Sıfırdan oyun yapmak için kodlama öğrenmek

Evet hocam oyun yapmanın kolay olmadığını biliyorum ama azimliyim bakalım buglar çıksa bile vazgeçmeyi düşünmüyorum açıkçası YouTube'dada uzun kurslar var bedava onlardanda izleyebilirim Udemy'den de kurs alabilirim.

Hocam Minecraft tarzı bir oyun yapmayı düşünüyorum dedim Minecraft 2D bir oyun demedim ki :D Stardew Valley tarzı bir kamera açılı oyunda yapabilirim şu an aklımdakiler bunlar.
Ben denedim 3 sene sürdü Python temellerini kavramam. Usta oldum temellerinde.

Aynı zamanda Photoshop'da orta seviye bir tasarımcıyım oyunun karakter modellerini vs yapabilirim yani ekstra bir kişiyle yapmak pek istemiyorum hocam.

Hocam öncelikle oyun tek başına yapılabiliyor olsa bile bu bir takım işidir. Hem iş yükünü azaltır hem de daha keyiflidir. Ayrıca tek kişilik oyunlar ile yüksek bir seviyeye ulaşmak çok zordur çünkü bir oyunda bulunan her profesyonelliği tek başına mükemmel yapman gerekecek ki bu pek mümkün değil.

Sadece bu oyun için tek tabanca takılacağım diyorsan senin fikrin ancak bir takım kurmak seni daha ilerlere taşıyacak hocam.

Ayrıca öğrenmeye başlamak için en güzel oyun motorlarından biri Unity'dir. Kodlama için C# kullanıyor. Daha sonra biraz daha büyük oyunlar için Unreal Engine 4'e geçtiğinde (o zamana kadar Unreal Engine 5 standart olur gibi duruyor.) C++ öğrenirsin. Bunların kursları hem YouTube'da hem de Udemy'de bulunuyor küçük bir araştırma ile erişemeyeceğin kaynak yok bu devirde hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı