Sıfırdan başlayan birisi bisikletle 200 km yol gidebilir mi?

Kendimi kendime kanıtlamak istiyorum aslında. İnsan hayatta çok aptalca ve abartılı sözler verebilir ve bende bu sözü gerçekten gerçekleştirebiliyor muyum merak ediyorum. Yanıma tehlikeli durumlar için ekipman biber gazı vb şeyler
aslında imkanın varsa bunları video kayıdına alıp paylaşabilirsin

Kendimi kendime kanıtlamak istiyorum aslında. İnsan hayatta çok aptalca ve abartılı sözler verebilir ve bende bu sözü gerçekten gerçekleştirebiliyor muyum merak ediyorum. Yanıma tehlikeli durumlar için ekipman biber gazı vb şeyler alırım.
Hocam kalacak yer gibi şeyleri düşündün mü yemek vs 200 km tek seferde olmayacağından.

aslında imkanın varsa bunları video kayıdına alıp paylaşabilirsin
Tabi instagram hesabımdan yapacağım, zaten arkadaşlarım ve akrabalarım yol üzerinde bana erişebileceği bir noktada olacağım. Yani mesafeyi dikkatli ayarlayacağım, haber vereceğim yanıma her türlü ekipmanı alacağım ve bolca dinlenerek gideceğim. Bir gün zaten yol üzerinde bir hotelde kalmayı düşünüyorum. Olabildiğince az yokuşlu bir rota bulmaya çalışacağım ama işte bilen birileri olsa çok iyi olurdu.

Hocam kalacak yer gibi şeyleri düşündün mü yemek vs 200 km tek seferde olmayacağından.
Yol yarısında bir noktada kalacağım ama duruma göre, eğer iyi gittiğimi görürsem devam edeceğim.

Tabi instagram hesabımdan yapacağım, zaten arkadaşlarım ve akrabalarım yol üzerinde bana erişebileceği bir noktada olacağım. Yani mesafeyi dikkatli ayarlayacağım, haber vereceğim yanıma her türlü ekipmanı alacağım ve bolca dinlenerek gideceğim. Bir gün zaten yol üzerinde bir hotelde kalmayı düşünüyorum. Olabildiğince az yokuşlu bir rota bulmaya çalışacağım ama işte bilen birileri olsa çok iyi olurdu.
hocam yol detayları gelir mi aslında 200 km dile bile kolay değil bisikletle araçla hiç yoktansa 3 4 saat bisikletle max hız 30u bulsun yol çok yorar 1 günlük otelinde yeterli olucağını sanmam

İmkanı yok 2 günde tamamlayamazsınız, hele ki daha önce deneyiminiz yokken.

Ben yaklaşık 13 yaşlarındayken, 32 km falan sürmüştüm, dedim macera olsun diye. Hocam yaklaşık 3.5 saat sürmüştü , şöyle söyleyeyim, bisikletten indiğimde sanki hala pedal çevriiyormuş gibi hissediyordum, midem bulanmış da az kaldın yere çakılıyordum.

Önceden alıştırma yapmanız şarttır. Bahsettiğiniz mesafe uzun bir yolculuk. Muhakkak dinlenmenzi lazım. Kaldığınız şehirde İlkin kıs mesafelere gidin. Sonra çevre yolunu kullanarak uzun yol deneyimi elde edin.
En son şehirler arası deneyin.

Yol yarısında bir noktada kalacağım ama duruma göre, eğer iyi gittiğimi görürsem devam edeceğim.
Hocam bisikletle aslına bakarsan duruma bakma. Mutlaka kal. En fazla ne kadar pedal çevirebilirsin dura dura? Çevirsen bile mental olarak yorulacaksın. Sıfırdan başlayacağım diyorsun bir de.

İmkanı yok 2 günde tamamlayamazsınız, hele ki daha önce deneyiminiz yokken.

Ben yaklaşık 13 yaşlarındayken, 32 km falan sürmüştüm, dedim macera olsun diye. Hocam yaklaşık 3.5 saat sürmüştü , şöyle söyleyeyim, bisikletten indiğimde sanki hala pedal çevriiyormuş gibi hissediyordum, midem bulanmış da az kaldın yere çakılıyordum.

Önceden alıştırma yapmanız şarttır. Bahsettiğiniz mesafe uzun bir yolculuk. Muhakkak dinlenmenzi lazım. Kaldığınız şehirde İlkin kıs mesafelere gidin. Sonra çevre yolunu kullanarak uzun yol deneyimi elde edin.
En son şehirler arası deneyin.
Antreman yapmadan zaten mümkün değil çıkmam ve mutlaka dinlenirim.

Antreman yapmadan zaten mümkün değil çıkmam ve mutlaka dinlenirim.
Hocam 200 km çook uzun. Mesela arabayla bile bu bayramda 200 Km uzağa gitmiştik, baya yormuştu.

Evet gerçekten müthiş bir deneyim, şimdi siz söyleyince, bana da çok iyi bir fikir olarak yattı. Ama bunu 2-3 günde yapmak ve iyi bir deneyime sahip olmadan yapmak çok zor.
Antrenman da söz konusu oalrka 2 hafta, 1 ay değil, en az 3 ay öncesinden başlayın derim. Bisiklet kolay gibi gözükebilir ama vücudun alışması zaman alacaktır.

Hocam 200 km çook uzun. Mesela arabayla bile bu bayramda 200 Km uzağa gitmiştik, baya yormuştu.

Evet gerçekten müthiş bir deneyim, şimdi siz söyleyince, bana da çok iyi bir fikir olarak yattı. Ama bunu 2-3 günde yapmak ve iyi bir deneyime sahip olmadan yapmak çok zor.
Antrenman da söz konusu oalrka 2 hafta, 1 ay değil, en az 3 ay öncesinden başlayın derim. Bisiklet kolay gibi gözükebilir ama vücudun alışması zaman alacaktır.
ağustos ayında askere gideceğim o yüzden 1 ayım var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı