Sıfır temelle TYT nasıl yapılır?

Sorunuza cevap vermiş oldunuz, aynen öyle.

Aynen, alın profil resmi yapın. Baktıkça çözesiniz gelir :D

Hocam her saniye aklıma soru geliyor :D. Şimdi antrenman 1 ve 2'yi günlük TYT Mat temeli için 11.sınıf çalışmasından sonra yapacağım netleşti. Hızlıca onları bitireceğim. Bu sırada tabii 11.sınıfı aksatmak yok. Sorum şu TYT Türkçe ve sosyali nasıl çalışmam lazım? Türkçe sanırım bağımsız yani AYT ile TYT Türkçenin alakası yok doğru mudur? Benim istediğim bölüme girebilmek için kaç bine girmem gerek nasıl bakabilirim? Ayrıca TYT'de fen çözmek TYT netini arttırıyormuş benim istediğim EA bölümüne girmek için fen çözmenin faydası ne olur? EA sıralamamı ve puanımı etkiler mi?

@Blacksidemre ben sayısal zekam yok diyerek EA seçmiştim ama matematik yine var zaten. Temelden alırsam matematik yapabileceğimi düşünüyorum 2-3 baktığımda sayısaldaki bölümler çok çok daha hoşuma gidiyor ama fen falan hiç bilmiyorum onlarda aynı şekil halledilebilir mi? Kolay diye EA mı okumalıyım? Mesela ilkokul bilgisiyle çalışmaya başladığımda 2 yılda neler yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
@baranegun Antrenmanlarla Mat 1-2'yi düzenli götürüp 11. sınıf derslerini aksatmadan çalışırsan Türkçe ve sosyal de konu özetleriyle, bol soru ve düzenli paragraf pratiğiyle zaten toparlanır, AYT ile TYT Türkçe ayrı olduğu için şimdilik TYT'ye odaklan yeter, fen çözmek de TYT netini artırır ama EA sıralaman için şart değil, önemli olan istikrarlı bir şekilde adım adım ilerlemen

İki yıl boyunca temelinden sabırlı çalışırsan ister EA ister sayısal olsun önünde çok daha geniş kapılar açılır.

@baranegun Antrenmanlarla Mat 1-2'yi düzenli götürüp 11. sınıf derslerini aksatmadan çalışırsan Türkçe ve sosyal de konu özetleriyle, bol soru ve düzenli paragraf pratiğiyle zaten toparlanır, AYT ile TYT Türkçe ayrı olduğu için şimdilik TYT'ye odaklan yeter, fen çözmek de TYT netini artırır ama EA sıralaman için şart değil, önemli olan istikrarlı bir şekilde adım adım ilerlemen

İki yıl boyunca temelinden sabırlı çalışırsan ister EA ister sayısal olsun önünde çok daha geniş kapılar açılır.
Antrenmanlarla matematik yerine Bıyıklı matematiğin 10 günde temel serisi nasıl olur? Sadece bir sürü fikir ayrılığı olduğu için soruyorum herkes 10 günde temeli öneriyor ve yapıyor. Hem aynı hocadan temelden sonra TYT kampını dinlemiş olurum bana mantıklı geldi 2-3 videosunu incelemedim hoşuma gitti gibi. 4-5 güne kitap elime ulaşsa, okulların ilk haftası boş geçiyor desek derslere başlayana kadar, en kötü 2-3 ders işledikten sonra TYT temelim oturmuş oluyor 10 günde temelle.

Antrenmanlarla Matematik yerine Bıyıklı matematiğin 10 günde temel serisi nasıl olur? Sadece bir sürü fikir ayrılığı olduğu için soruyorum herkes 10 günde temeli öneriyor ve yapıyor. Hem aynı hocadan temelden sonra TYT kampını dinlemiş olurum?

Siz büyük ihtimalle bu süreçte birçok kez fikir değiştireceksiniz hocam, önemli olan içinizin rahat edeceğiniz kaynağı seçmek. Rehber, Bıyıklı ya da Antrenmanlardan biri temeli sağlam şekilde atmaya yeter.

Eğer gerçekten iradeli bir şekilde 10 günde temel atma kampını başlayıp bitirebilecekseniz, gönül rahatlığıyla başlayın ama unutmayın, kamp yoğundur ve 3 - 4. günde bırakacak olursanız zaman kaybı olur.

Ardından Bıyıklı'dan 55 günde TYT konu anlatımını dinleyip dediklerini uygulamanız yeterli.

Ben de şu an ALES için Bıyıklı'yı dinliyorum, videodaki soruları önce kendim çözmeye çalışıyorum, sonra hocanın çözümüne bakıyorum.

Konu bitince de soru bankasından alıştırmalar yapıyorum. İşin özü düzenli çalışmak. Eğer kafanıza hâlâ netleşmeyen noktalar varsa yine sorabilirsiniz.

Siz büyük ihtimalle bu süreçte birçok kez fikir değiştireceksiniz hocam, önemli olan içinizin rahat edeceğiniz kaynağı seçmek. Rehber, Bıyıklı ya da Antrenmanlardan biri temeli sağlam şekilde atmaya yeter.

Eğer gerçekten iradeli bir şekilde 10 günde temel atma kampını başlayıp bitirebilecekseniz, gönül rahatlığıyla başlayın ama unutmayın, kamp yoğundur ve 3 - 4. günde bırakacak olursanız zaman kaybı olur.

Ardından Bıyıklı'dan 55 günde TYT konu anlatımını dinleyip dediklerini uygulamanız yeterli.

Ben de şu an ALES için Bıyıklı'yı dinliyorum, videodaki soruları önce kendim çözmeye çalışıyorum, sonra hocanın çözümüne bakıyorum.

Konu bitince de soru bankasından alıştırmalar yapıyorum. İşin özü düzenli çalışmak. Eğer kafanıza hâlâ netleşmeyen noktalar varsa yine sorabilirsiniz.

O zaman bıyıklı 10 günde temel ve 55 günde TYT kitaplarını alıp 11i okurken bir yandan bunları basıyorum. En geç 11'in 2.haftasına kadar 10 günde temel biter ve bu beni rahatlatır AYT konularını anlamam için. Temel kitabı bittikten sonra da 11.sınıf için kaynak alırım devam ederim. Çok teşekkürler benim yine düşündükçe aklıma sorular gelir size sorarım :D.

@Blacksidemre, şu an 10 günde temel ve 55 günde TYT’sini aldım. Bıyıklının yarından başlamayı düşünüyorum; 10 günde bitirme hedefim var. Bu 10 günde temel kampından sonra 55 güne geçeceğim. 55 günde TYT kampına baktım da, oradaki soruları hiç yapamıyorum. Temelden sonra yapabilir miyim? TYT kampının yanında ne çözmeliyim? TYT kampından sonra mat netim kaç olur ve TYT kampından sonra kaynak olarak ne çözmeliyim?

@Blacksidemre, şu an 10 günde temel ve 55 günde TYT’sini aldım. Bıyıklının yarından başlamayı düşünüyorum; 10 günde bitirme hedefim var. Bu 10 günde temel kampından sonra 55 güne geçeceğim. 55 günde TYT kampına baktım da, oradaki soruları hiç yapamıyorum. Temelden sonra yapabilir miyim? TYT kampının yanında ne çözmeliyim? TYT kampından sonra mat netim kaç olur ve TYT kampından sonra kaynak olarak ne çözmeliyim?

10 günde temel atma kampından sonra o sorulara ilişkin konuları öğrenince yaparsınız. 10 günde temel atma kampının yanına başka bir şeye gerek yok. Okulun ilk haftası ona odaklanırsınız, ilk hafta adam akıllı ders işlenmez zaten, ona odaklanırsınız.

Sonra 11. sınıf dersleri ağırlaşmadan TYT'ye giriş yaparsınız.

TYT kampından sonra mat netim kaç olur ve TYT kampından sonra kaynak olarak ne çözmeliyim?

Siz hele temel atma kampını ve TYT kampını bitirin, kaynaktan bol ne var ki zaten? Seriyi bitirdiğinizde öneririm.

10 günde temel atma kampından sonra o sorulara ilişkin konuları öğrenince yaparsınız. 10 günde temel atma kampının yanına başka bir şeye gerek yok. Okulun ilk haftası ona odaklanırsınız, ilk hafta adam akıllı ders işlenmez zaten, ona odaklanırsınız.

Sonra 11. sınıf dersleri ağırlaşmadan TYT'ye giriş yaparsınız.

Siz hele temel atma kampını ve TYT kampını bitirin, kaynaktan bol ne var ki zaten? Seriyi bitirdiğinizde öneririm.
Okulun ilk haftasına kadar günde 4-5 saatle 10 günde temeli bitireceğim. Korktuğum şey 10 günde temel kampını bitirdiğimde 11 konularını dinlersem anlayabilir miyim? Çünkü 9 ve 10.sınıfta tahtaya baktığımda hiç bir şey anlamıyordum. Bu 10 günde temel kampında ilk 12 konu değil de 10 tanesi var. EBOB-EKOK yok mesela diğerini bilmiyorum bu EBOB-EKOK konusunu 55 günde TYT kampında aynı tarz sıfırdan anlatıyor hoca. Şunu da sorayım bu 2 kampı bitirdiğimde netlerim ne olur? Şuan 2025 TYT matematiğe baktım 0 netteyim kalem oynatamam.

Kaynak önerisi derken bu arada mesela sıfırdan başlayanlara matematiğin ilacı gibi kaynakları öneriyorlar. Bazıları da zorlana zorlana ilerlemek lazım diyor temelden sonra orta seviye kaynaklar öneriyor. Yani sorum şu bu konuda, temel ve sıfırdan TYT kamplarından sonra hangi seviye kaynak çözülmedi?

Son düzenleme:
Okulun ilk haftasına kadar günde 4-5 saatle 10 günde temeli bitireceğim. Korktuğum şey 10 günde temel kampını bitirdiğimde 11 konularını dinlersem anlayabilir miyim? Çünkü 9 ve 10.sınıfta tahtaya baktığımda hiçbir şey anlamıyordum. Bu 10 günde temel kampında ilk 12 konu değil de 10 tanesi var. EBOB-EKOK yok mesela diğerini bilmiyorum bu EBOB-EKOK konusunu 55 günde TYT kampında aynı tarz sıfırdan anlatıyor hoca. Şunu da sorayım bu 2 kampı bitirdiğimde netlerim ne olur? Şu an 2025 TYT matematiğe baktım 0 netteyim kalem oynatamam.

10 günde temel kampını bitirdiğinizde 11. sınıf matematiğine bakış açınız tamamen değişir ve konuları çok daha rahat anlarsınız. Bunun garantisini veriyorum.

9-10. sınıfta tahtaya bakıp bir şey anlamadıysanız, ortaokul temeliniz oldukça zayıftır. Bu yüzden şimdi 10 günde ortaokul bilginizi tarayacak, ardından 55 günde 9-10 matematik konularının tamamını gözden geçireceksiniz.

Ek olarak, ben Bıyıklı Matematik üzerine tanımam. O sayede yıllardır anlamadığım EBOB-EKOK konusunu sadece 1 saatte öğrendim. Diğer derslerini de ALES için günaşırı izlemekteyim.

10 günde temel atma kampını bitirdiğinizde 5-10 net, tüm kampı tamamladıktan ve kendi çalışmanıza bağlı olarak sadece matematikten 25-26 net yapabilir hâle gelirsiniz.

Vaatten çok, lütfen ders çalışın. Sorularınızın büyük bir kısmı cevapladım.

Umarım hepsinin karşılığını verirsiniz.

Kaynak önerisi derken bu arada mesela sıfırdan başlayanlara matematiğin ilacı gibi kaynakları öneriyorlar. Bazıları da zorlana zorlana ilerlemek lazım diyor temelden sonra orta seviye kaynaklar öneriyor. Yani sorum şu bu konuda, temel ve sıfırdan TYT kamplarından sonra hangi seviye kaynak çözülmedi?

İlaç, sonra da Miray. Zaman kalırsa 3D. TYT'yi fullersiniz.

10 günde temel kampını bitirdiğinizde 11. sınıf matematiğine bakış açınız tamamen değişir ve konuları çok daha rahat anlarsınız. Bunun garantisini veriyorum.

9-10. sınıfta tahtaya bakıp bir şey anlamadıysanız, ortaokul temeliniz oldukça zayıftır. Bu yüzden şimdi 10 günde ortaokul bilginizi tarayacak, ardından 55 günde 9-10 matematik konularının tamamını gözden geçireceksiniz.

Ek olarak, ben bıyıklı matematik üzerine tanımam. O sayede yıllardır anlamadığım EBOB-EKOK konusunu sadece 1 saatte öğrendim. Diğer derslerini de ALES için günaşırı izlemekteyim.

10 günde temel atma kampını bitirdiğinizde 5-10 net, tüm kampı tamamladıktan ve kendi çalışmanıza bağlı olarak sadece matematikten 25-26 net yapabilir hâle gelirsiniz.

Vaatten çok, lütfen ders çalışın. Sorularınızın büyük bir kısmı cevapladım.

Umarım hepsinin karşılığını verirsiniz.

İlaç, sonra da miray. Zaman kalırsa 3D. TYT'yi fullersiniz.

Gerçekten ciddi şekilde yapmayı düşünüyorum. Benim bu süreçte tek korkum TYT bitmeden 11 konularına öküz gibi bakmaktı. Ama temel kitabını çok hızlıca bitireceğim ve matematik dersleri işlenmeye başlandığında dikkatli olacağım. 11 konularının temel ile anlanabilecek olması beni mutlu etti. Aslında 4 işlemim var, işlem önceliğini de biliyorum. Onun dışında rasyonel ve çarpanlara ayırma kesir gibi diğer konuları bilmiyorum. 25-26 net şu an benim için o kadar yüksekki, TYT 2025e baktığımda soru köklerini bile okuyamadım. Şu an dediğim gibi hızlıca temeli atacağım ve 11i sağlam oluşturacağım TYT kampını bitirmenin acelesi var mı? Yani 11.sınıf dönenimde TYT kampına hiç bakmazsam ne olur? Geometri ve problemlere ne zaman başlamalıyım. Ayrıca bir paragraf alıp en azından günde 10-15 rutin çözmeye çalışacağım. Uzun cevaplarınız için çok teşekkürler bu arada tüm soru işaretlerim gidiyor.

10 günde temel kampını bitirdiğimde gerçekten 11 matematik konularını iyi dinleyip eve gelince tekrar edip sonrasında bir kaynaktan soru çözecek kadar mı olurum? Çünkü benim aklıma TYT bitmeden 11 hiç anlanmaz diye kazınmıştı. Eğer öyleyse seviyeme uygun konuyu aklıma kazıyacak bir soru bankası almak isterim ne almalıyım? Buna gerek var mı?

@Blacksidemre, şimdi baktım da sınıflar belli olmuş. Eşit ağırlık olarak 2 sınıf var, sanırım 3 de olabilir, bilmiyorum. Bizim sınıftan eşit ağırlıkçılar tek şubede toplanmış; hepsi bir ama bir tek beni ayırmışlar. Beni koydukları sınıfta aynı 9-10’dan beri aynı kadro birbirini tanıyor, onların da grupları var. Nedense, tereyağından kıl çeker gibi beni alıp ayırmışlar, bir tek. Bu da demek oluyor ki 11-12 hayatımı asosyal biri olarak geçireceğim :D. Bunun benim derslerime etkisi olur mu acaba? Ne yapmalıyım bu durumda? Asosyal, utangaç biri değilim ama koydukları sınıftaki elemanların mal olduğunu düşünüyorum; konuşmam büyük ihtimal.

10 günde temel kampını bitirdiğimde gerçekten 11 matematik konularını iyi dinleyip eve gelince tekrar edip sonrasında bir kaynaktan soru çözecek kadar mı olurum? Çünkü benim aklıma TYT bitmeden 11 hiç anlanmaz diye kazınmıştı. Eğer öyleyse seviyeme uygun konuyu aklıma kazıyacak bir soru bankası almak isterim ne almalıyım? Buna gerek var mı?

TYT bitmeden anlanmaz demeyeyim de, ilk 12 konu olmadan zorlanırsınız. 10 günde temel atma kampına ilk 12 konu temel olarak anlatılıyor, ondan sonra 55 günde TYT kampını bitirerek zaten 9-10 konularını da bitireceksiniz.

@Blacksidemre, şimdi baktım da sınıflar belli olmuş. Eşit ağırlık olarak 2 sınıf var, sanırım 3 de olabilir, bilmiyorum. Bizim sınıftan eşit ağırlıkçılar tek şubede toplanmış; hepsi bir ama bir tek beni ayırmışlar. Beni koydukları sınıfta aynı 9-10’dan beri aynı kadro birbirini tanıyor, onların da grupları var. Nedense, tereyağından kıl çeker gibi beni alıp ayırmışlar, bir tek. Bu da demek oluyor ki 11-12 hayatımı asosyal biri olarak geçireceğim :D. Bunun benim derslerime etkisi olur mu acaba? Ne yapmalıyım bu durumda? Asosyal, utangaç biri değilim ama koydukları sınıftaki elemanların mal olduğunu düşünüyorum; konuşmam büyük ihtimal.

Bu dönemde asosyal olmanızın eksisi olmaz, artısı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı