Python Sıfırdan kurs önerisi

825550

Femtopat
Yazılıma dair hiçbir bilgi birikimim yok Python öğrenmem lazım okulda onu öğreneceğiz. Şu aşağıdaki kurstan biraz izledim ama asla sıfır birine anlatır gibi anlatmıyor hiçbir şey anlamadım yardımcı olabilir misiniz? Nereden izleyeyim? Bana yol gösterecek birileri lazım.

Dosya Ekleri

• 2024-08-20.png
    2024-08-20.png
    170,6 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılıma dair hiçbir bilgi birikimim yok Python öğrenmem lazım okulda onu öğreneceğiz. Şu aşağıdaki kurstan biraz izledim ama asla sıfır birine anlatır gibi anlatmıyor hiçbir şey anlamadım yardımcı olabilir misiniz? Nereden izleyeyim? Bana yol gösterecek birileri lazım.

Öncelikle sana şunu söylemek isterim ne kadar dikkate alırsın bilmiyorum. Bu videolarda genellikle hepsi değil tabii ki de gerekli gereksiz zaman kaybı olacak şekilde bir şeyler anlatılıyor. Demek istediğim kullanmayacağın ve sırf bir şeyler anlatmış olmak için anlatılan şeyler var. Tabii iyi olan kurslar vardır. Bir başka çalışma yöntemi olarak şunu yapabilirsin. Zaten Python basit bir dil. Mesela bir proje yapımını anlatan bir video var ki YouTube'da birçok yerli yabancı böyle videolar var. Orada adam mesela bir kod yazıyor bu kodu yazarken de neden bunu yazdığını anlatarak yazıyor yani ezberden ziyade yazılan kod ne amaçla yazıldığını da anlatılıyor. Üstüne gereksiz şeyler de yok. Kodların birbirine olan bağlantısını da öğrenmiş olursun böyle küçük projelerle.

Öncelikle sana şunu söylemek isterim ne kadar dikkate alırsın bilmiyorum. Bu videolarda genellikle hepsi değil tabii ki de gerekli gereksiz zaman kaybı olacak şekilde bir şeyler anlatılıyor. Demek istediğim kullanmayacağın ve sırf bir şeyler anlatmış olmak için anlatılan şeyler var. Tabii iyi olan kurslar vardır. Bir başka çalışma yöntemi olarak şunu yapabilirsin. Zaten Python basit bir dil. Mesela bir proje yapımını anlatan bir video var ki YouTube'da birçok yerli yabancı böyle videolar var. Orada adam mesela bir kod yazıyor bu kodu yazarken de neden bunu yazdığını anlatarak yazıyor yani ezberden ziyade yazılan kod ne amaçla yazıldığını da anlatılıyor. Üstüne gereksiz şeyler de yok. Kodların birbirine olan bağlantısını da öğrenmiş olursun böyle küçük projelerle.

Teşekkür ederim... Yabancı videolardan anlamam ama Türkçe videolara bakabilirim varsa.

Teşekkür ederim... Yabancı videolardan anlamam ama Türkçe videolara bakabilirim varsa.
bak bu küçük kızın videolarana bakabilrsin ilk aklıma gelen örnek olarak , kız hem anlaşılır bir şekilde tane tane anlatmış hemde neden orada o kodu uazdığını da anlatmış ki anlamazsan bile sorarsın

Bir de şunu söyleyeyim, şöyle bir illet hastalık mı desem ne desem bileemdim. İzle izle izle, sürekli şu dilin kursu videosu falan izle bir şey kat eemiyorsun. Neden mi çünkü sen o kod yazma programını açıp elini çalıştırıp bir şeyler yapmaya uğraşmazsan ki istersen yapama, istersen yazama istersen kafan basmasın. Yeterki dene zaten ilk yapmaya çalıştığında zorlanırsın. Çoğu projede bunu yapa yapa fark edecesin ki, bazı kodlar birbirine tekrar ediyor. Diceksinki hee ben şunu şu prjede kullanmıştım benzeri geldi diyerek yavaş yavaş anlayacaksın. Şunu bilki bu kurs videoalrında şöyle basit şeyler anlatılıyor. X = 2. y = 5 X + y yi yazdır. Bunu her yaştaki insan yapar. Sonra zannediyorsunki ben çok iyi anlıyorum. Olay projede bir şeyler yazmaay gelince öyle 2 + 2 = 4 gibi basit kurs şeyleri olmuyor demek istediğim bu :)

Demek istediğimi anladın mı :)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı