Sıfırdan hemşirelik hedefine nereden başlanmalı?

imbaran

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, 12. sınıfı bugün bitirdim ve bu sene sınava hiç hazırlanmadım. Hedefim, Türkiye şartlarında "garanti" diyebileceğimiz, sağlam bir meslek sahibi olmak. Bu yüzden hemşirelik istiyorum.

Ancak daha önce hiç düzenli ders çalışmadım, özellikle de matematik temelim oldukça zayıf. Nasıl çalışacağımı gerçekten bilmiyorum. Mesela video izlerken her şeyi not etmeli miyim? Unutmamak için ne yapmalıyım? 12 ayda bu işi toparlamak mümkün mü?

Ayrıca bu süreçte bana yön gösterecek kimse yok. Hem bu soruları sorabileceğim birilerine, hem de motivasyon anlamında desteğe ihtiyacım var.

Şimdiden teşekkür ederim.

Matematik için temeli düzeltmek için TYT konularında ki en çok çıkan sorulara bakabilirsin. Aynı şekilde AYT soruları biraz daha zordur TYT sınavına göre. 12 ayda güzelce toparlarsın azimli bir çalışma sayesinde neden olmasın. Not edeceğin şeyler bilgi edici şeyler olsun. Ezber olunca mesela kağıda yazarsın konu bitiminden sonra yazdıklarını göz gezdirirsin.

Matematik için temeli düzeltmek için TYT konularında ki en çok çıkan sorulara bakabilirsin. Aynı şekilde AYT soruları biraz daha zordur TYT sınavına göre. 12 ayda güzelce toparlarsın azimli bir çalışma sayesinde neden olmasın. Not edeceğin şeyler bilgi edici şeyler olsun. Ezber olunca mesela kağıda yazarsın konu bitiminden sonra yazdıklarını göz gezdirirsin.
Kafanı ağrıtacağım biraz, kusura bakma.

Çalışma planı olarak sabah, öğlen, akşam şeklinde bölmeyi düşünüyorum ama belirli bir saat değil, esnek bir sistem olacak.

Asıl kafama takılan şu:
  • Her gün aynı derse mi çalışmalıyım yoksa farklı derslerle mi ilgilenmeliyim?
  • Önce TYT konularını mı tamamen bitirmeliyim?

Kafanı ağrıtacağım biraz, kusura bakma.

Çalışma planı olarak sabah, öğlen, akşam şeklinde bölmeyi düşünüyorum ama belirli bir saat değil, esnek bir sistem olacak.

Asıl kafama takılan şu:
  • Her gün aynı derse mi çalışmalıyım yoksa farklı derslerle mi ilgilenmeliyim?
  • Önce TYT konularını mı tamamen bitirmeliyim?

Bana göre, eksik olduğun ders/konulara bakman gerekiyor. Hani mesela tarihin iyidir çok fiziğin eksiktir fiziğe bakmanı öneririm. TYT konularını güzel bir şekilde bitirdikten sonra AYT konularına da bakabilirsin. Ama sınavın büyüklüğü TYT %40 AYT ise %60 etkiliyor. AYT'de sayısal alanlara daha fazla yönelmen gerekiyor çünkü Hemşirelik Sayısal bölüm olduğu için. TYT Matematiği temel olarak 9-10.sınıf soruları yer alır ve AYT'den kolay olur çünkü içerisinde mantık ve problem soruları da yer alır bu soruları her gün çözmeye çalış kendini yormadan ve paragraf da çöz her gün en az 30-40 tane. Çünkü TYT Türkçe sınavının büyük birçoğunluğu paragraf sorularıdır ve kafa karmaşıklığı yaparlar. Daha fazlasını çözmeni çok önermem günde çünkü bir süreden sonra baş ağrısı yapabilir. AYT konularını TYT konularına daha fazla özen göster çünkü sınavın %60'ını AYT belirliyor. Esnek bir şekilde çalışabilirsin fakat dengeyi bozma, disiplinli bir şekilde çalış.

1750348539249.png

9 Eylül Üniversitesi’ne yerleşenlerin YKS netlerine baktım, mesela AYT Matematik’ten 40 soruda 16 net yapanlar yerleşmiş. Bu yüzden ben de 1 sene içinde çok iyi yerlere gelebileceğimi düşünüyorum.

Obpm ise 402 civarlarında.

Eki Görüntüle 2516289

9 Eylül Üniversitesi'ne yerleşenlerin YKS netlerine baktım, mesela AYT Matematik'ten 40 soruda 16 net yapanlar yerleşmiş. Bu yüzden ben de 1 sene içinde çok iyi yerlere gelebileceğimi düşünüyorum.

Obpm ise 402 civarlarında.

Süper, şimdiden disiplinli çalışmaya başlarsan daha iyi üniversitelere de yerleşebilirsin. Dediklerimi yap olmadı bir rehber hocası bul deneyimli ücret karşılığında 2-3 kere ondan yardım alabilirsin.

Süper, şimdiden disiplinli çalışmaya başlarsan daha iyi üniversitelere de yerleşebilirsin. Dediklerimi yap olmadı bir rehber hocası bul deneyimli ücret karşılığında 2-3 kere ondan yardım alabilirsin.
Peki sencede çok garip değil mi bana netler az gibi geldi yoksa tıp gibi çok büyütmüşüm gözümde hemşireliği?

Peki sence de çok garip değil mi bana netler az gibi geldi yoksa tıp gibi çok büyütmüşüm gözümde hemşireliği?

Şöyle anlatayım, her yıl sınav zorluğu değişiyor netler az gibi görüyor sanıyoruz fakat 1 soru için kendimizi zorluyoruz cevabını bulmak için açıkçası. Doğrudur netler az gibi geliyor ama zorluk derecesine göre değişiyor bu tip etkenler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı