben sizin önerinizle antrenmanlarla matematik 1 ve 2yi alacağım.

Sosyal ve Türkçe için, yani matematik dışı TYT için kaynak almama gerek var mı? 11. için ek kaynak da almazsam ne olur?

Türkçe için Bilgi Sarmal Türkçe, sosyal için ne önersem bilemedim. Ben sadece sosyal denemesi çözerek hazırlandım 1 ay. 13 net civarı gelmişti 2021 YKS'de sosyalim.

11. sınıf için konuları dinleyip eve gelip tekrar etmek dışında yapmam gereken bir şey var mı? Bu arada günde 50 soru çözmek gibi bir plan uygun mu? Yeni konu açıyorum şimdi.

Günde “X soru çözeceğim” diye kendinizi şartlamayın; yoksa 2 gün içinde sıkılırsınız, emin olun. Ama sorunuza gelince şimdilik günde 50 soru yeterli. Çıta yüksek olursa tempolu çalışmanız gerekir.

11. sınıf konuları için de o gün gördüğünüz konuyu soru bankasından tarayabilirsiniz.

Türkçe için Bilgi Sarmal Türkçe, sosyal için ne önersem bilemedim. Ben sadece sosyal denemesi çözerek hazırlandım 1 ay. 13 net civarı gelmişti 2021 YKS'de sosyalim.

Paragraf da almak gerekli sanırım. Bu Türkçe kitabı da sıfır temeller için mi?

Günde “x soru çözeceğim” diye kendinizi şartlamayın; yoksa 2 gün içinde sıkılırsınız, emin olun. Ama sorunuza gelince şimdilik günde 50 soru yeterli. Çıta yüksek olursa tempolu çalışmanız gerekir.

11. sınıf konuları için de o gün gördüğünüz konuyu soru bankasından tarayabilirsiniz.

11.sınıf için de kaynak almam gerekecek o zaman onlar için öneriniz var mı?

Paragraf da almak gerekli sanırım. Bu Türkçe kitabı da sıfır temeller için mi?

Türkçede temel, orta, zor ayrımı bana sorarsanız yok. Anadilimiz zaten. Bilgi Sarmal genel olarak zor bir yayın o yüzden sınava yönelik olduğu için direkt onu çözebilirsiniz. Dil bilgisi dışında Türkçe tamamen okuduğunuzu anlamaktır.

11.sınıf için de kaynak almam gerekecek. O zaman onlar için öneriniz var mı?

Kolay: Okyanus.
Orta: 345.
Zor: Acil.

Türkçede temel, orta, zor ayrımı bana sorarsanız yok. Anadilimiz zaten. Bilgi Sarmal genel olarak zor bir yayın o yüzden sınava yönelik olduğu için direkt onu çözebilirsiniz. Dil bilgisi dışında Türkçe tamamen okuduğunuzu anlamaktır.

Kolay: Okyanus.
Orta: 345.
Zor: Acil.

11'e matematik için bir tane Türkçe için 1 tane ve sosyal dersler için 1 tane alıyorum değil mi kaynak? Bir de antrenmanlarla mat 1-2. Kitapları aldıracağım da net olması lazım listenin.

11'e matematik için bir tane Türkçe için 1 tane ve sosyal dersler için 1 tane alıyorum değil mi kaynak? Bir de antrenmanlarla mat 1-2. Kitapları aldıracağım da net olması lazım listenin.

• Matematik: 1 ana (11. sınıf) + 1-2 antrenman kitabı.
  • Türkçe: 1 kitap (Bilgi Sarmal)
  • Sosyal: 1 kitap (Konu özeti, konu anlatımı veya direkt soru bankası)

Toplam: 3 ana kaynak. Antrenmanlarla Matematik bitince bir tane TYT matematik kitabı eklersiniz araya. O da 345 olabilir.

• Matematik: 1 ana (11. sınıf) + 1-2 antrenman kitabı.
  • Türkçe: 1 kitap (Bilgi Sarmal)
  • Sosyal: 1 kitap (Konu özeti, konu anlatımı veya direkt soru bankası)

Toplam: 3 ana kaynak. Antrenmanlarla Matematik bitince bir tane TYT matematik kitabı eklersiniz araya. O da 345 olabilir.
Her şeyi çok iyi anladım son sorum var 11.sınıf için alacağım matematik kaynağını TYT temelini atarken çözebilir miyim? Yani temelsiz 11.sınıfı anlayabilir miyim?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı