Sıfırdan AYT tarih nasıl yapılır?

axoys

Hectopat
Katılım
2 Mayıs 2021
Mesajlar
57
Merhaba, sayısaldan geçtiğim için tarih netim berbat doğal olarak. Sizce kalan sayılı günlerde maksimum ne yapılabilir çok abanmadan? Yani fullememe de gerek yok 6-7 net iş görür. Diğer tm derslerini hallettim gibi ama tarih arka planda kaldı...
 
Deneme çözsen bile 5-6 nete cıkarsın cok zor bir sey degil. Tavsiyem, harita bilgini artır. Gecen sene sınavda 2-3 soruyu harita bilgim üzerinden yapmaya calısmıstım, işe yarıyor.

Onun dışında seri şekilde videolar izle, konu anlatımı ve bunun yanında deneme çözme videoları da izle. Hocalar tüm şıkları anlatarak çözüyor çünkü. O sekilde ufak ufak notlarla çok rahat 6+ net yaparsın. Takıldıgın nokta olursa sorabilirsin bana.
 
Deneme çözsen bile 5-6 nete cıkarsın cok zor bir şey degil. Tavsiyem, harita bilgini artır. Gecen sene sınavda 2-3 soruyu harita bilgim üzerinden yapmaya calısmıstım, işe yarıyor.

Onun dışında seri şekilde videolar izle, konu anlatımı ve bunun yanında deneme çözme videoları da izle. Hocalar tüm şıkları anlatarak çözüyor çünkü. O sekilde ufak ufak notlarla çok rahat 6+ net yaparsın. Takıldıgın nokta olursa sorabilirsin bana.

Anlıyorum. Şimdilik Soner Ardıç'ın kampını hızlıca izleyip bitireceğim açıkçası çok verim alamasam bile dediğiniz gibi soru çözmek ezber dersler için çok verimli branş denemelere de başladım bugün. Harita kısmını nasıl çalışmalıyım sizce? Onu pek bilmiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anlıyorum. Şimdilik Soner Ardıç'ın kampını hızlıca izleyip bitiricem açıkçası çok verim alamasam bile dediğiniz gibi soru çözmek ezber dersler için çok verimli branş denemelere de başladım bugün. Harita kısmını nasıl çalışmalıyım sizce onu pek bilmiyorum.
Aslında harita bilgisi derken, bilinen şehirlerin nerede olduğunu ve denizleri bilsen kafi. Soru hakkında fikrin olmazsa harita üstünden yorum yap diye dedim. Çok da değerli olmayabilir tabii.

Genel olarak soru üstünden gidersen hata yapmazsın cünkü tarih basit biraz. Ben tabii tarihle ilgilendiğim için cok zorlanmadım ama ufak detayları hiç bilmiyordum ve yılları da öyle, bunları soru izleyerek hallettim.
 
Her sene tarih ya da coğrafyadan birisi bilgi ağırlıklı çıkıyor diğeri çoğunlukla paragraf okuyarak çözülecek sorular oluyor. Tarihi devirler, antlaşmalar (özellikle birinci ve ikinci Dünya Savaşı sonrası antlaşmalar),cumhuriyet dönemi gelişmeleri bunlara göz atman yeterli olur tarih için.
 
Ekstra olarak önerim TYT'den çıktığın günün akşamı Soner Ardıç'ın sınav öncesi yayınladığı 50-60dakikalık tekrarı izle aklında daha çok yer edinir. Tabii diyorsan izlersem kafam çok karışır hiç bulaşmayabilirsin benim için işe yaramıştı :D
 
Branş denemelerinde şıklarda çıkan olayları not etmeyi de unutma derim. Şıklar üstünden çalışmak çok faydalı oluyor.

Ekstra olarak önerim TYT'den çıktığın günün akşamı soner ardıç'ın sınav öncesi yayınladığı 50-60dakikalık tekrarı izle aklında daha çok yer edinir. Tabii diyorsan izlersem kafam çok karışır hiç bulaşmayabilirsin benim için işe yaramıştı :D

Teşekkürler öneriler için. Acaba konu ayıklamak istesek bu mümkün müdür? Yani tarih için sınav tecrübem olmadığı için soruyorum. Şu konuyu çalışayım bu konu uzun ve çıkması zor çalışmayayım diyebilir miyim konular için? Yoksa mantıksız bir hareket mi olur?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı