Sıfırdan İngilizce nasıl öğrenilir?

Bu Haluk Tatar'ın öğrettiği hangi İngilizce? Amerikan mı tavsiye edersiniz British mi?
Hiç bilmiyorum. Amerikan ile British arasında aksan dışında ufak gramer farklılıkları var sadece, hepsi aynı kapıya çıkıyor. Size kalmış. Ben Amerikan daha çok seviyorum, British'e nazaran.
 
Etrafındaki her şeyi rehberin olarak kabul et tek yaşıyorsan rahatsın ama ailenle yaşıyorsan biraz tahamül etsinler. Küçük küçük not kağıtlarına evdeki her şeyin İngilizce'sini araştır yaz, eşyaların üstüne yapıştır kullandıkça yanından geçtikçe tekrarla. Daha sonra seviye 1 hikaye kitapları al oku, anlayabilidiğini anla bilmediğin yerderle araştır elinin altında internet var. Bu yolda sana önerebileceğim siteler Tureng ve Duolingo olacaktır. YouTube'dan eğitim videoları izle. Albert Helmann diye bir adam var Amerika'da yaşıyor türkçesi senden benden iyi. O çok sağlam bir seri yapcak herhalde bu İngilizce eğitimiyle ilgili onları takip et. İngilizce makale oku, haber sitelerinde gezin. Yabancı film dizi izle, şarkılar dinle, sesli hikayeler dinle. Eğer ipin ucunu bırakmazsan hiç değilse normal seviyesinde bir İngilizcen olur. İngilizce bilenlerle chat yap, görüntülü konuş. İngilizce'nin çok konuşulduğu ülkere gitme imkanı bulursan daha çok gelişirsin. Saçma sapan gereksiz parayı da kurslara kaptırmazsın.
Tavsiyelerinizi not aldım teşekkür ederim.
 
İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü okuyorum ve sana şunu diyebilirim ki hayatına İngilizce'yi şok. Telefonunu, bilgisayarını vs. İngilizce yap. Tarayıcını, Google vs. onları da full İngilizce yap. Kelime ezberi olarak direkt ezber yazarsan unutursun. İnternetten 1000 en önemli ingilizce kelime yaz PDF çıkarıp onları ezberle ama o kelimeler ile cümle kur. Yaz onları. Oradaki kelimeleri tamamen ezberleyince kelime test kitaplarını çöz. Her gün conversation gibi sitelerde güzel kısa yazılar oku. İlk başlarda evet zorlancan ama kimse yürümeye koşarak başlamadı. Hepimiz düştük. İnternetten test çöz. Test çöz. Test çöz. Friends dizisini tr alet yazılı izle sonra 4. sezondan itibaren ing alt yazılı ile. Ama dediğim gibi kelime öğren ama test çöz. Gramer çok takılma. Sonuçta 3 tane kelime yan yana dizsen bile demek istediğini herkes anlar ama 1 kelime bilip tüm grameri bilsen hiçbir işine yaramaz. Kelime ezber. Test çöz. Video izle gramer. Zor gelirse takma kafana başka videolardan tekrar izle.
 
Herkese selam, ortaokuldayken İngilizce dersleri ile hiç ilgilenmiyordum zaten genel olarak derslerim kötüydü. Bende dinlemediğim için İngilizce'yi öğrenemedim. Hiç ama hiçbir şey bilmiyorum 1 sene önce YouTube'da sıfırdan İngilizce eğitimi videosunu 10. bölüme kadar falan izledim. Deftere unutmamam gereken şeyleri yazdım ama sonra üşenip bıraktım. İngilizce'nin evrensel bir dil olduğundan ve çoğu şey bu dil üzerinden yürütüldüğünden bu dili öğrenmeyi çok istiyorum. Bu sefer üşenip bırakmayı hiç düşünmüyorum, gerçek anlamda 3-5 tane İngilizce kelimeyi öğrensem devamının geleceğini düşünüyorum. Ücretsiz olarak sıfırdan İngilizce öğrenme programı/uygulaması web sitesi veya videosu varsa tavsiyede bulunursanız çok sevinirim.
Telefonuna sabahları alarmı ingilizce yapabilirsin.Alarmı kapatmak için bu kelimelerin türkçesini girmen olabilir.Yada telefonunu açıp kaparken ana menüye ingilizce kelimeler yerleştirebilirsin.
 

Geri
Yukarı