Sıfırdan Hacettepe hemşirelik için çalışma düzeni nasıl olmalı?

ballisthenos

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Konu başlığından da gördüğünüz gibi sizce nasıl çalışmamız gerekiyor? Yani o üniversite ve bölüm için. Kendimizi çok sıkmamız gerekir mi?
Matematik temelim yok ama şu andan itibaren çalışmak istiyorum konulara nasıl çalışmalıyız ve ayrıca geometri bilmeden trigonometri ve diğer AYT matematik konularını öğrenebilir miyiz?

Merhaba arkadaşlar. Konu başlığından da gördüğünüz gibi sizce nasıl çalışmamız gerekiyor? Yani o üniversite ve bölüm için. Kendimizi çok sıkmamız gerekir mi?
Matematik temelim yok ama şu andan itibaren çalışmak istiyorum konulara nasıl çalışmalıyız ve ayrıca geometri bilmeden trigonometri ve diğer AYT matematik konularını öğrenebilir miyiz?

Evet öğrenirsiniz ve istediğiniz yere yerleşirsiniz fakat baştan hiç kolay olmayacağını söylemeliyim. Gerçekten tüm sene disiplinli bir şekilde çalışırsanız olur. Eğer hoca/kaynak önerisi istiyorsanız yapabilirim.

Evet öğrenirsiniz ve istediğiniz yere yerleşirsiniz fakat baştan hiç kolay olmayacağını söylemeliyim. Gerçekten tüm sene disiplinli bir şekilde çalışırsanız olur. Eğer hoca/kaynak önerisi istiyorsanız yapabilirim.
kaynak önerisi ve taktikleri hakkında bilgi verebilir misiniz hocam?

Kaynak önerisi ve taktikleri hakkında bilgi verebilir misiniz hocam?

Türkçe:

Anlam bilgisi, boşluk doldurma, röpörtaj vb. fazla konu söylüyorlar fakat 2 şey yeterli.

Dil bilgisi + paragraf

dil bilgisi:

1 kaynak yeterli.

Kadir gümüş 7 günde dil bilgisi kampı + 3D dil bilgisi soru bankası.

paragraf:

Rüştü hoca veya aker kartal + hız ve renk paragraf.

matematik:

40 soru matematik olarak gösteriliyor fakat 30 matematik + 10 geometri sorusu var.

matematik:

Temel atma: 10 günde bıyıklı matematik temel atma kampı + 345 matematik start

ÖSYM seviyesi: Bilgi Sarmal veya 345.

Zor (eğer 30+ net istiyorsanız): Orijiinal / barış çelenk / Apotemi / 3D bunlardan bir tanesi.

problemler:

Temel: İstediğiniz hocanın (önerim bıyıklı matematik) 0'dan problemler kampı + problemlerin ilacı.

ÖSYM seviyesi: Burada öneriyi @Eriksen hocama bırakıyorum. Eğer isterse kendisi farklı öneriler yapabilir her ders için.

Zor: Apotemi / orijinal / barış çelenk / 3D.

geometri:

Geometri zaman isteyen bir ders.

Temel atma: Kenan kara 0 geometri kampı + geometrinin ilacı kitabı. Burada eğer benim geometride 1 netim bile zor çıkıyor diyorsanız karekök 0 geometri alın.

ÖSYM seviyesi: Bilgi Sarmal veya 345. Bilgi Sarmal biraz daha zordur 345'e göre.

Zor (opsiyonel): Apotemi / 3D / orijinal / barış çelenk

sosyal bilimler:

Bu sosyal bilimleri son 1-2 aya bırakın. Oğuz Usta'nın 20 saatte TYT Sosyal videosunda söylediklerini yapın. Kaynak olarak ise:

Notlar: Apotemi TYT Sosyal notlar kitabı.

Kaynak: Soru bankası almayın, deneme çözün.

Deneme: Bilgi Sarmal'ın veya Paraf'ın sosyal bilimler denemelerini kullanın. Fakat olabildiğince hızlı çözün.

Burada hızlıdan kastım 2 cümle okuyup işaretlemek değil, doğru yapabileceğiniz Max hızda çözmek.

fen bilimleri:

Burada önerim her dersi tek tek halletmek. Bunu da kolaydan zora yapacağız.

1- kimya

Temel: Meschemy kimya + miray yayıncılık.

ÖSYM seviyesi (opsiyonel): Bilgi Sarmal / paraf (IQ değil, IQ zor) / palme.

Zor kaynağa gerek yok.

2- biyoloji

Temel atma: Dr. Biyoloji 0'dan kampı + palme / biyotik.

Biyolojide 1 kaynak gerçekten verimli çözüldüyse yeterlidir. İlla 2. kaynak istiyorsanız Bilgi Sarmal veya 3D alın.

3- fizik

2 kaynak yeterli.

Temel atma: Özcan aykın / altuğ güneş + miray yayıncılık fizik soru bankası.

ÖSYM seviyesi (opsiyonel fakat öneririm): 345 / palme / Bilgi Sarmal.

Zor (opsiyonel fakat önermem): 3D.

Evet hocam bütün kaynak önerilerim bu şekildeydi. Bunlar TYT için. Bu arada ben hocaları önerdim fakat siz istediğiniz hocadan dinleyebilirsiniz dersi.

Türkçe:

Anlam bilgisi, boşluk doldurma, röpörtaj vb. fazla konu söylüyorlar fakat 2 şey yeterli.

Dil bilgisi + paragraf

dil bilgisi:

1 kaynak yeterli.

Kadir gümüş 7 günde dil bilgisi kampı + 3D dil bilgisi soru bankası.

paragraf:

Rüştü hoca veya aker kartal + hız ve renk paragraf.

matematik:

40 soru matematik olarak gösteriliyor fakat 30 matematik + 10 geometri sorusu var.

matematik:

Temel atma: 10 günde bıyıklı matematik temel atma kampı + 345 matematik start

ÖSYM seviyesi: Bilgi Sarmal veya 345.

Zor (eğer 30+ net istiyorsanız): Orijiinal / barış çelenk / Apotemi / 3D bunlardan bir tanesi.

problemler:

Temel: İstediğiniz hocanın (önerim bıyıklı matematik) 0'dan problemler kampı + problemlerin ilacı.

ÖSYM seviyesi: Burada öneriyi @Eriksen hocama bırakıyorum. Eğer isterse kendisi farklı öneriler yapabilir her ders için.

Zor: Apotemi / orijinal / barış çelenk / 3D.

geometri:

Geometri zaman isteyen bir ders.

Temel atma: Kenan kara 0 geometri kampı + geometrinin ilacı kitabı. Burada eğer benim geometride 1 netim bile zor çıkıyor diyorsanız karekök 0 geometri alın.

ÖSYM seviyesi: Bilgi Sarmal veya 345. Bilgi Sarmal biraz daha zordur 345'e göre.

Zor (opsiyonel): Apotemi / 3D / orijinal / barış çelenk

sosyal bilimler:

Bu sosyal bilimleri son 1-2 aya bırakın. Oğuz Usta'nın 20 saatte TYT Sosyal videosunda söylediklerini yapın. Kaynak olarak ise:

Notlar: Apotemi TYT Sosyal notlar kitabı.

Kaynak: Soru bankası almayın, deneme çözün.

Deneme: Bilgi Sarmal'ın veya Paraf'ın sosyal bilimler denemelerini kullanın. Fakat olabildiğince hızlı çözün.

Burada hızlıdan kastım 2 cümle okuyup işaretlemek değil, doğru yapabileceğiniz Max hızda çözmek.

fen bilimleri:

Burada önerim her dersi tek tek halletmek. Bunu da kolaydan zora yapacağız.

1- kimya

Temel: Meschemy kimya + miray yayıncılık.

ÖSYM seviyesi (opsiyonel): Bilgi Sarmal / paraf (IQ değil, IQ zor) / palme.

Zor kaynağa gerek yok.

2- biyoloji

Temel atma: Dr. Biyoloji 0'dan kampı + palme / biyotik.

Biyolojide 1 kaynak gerçekten verimli çözüldüyse yeterlidir. İlla 2. kaynak istiyorsanız Bilgi Sarmal veya 3D alın.

3- fizik

2 kaynak yeterli.

Temel atma: Özcan aykın / altuğ güneş + miray yayıncılık fizik soru bankası.

ÖSYM seviyesi (opsiyonel fakat öneririm): 345 / palme / Bilgi Sarmal.

Zor (opsiyonel fakat önermem): 3D.

Evet hocam bütün kaynak önerilerim bu şekildeydi. Bunlar TYT için. Bu arada ben hocaları önerdim fakat siz istediğiniz hocadan dinleyebilirsiniz dersi.

Öncelikle çok teşekkür ederim hocam, ayrıca AYT matematik te kaç net yapmamız lazım 30+ hedefliyorum sizce böyle olmasımı lazım?
Ve fizik 7+ kimya 7+ biyoloji 9+ sizce bu kadar yeterlimi dir hacettepe hemşirelik için.

Öncelikle çok teşekkür ederim hocam, ayrıca AYT matematik te kaç net yapmamız lazım 30+ hedefliyorum sizce böyle olmasımı lazım?
Ve fizik 7+ kimya 7+ biyoloji 9+ sizce bu kadar yeterli midir Hacettepe hemşirelik için.

Rica ederim hocam.

Hocam AYT mat 30 net yapmak, AYT fen 25+ net yapmaktan çok daha zor. Hacettepe hemşirelik sıralamalarına baktım, yaklaşık olarak ilk 70k ya girmeniz lazım.

2024 YKS ile 2022 YKS ortalamalarına göre yaklaşık olarak gereken sonuç şu:

TYT.

Türkçe: 30 net.
Matematik: 28-29 net.
Sosyal: 13 net.
Fen: 13,5 net.

Toplam: 84-85 net.

AYT.

Matematik: 25-26 net.
Fen: 24-25 net.

Toplam: 50 net.

Hocam önerim TYT için sosyal ve feni fulle yakın yaparak Türkçe ve matematikteki açıklarınızı oradan kapatmak. AYT içinse fene çok iyi çalışın bu sayede matematikten 20-21 net yapsanız bile 30+ fenle o açığı kapatırsınız.

Aynı şekilde eğer aklınıza bir şey takılırsa hiç çekinmeden sorun.

Rica ederim hocam.

Hocam AYT mat 30 net yapmak, AYT fen 25+ net yapmaktan çok daha zor. Hacettepe hemşirelik sıralamalarına baktım, yaklaşık olarak ilk 70k ya girmeniz lazım.

2024 YKS ile 2022 YKS ortalamalarına göre yaklaşık olarak gereken sonuç şu:

TYT.

Türkçe: 30 net.
Matematik: 28-29 net.
Sosyal: 13 net.
Fen: 13,5 net.

Toplam: 84-85 net.

AYT.

Matematik: 25-26 net.
Fen: 24-25 net.

Toplam: 50 net.

Hocam önerim TYT için sosyal ve feni fulle yakın yaparak Türkçe ve matematikteki açıklarınızı oradan kapatmak. AYT içinse fene çok iyi çalışın bu sayede matematikten 20-21 net yapsanız bile 30+ fenle o açığı kapatırsınız.

Aynı şekilde eğer aklınıza bir şey takılırsa hiç çekinmeden sorun.

Hocam peki geometri ye çalışmam lazım mı eğer geometri çalışmam gerekirse nasıl çalışmam lazım? Ve ayrıca geometri bilmeden trigonometri ve diğer AYT matematik konularını öğrenebilir miyiz?

Hocam peki geometri ye çalışmam lazım mı eğer geometri çalışmam gerekirse nasıl çalışmam lazım? Ve ayrıca geometri bilmeden trigonometri ve diğer AYT matematik konularını öğrenebilir miyiz?

Geometriyi kesinlikle çalışmalısınız. Çünkü ÖSYM asla geometriyi zor sormuyor. Yani gerçekten sadece kolay yeni nesil soruları çözebilir hale gelseniz bile 6 net yaparsınız.

Gelelim trigonometri ve AYT'ye. Bazı trigonometri soruları sadece yazıyla yazıldığı için yapılabilir fakat geometri ve trigonometrinin birleştiği soruları geometriyi bilmeyenlerin yapması im-kan-sız.

AYT'de ise hayır. Özellikle Analitik Geometri çok çok önemli ve esasında geometride önemli.

Ha hocam söylemeyi unutmuşum Hacettepe hemşirelik kazananların OBP'leri 92-94 aralığında. Eğer sizin OBP'niz düşükse normalden 2-3 net daha fazla yapmanız gerekli.

Son düzenleme:
Geometriyi kesinlikle çalışmalısınız. Çünkü ÖSYM asla geometriyi zor sormuyor. Yani gerçekten sadece kolay yeni nesil soruları çözebilir hale gelseniz bile 6 net yaparsınız.

Gelelim trigonometri ve AYT'ye. Bazı trigonometri soruları sadece yazıyla yazıldığı için yapılabilir fakat geometri ve trigonometrinin birleştiği soruları geometriyi bilmeyenlerin yapması im-kan-sız.

AYT'de ise hayır. Özellikle Analitik Geometri çok çok önemli ve esasında geometride önemli.

Ha hocam söylemeyi unutmuşum Hacettepe hemşirelik kazananların OBP'leri 92-94 aralığında. Eğer sizin OBP'niz düşükse normalden 2-3 net daha fazla yapmanız gerekli.
Hocam benim obp 74 böylelikle netlerimi Bi hayli yükseltmem gerekiyor öyle değilmi ve ayrıca bütün mesajlarına yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim. ve ayrıca ayt matematik 25-30 arası net olması lazım değilmi hocam obp puanım düşük ya, fen de aynı şekil.

Hocam benim OBP 74 böylelikle netlerimi bir hayli yükseltmem gerekiyor öyle değil mi ve ayrıca bütün mesajlarına yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Ve ayrıca AYT matematik 25-30 arası net olması lazım değil mi hocam OBP puanım düşük ya, fen de aynı şekil.

Hocam istediğiniz soruyu çekinmeden sorabilirsiniz istediğiniz zamanda. Hiç önemli değil.

Evet netlerinizin diğer öğrencilere kıyasla daha yüksek olması gerekiyor. Fakat öyle 10-15 net değil, birkaç net.

AYT matematik içinse illa 25-30 nete gerek yok. 20 matematik yapıp 30 fen yapıp yine de yerleşebilirsiniz. 2022'de o şekilde yerleşen birkaç öğrenci var. Feni geliştirmesi daha kolay diye fen dedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı